Șoimii Lipova

„Șoimii” au oferit spectacol cu Periamul la inaugurarea noii arene din Lipova! Abrudean: „Mai puternici acasă, cu acest public minunat!” +FOTO





Zi de sărbătoare la Lipova. Echipa de fotbal s-a întors acasă după 6 ani și trei luni de zile pe un stadion nou-nouț, într-o formulă foarte bună,  ce nu le-a dat nicio șansă celor de la Avântul Periam. Timișenii s-au aflat în postura „mielului” sacrificat în meciul i-a adus din nou pe lipovani din nou la fotbal, alături de „șoimi”, creându-se o atmosferă și o comuniune specială ce a dus noua tabelă a arenei până la un rotund 5-0. Iar gazdele au ratat și un penalty, prin David Pop.

Abrudean: „Un punct de plecare, cred că fanii noștri de abia așteaptă să ne vadă din nou”

De goluri s-au ocupat Bădăuță, Filimon, autor al unei „triple” și Românu, în timp ce Buta nu a avut prea multă treabă între buturi. Succesul și fiecare gol a fost sărbătorit de aproximativ 900 de spectatori, printre care și mulți copii, o parte dintre ajungând la final și în vestiarul echipei. „Mă bucur că am putut să facem fericiți acești minunați suporteri care au fost alături de noi astăzi. Este o sărbătoare, ca să spun așa, victoria a fost una categorică, băieții merită felicitări. Am făcut un joc bun, un joc consistent, un joc în care, pe lângă cele 5 goluri, am mai ratat și un penalty și am avut și alte câteva situații bune. Cele mai importante sunt cele 3 puncte, sosite la inaugurarea acestui stadion  foarte frumos, cred că toată lumea a fost fericită și pentru că au putut să vadă și un fotbal destul de bun calitativ. Cu siguranță, publicul este un factor foarte important, dar – în același timp – era o presiune pe jucători la acest debut, pentru că jucătorii nu a fost obișnuită cu așa ceva. Jucând la Sânnicolau Mic într-un alt ambient, în liniște, trecerea nu era tocmai simplă. Dar, le-am spus că vreau să-i văd dezinvolți, încrezători și determinați și asta au făcut, iar pentru acest lucru îi felicit. Mă bucur că avem casa noastră, este un aspect foarte important pentru parcursul nostru, de care această echipă nu a beneficiat până acum. E clar că suntem mai puternici cu acest public minunat alături. Ca antrenor, la Sebiș am mai prins un așa public pătimaș, dar de atunci nu prea s-a mai văzut așa ceva la Liga 3-a. Prin jocul nostru, prin rezultate, sperăm să-i ținem lângă noi și chiar să umplem stadionul. Eu chiar vreau să-i asigur pe fanii noștri că această echipă își va își va da și ultima suflare la fiecare meci și vom încerca să obținem rezultate din cele mai bune. Sunt și mulți spectatori care au venit astăzi și care nu au văzut până acum echipa Lipovei în cele cinci campionate de Liga 3-a. Vrem să ne dominăm toți adversarii, cu atât mai mult când jucăm acasă și suntem susținuți de spectatori. Această victorie categorică sper să fie un punct de plecare, atât pentru noi, cât și pentru fanii noștri, care, după ceea ce au văzut astăzi, cred că de abia așteaptă să revină alături de noi.  Iar datoria noastră e să-i facem fericiți prin joc și rezultate. În numele echipei, vreau să îi mulțumesc președintelui Radu Pop și soției dumnealui, pentru că știu cât de mult s-au implicat pentru acest proiect care nu era posibil fără ajutorul Consiliul Local și domnului primar Florin Pera, dar și fostului primar Mircea Jichici și, bineînțeles, tuturor oamenilor care au fost implicați în acest proces. Cu toții ne-au dat șansa să avem condiții de joc foarte bune și noi le promitem, la rândul nostru, că aceste eforturi vor fi răsplătite cu rezultate bune”, a spus Adrian Abrudean la finele disputei cu Periamul.

„Buzăul – un adversar de calibru în Cupă, dar avem șansa noastră și eu cred în echipă”

Antrenorul lipovanilor a vorbit și despre adversarul din play-offul Cupei României, meciul urmând să aibă loc pe între 27 și 29 septembrie. „Gloria Buzău este un adversar de calibru, un adversar bun, cu pretenții la promovarea în Liga  1. Au un antrenor cu mare experiență, au început destul de bine sezonul, sunt convins că stadionul va fi plin, iar noi va trebui să ne ridicăm la un nivel înalt la acel joc. Ne vom pregăti foarte bine, pentru că, până la urmă, astea sunt meciurile frumoase, cu adversari de calitate. Și, dacă am reușit să ajungem până aici, cu siguranță că ne dorim să mergem și mai departe în faza grupelor. Dacă ajungem acolo, din iarnă ne vom mai întări și înmulți, probabil, dar și până atunci sunt convins că lotul care îl avem la dispoziție poate să facă față în ambele competiții. Așadar, vom încerca să trecem de Gloria Buzău, ne va fi foarte greu, dar avem șansa noastră și am încredere în echipă”, a adăugat „Știli”.

Radu Popa: „Obosiți după meciul de Cupă, a fost și atmosfera asta cu care nu suntem obișnuiți…”

Periamul a fost copleșit de…avântul lipovanilor, Sorin Bălu rămânând la un moment dat descurajat pe banca de rezerve. De altfel, „principalul” timișenilor nu a dorit să vorbească la final, ci i-a dat cuvântul lui Radu Popa, „secund” și fotbalist la Peria și fost jucător la Șoimii Lipova în județ. „Felicităm gazdele pentru inaugurarea stadionului, a fost o atmosferă frumoasă, dar, din păcate, noi am lăsat de dorit. Veneam după un meci foarte greu, cu încărcătură foarte mare pentru noi, marți, în Cupă, cu Dumbrăvița. Am dat peste o echipă de nivel superior și, din păcate, avem un lot destul de restrâns numeric și de asta s-a resimțit destul de multă oboseală. Avem o echipă tânără, când o să mai căpătăm puțină experiență o să fim o echipă greu de bătut și o să emitem și noi mai multe pretenții. Suferim la greșeli personale momentan, încercăm să remediem acest lucru pe parcurs. Având o echipă foarte, foarte tânără, cu 6-7 juniori în primul 11, a fost și atmosfera asta cu care nu suntem obișnuiți și a ieșit acest eșec greu de digerat.  Ne-au lipsit și doi-trei jucători, chiar eu sunt accidentat, mai era și portarul Voinea și fundașul stânga Bot, atât am putut azi”, a punctat fotbalistul arădean, care activează la Periam de aproape un an de zile.

În runda următoare, Lipova are derby județean la Pecica, în timp ce Periamul o găzduiește pe Crișul Chișineu Criș.

Cu mențiunea că vom reveni și cu alte detalii de la ziua de sărbătoare a Lipovei, vă oferim și o galerie foto de la meciul dintre Lipova și Periam, scor 5-0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button