Șoimii Lipova

Abrudean, despre eșecul de la Pecica: „Am ratat din situații clare, am fost superficiali în momente importante ale jocului, iar portarul lor a fost omul meciului”Dacă eșecul de la Reșița putea fi luat în calcul, lipovanii nu s-ar fi gândit că pot pierde cu același scor (0-2) și deplasarea de la Pecica. Cu atât mai mult cu cât evoluaseră entuziasmant cu Periamul în urmă cu o săptămână, iar adversarul de sâmbătă părea unul abordabil și prin prisma faptului că Mihai Petcuț și Bogdan Bozian au aliniat mulți jucători tineri și foarte tineri.


Andrieș (37) și Capătă (90+1) au fost autorii golurilor, lipovanii considerând că reușita de 1-0 ar fi trebuit anulată din moment ce asistentul Bogdan Vasile ridicase pentru o fracțiune de secundă steagul, semnalizând un offside la Capătă, care, deși era în zona mingii, nu a continuat faza. „Am văzut că era o poziție iminentă de offside, arbitrul de tușă a ridicat steagul, după care, într-adevăr, l-a lăsat jos. Zice că a apărut un jucător din linia a doua, dar problema este că echipa a avut un moment de deconcentrare în momentul când a văzut steagul ridicat. S-a creat o confuzie și a ieșit acel gol contrar cursului jocului, ceea ce ne-a dat puțin planurile peste cap. Cu toate astea, trebuia să avem puterea și tăria să trecem peste acel episod, mai ales că  aveam timpul necesar ca să întoarcem rezultatul. Am dominat în mare parte jocul, cum era și normal, dar, dacă nu reușim să marcăm din situații destul de clare sau suntem superficiali în momente foarte importante ale jocului și încă prin jucătorii noștri cu experiență, rezultatul nu poate să fie unul pozitiv. Mai departe, nu vreau să comentez  prestația arbitrilor, au fost la meci unii oameni, spectatorii, are cine să comenteze. Eu nu o să comentez niciodată, nu mă interesează arbitrajul, mă interesează jocul nostru și mă gâdensc cum să reparăm greșelile. Acestea și concentrarea au fost factorii importanți ce ne-au lipsit astăzi”, afirmă Adrian Abrudean, antrenorul lipovanilor.


Înfrângerea vine cu trei zile înainte de vizita la Lipova a celor de la Gloria Buzău, miza fiind calificarea în grupele Cupei României. „Acest duș rece ne afectează puțin, dar de aia e fotbalul frumos, pentru că la un interval de câteva zile avem un joc frumos acasă, cu o echipă de Liga a 2-a. Până atunci, avem datoria să ne refacem mental, să ne recuperăm energiile pierdute astăzi, din păcate, fără folos. Eu sunt supărat foarte mult doar pe acele momente în care am tratat foarte ușor fazele și am ratat, pentru că, altfel, băieții au muncit, și-au dorit victoria, au presat în majoritatea timpului. Din păcate, ultima execuție a lăsat de dorit, iar portarul lor, Alex Roșca, cred că a fost omul meciului. Trebuia să marcăm pentru a reveni cât mai repede în joc, ca să-l putem controla în mai multă liniște ulterior”, a adăugat „Știli”, care a recunoscut că a amestecat puțin „cărțile” în vederea partidei de Cupă cu Buzăul și: „Unii jucători s-au descurcat mai bine, alții mai puțin bine, dar vom analiza și trebuie să luăm cele mai bune decizii pentru meciurile de săptămâna viitoare”.

Într-adevăr, după jocul de marți, din Cupă, tot la Lipova se va juca și Șoimii – Crișul, derby-ul arădean al sezoanelor trecute în Liga 3-a.

Galerie foto de la partida Progresul Pecica – Șoimii Lipova, scor 2-0Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button