Baschet

Familia FCC UAV Arad s-a mărit cu încă doi sponsori, UAV îi face concurență Primăriei la capitolul finanțare! Obiectivul? „Să jucăm finala!”Cu trei zile înainte de primul meci oficial al sezonului, cel din cadrul primei etape al LNBF, baschetbalistele FCC UAV Arad au fost oaspetele primarului Călin Bibarț, care cu această ocazie a semnat contractul de finanțare din fonduri nerambursbile, valabil pentru sesiunea a doua de proiecte. Vicecampioana României au mai primit de la autoritățile locale încă 700 de mii de lei, care se alătură celor 1,3 milioane de lei din martie, bani necesari ca aerul în anul în care „galben-albastrele” revin după mult timp și în competițiile europene. Totodată, Universitatea Aurel Vlaicu Arad și FCC Environment și-au reafirmat sprijinul financiar important pentru baschetbalistele pregătite de Bogdan Bulj, care – însă – au mai atras alături de ele și doi sponsori noi, firmele Hennlich și Man Construcții. Toți cei prezenți au vorbit despre cel puțin o nouă prezență în finala campionatului național, în timp ce rectorul UAV, Ramona Lile, a adus în discuție chiar locul 1.

Bibarț: „Nu mă supăr niciodată dacă e depășită Primăria la acest capitol  (n.a. finanțare) de cineva”

Primarul Călin Bibarț a spus că nu are probleme să adauge mese pentru sponsori noi, dar – până una alta – le-a mulțumit celor care sunt alături de echipă de mai multă vreme și celor care s-au alăturat acum. „Mă bucur că și în acest an Primăria a reușit să susțină financiar echipa, alături de ceilalți sponsori. De aceea am spus că semnăm simbolic faptul că mergem mai departe. Nu mă supăr niciodată dacă e depășită Primăria la acest capitol de cineva. Important este să avem susținere nu doar în galerie și aplauze, pentru că vorbim de echipa fanion, vorbim de Arad, de performanță. E mai greu să te menții decât să ajungi undeva”, a spus edilul Aradului.

Lile: „Eu sper ca anul acesta să fim acolo pe primul loc”

Universitatea Aurel Vlaicu Arad va fi și în acest sezon alături de vicecampioana României. Ramona Lile, rectorul UAV, a devenit o susținătoare a  baschetbalistelor de pe Mureș, asistând inclusiv la amicalele cu Steaua Roșie Belgrad, din weekend. Însă, sprijinul financiar al instituției de învățământ pe care o reprezintă e și mai important, chiar vital pentru lupta la titlu. „Ne bucurăm că suntem aici, ne bucurăm de rezultatele lor, le felicităm. Atât cât depinde de mine, o să mă duc și o să le susțin, indiferent unde se vor duce. O să încerc să mă duc și când vor avea deplasări în străinătate. Mie îmi place sportul, mi-a plăcut baschetul dintotdeauna, de pe vremea lui Mony Brosovszky, a dus echipa unde a fost și sper să ajungă din nou. Mulțumim tuturor pentru implicare, tot ce facem facem pentru Arad. Le mulțumim și sportivelor care au venit la lot. Să le dorim mult succes, eu sper ca anul acesta să fim acolo pe primul loc”, a spus Lile.

Șerban: „Fugim după Primărie și după primar și sper să-i ajungem”

Ovidiu Șerban, directorul Clubul Sportiv Universitatea Arad, are marea ambiție de a deveni cel mai important susținător al echipei de baschet, chiar și peste Primărie, care acum a ajuns la finanțare de 2 milioane de lei pe an.  „Împreună cu Universitatea și cu doamna rector fugim după Primărie și după primar și sper să-i ajungem. Nu suntem foarte departe, sper că îl vom ajunge din urmă, pe turnantă, pe dedesubturi, sperăm să ajungem”, a menționat Șerban.

Pop: „Dintr-un proiect frumos a devenit un proiect de suflet”

FCC Environment este de șase ani alături de echipă și promite să continue să sprijine„proiectul de suflet”. Florian Pop și-a amintit de începuturile sale la companie, când a văzut un calendar cu echipa de baschet a Aradului. „Acum 6 ani ajungeam la FCC. Primul meu contact în sala de recepție, am văzut un calendar cu echipa de baschet. Manu (n.a Mariș) mi-a spus: noi am intrat într-un proiect împreună cu echipa de baschet pentru a o sponsoriza. Am fost la meciuri, am fost încântat de suporteri și ce se întâmplă în sală. După aceea am zis că este un proiect frumos pe care trebuie să îl urmăm. Dintr-un proiect frumos a devenit un proiect de suflet. Ne-am hotărât că trebuie să ne concentrăm sponsorizările pe echipa de baschet, o facem și acum și sperăm să o facem și în viitor, indiferent de vremurile prin care trecem. Ștacheta a fost ridicată anul trecut, nu cred că ar trebui să fie niște așteptări suplimentare. Vom fi alături de echipă, o rog să joace cu inima și să aibă un joc bun”, a punctat directorul general FCC Environment.

Mariș: „Trebuie să jucăm finala sezonul acesta și să ieșim din grupe în Europa”

Colegul său, Emanuel Mariș, se bucură că această întâlnire cu susținătorii echipei devine încet, încet o tradiție. „Sper să adăugăm mai multe mese aici. Felicitări celor doi noi sponsori care ni s-au alăturat. E un proiect de suflet pe care l-am început acum 6 ani, pe care îl continuăm. Suntem aici să ne asumăm continuarea acestui proiect, ne bucurăm că vin și alții alături de noi, așteptăm și alte companii. Felicit și UAV pentru implicare. Este un proiect care ajunge la maturitate, relansarea echipei de baschet a Aradului. Baftă fetelor, targetul cred că e deja asumat. Trebuie să jucăm finala sezonul acesta și să ieșim din grupe în Europa. Succes, pe ceilalți vă așteptăm la sală”, a spus și Mariș, poate cel mai apropiat din sponsori de vestiarul FCC UAV Arad.

Stein: „Avem suporteri în firmă și am dat curs invitației”

La conferința de presă desfășurată la Sala Ferdinand a Primărie Arad au fost prezenți reprezentanții celor doi sponsori noi, Hennlich și Man Construcții. Francisc Stein a dezvăluit că Hennlich a venit alături de echipă: „Datorită faptului că avem niște suporteri în firmă, am fost cooptat de domnul director să ne alăturăm ca sponsori echipei. Am dat curs invitației și-i doresc echipei un sezon cât mai bun, să aduceți multe trofee Aradului și să ne faceți cunoscuți în continuare, ca și până acum”.

Culdea: „ Sloganul firmei noastre este împreună suntem mai puternici”

Raul Culdea, de la Man Construcții, a fost apropiat de club de 6-7 ani, în care a ajutat cu materiale de construcții și la întreținerea sediului clubului. În acest sezon a decis să facă și o infuzie de capital: „Nu e o coincidență, dar sloganul firmei noastre este împreună suntem mai puternici. Felicit echipa pentru sezonul trecut și în sezonul actual le dorim rezultate cât mai bune. Îi mulțumim și domnului Marcel Urban, a cărui pasiune contagioasă ne-a obligat să fim alături de echipă, vă dorim un an cât mai bun”.

Hadzovic: „ Vom da tot ce avem mai bun să vă dăm totul înapoi, mulțumim”

Brankica Hadzovic, căpitanul formației arădene, a vorbit la final, oferindu-le explicații noilor colege: „Pentru fetele care nu știu, aici sunt oameni foarte importanți pentru noi. În numele echipei vă mulțumesc tuturor pentru că sunteți alături de noi, vom da tot ce avem mai bun să vă dăm totul înapoi, mulțumim”.

Urban: „ Îmi doresc enorm să ne depășim condiția și performanța din acest an”

Marcel Urban a început discursul despre acest sezon pornind de la ceea ce s-a întâmpla în finala cu Sepsi Sfântu Gheorghe și anume că fetele au arătat că pot să se ridice la nivelul echipei ce câștigă campionatul în România de șase sezoane încoace. „Nu pot decât să le mulțumesc vechilor și noilor sponsori, care ne ajută enorm alături de Primăria și Consiliul Județean Arad prin cele două sesiuni de proiecte. Îmi doresc enorm să ne depășim condiția și performanța din acest an. Condiția principală este să ajungem în finală și acolo se poate întâmpla orice, ceea ce s-a și demonstrat în primăvară. După 2-0 pentru Sepsi am putut să revenim la 2-2, iar în meciul 5 a contat accidentarea căpitanului nostru (n.a. Brankica Hadzovic) și nu am reușit să ținem pasul cu echipa campioană. Nu e nicio problemă, acest eșec nu face decât să ne ambiționeze și să ne motiveze și ne dorim să scoatem rezultate cât mai bune în toate competițiile în care suntem angrenați”, a subliniat președintele FCC UAV Arad.

De menționat că clubul are alături și alți colaboratori, care îl susțin cu ce pot, având în vedere că legea pe care se fac sponsorizările în sportul românesc nu este foarte permisivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button