ACB IneuȘoimii Lipova

Ineul și Lipova au derby pe „Central” după două eșecuri la rând! Spătaru: „Să fim pragmatici!” v.s. Bădăuță: „Favoriți doar pe foaie, meciul nu e câștigat dinainte”





Rănite după eșecurie din derby-urile conjudețene din ultima etapă, ACB Ineu și Șoimii Lipova se „duelează” vineri, de la ora 15, pentru trei puncte mari în economia clasamentului seriei a 8-a a Ligii a 3-a. Zărăndanii încă nu au făcut niciun punct acasă de la promovare din 9 posibile, în timp ce „șoimii” s-a trezit în afara „zonei play-off”, când obiectivul e clar, unul dintre primele două poziții ale campionatului.

Spătaru: „Presiunea mai mare e pe Lipova”

Până în etapa precedentă. Ineul nu a pierdut în deplasare, însă la Pecica nu a avut nicio șansă. Gazdele s-au impus cu 4-1 , iar „alb-albaștrii” au bifat – în premieră stgională, două eșecuri la rând. „În opinia mea, nu am început tocmai rău sezonul ca și joc, doar că am vut puțin ghinion. Am ratat prea mult, inclusiv la Pecica, trebuie să învățăm din greșeli. Din păcate, în fața propriilor suporteri pătimași în fața cărora eu joc deja de șapte ani nu am reușit să câștigăm. Greșelile personale și lotul tânăr și-au spus cuvantul,  doar patru jucători din actualul lot am mai jucat în Liga a 3-a, restul sunt debutanți. Așadar, încerc să aduc un plus de experiență pentru această echipă tânără.  E adevărat, îmi place golul dar și asisturile, dar cele mai importante sunt mereu punctele”, spune Florentin Spătaru, mijlocaș ofensiv crescut de Rapid, originar din Roșiorii de Vede.

Fotbalistul de 30 de ani s-a mutat din 2015 la Ineu, fiind – practic – unul dintre ce mai vechi componenți ai lotului, alături de Hulbăr și Zdrențan.  Printre alții, a fost coleg și cu Vlad Filimon la Ineu, principalul pericol al lipovanilor.  „Nu cred că este presiune mai mare pe noi, cred ca pe oaspeții noștri de vineri va fi. Ei au un obiectiv legat de primele locuri și par cam ieșiți din ritm după seria de trei înfrângeri din în ultimele trei partide campionat-cupă și sper ca vineri să fie a patra. Prevăd un joc echilibrat, îi știm din amical, sper să fie un meci ca la Chișineu-Criș, ei să atace și noi să marcăm. Vrem să fim pragmatici, așa cum au fost cei de la Pecica în partida cu noi”, a adăugat „Olteanul”.

Bădăuță: „Sunt dator echipei,situația din clasament nu ne-o doream”

La 30 de kilometri de Roșiorii de Vede, mai precis la Alexandria s-a născut Alexandru Bădăuță, atacantul transferat de Șoimii Lipova în această vară de la Ghiroda și Giarmata Vii pentru a forma un cuplu redutabil de atac cu Nicu Modan. Până acum, experimentatul vârf a marcat doar odată în campionat pentru noua sa echipă, dar are o „dublă” și în meciul de Cupă de la Chișineu Criș. Cert este că „alb-albaștrii” au plătit cu eșecuri în meciurile în care echipa nu a găsit drumul spre gol: 0-2, la Pecica și 0-1, acasă, cu Crișul. „Mă simt bine la Lipova, dar rezulatele nu sunt la așteptările mele, ale tuturor, din păcate. Sperăm să reglăm din mers, așa este la fotbal, câteodată îți iese, câteodată nu. Noi suntem principalii vinovați și o scoatem la capăt, ne vom reveni în următoarele trei meciuri, avem nevoie de trei victorii. Campioantul este lung, surprize au fost și vor mai fi, nu este nimic pierdut. Dominăm meciurile, avem situații, vor veni și rezultatele. Nu sunt mulțumit de  mine, vroiam rezultate mai bune și personal cred că am oferit foarte puțin. Sunt dator echipei, sper să marchez dar mai important este să câștigăm”, a menționat Bădăuță.

Cu 9 puncte, Lipova e pe locul 5 în clasament, sub așteptări. „Situația din clasament cu trei înfrângeri din primele șase etape nu ne-o doream și e timpul ca la acest al treilea derby arădean consecutiv să câștigăm. Nu meritam să pierdem nici la Pecica, nici cu Crișul, dar ăsta e fotbalul, dacă noi nu marcăm, o face adversarul. Pe Ineu îi știm din amical, meciul nu este câștigat dinainte. Pe foaie suntem favoriți, dar dacă nu transpirăm și nu muncim cu modestie și nu ținem capul în pământ, nu vom lua cele trei puncte”, a adăugat atacantul de 32 de ani.

Dacă la Ineu vor lipsi experimentații Hulbăr și Dan Mâneran, lipovanii ar trebui să aibă tot lotul valid pentru confruntarea de vineri, de pe „Central”.

Formații probabile:

Ineu: Merșca – D. Varga, Mendy, Șerban, Cahill – Zdrențan – Jurj, Spătaru, Florea, Rucăreanu – Banam.

Lipova: R. Buta – Cristiu, Sabău, A. Popa, Pamfile – Mare, Salhi, Gavrilă, Filimon – Modan, Bădăuță.

Arbitri: Tudor Jurcă (Arad) – Lucian Berariu (Moroda), Sebastian Pantea (Arad)

Observatori: Dan Miholcea (Bocşa), Antonio Burtea (Reşiţa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button