UTA Arad

UTA – FCSB cu repetiție, miza – primele puncte în grupa B a Cupei României! Poenaru: „Ar putea fi o revanșă pentru noi, atenți și la Craiova!”





După doar trei zile de la meciul din Superligă, UTA și FCSB se vor afla din nou față în față. Miercuri seara (ora 21), arădenii sunt gazde în cadrul rundei inaugurale a Grupei B a Cupei României Betano și caută să-și ia revanșa pentru eșecul, 1-2, de duminică seara. Așa cum a anunțat chiar patronul Gigi Becali,  vicecampioana nu va deplasa nicun titular al confruntării din campionat, dar nici arădenii nu vor alinia chiar formula stas.

Vukcevic, o lună pe tușă: „Era eliminare la Pantea”

Una dintre absențe e provocată de accidentarea pe care Marko Vukcevic a suferit-o pe „Arena Națională” după intrarea la rupere a lui Pantea, pe care Ilie Poenaru o consideră de cartonaș roșu. „Din punctul meu de vedere era de eliminare. Pantea putea să evite, nu câștiga nimic din acel duel, nu avea nicio șansă să ajungă la minge. E un copil lipsit de experiență, dornic să-și câștige duelurile și nu a realizat că se poate întâmpla ceva grav. Marko trebuie felicitat că a rămas în teren și a vut să joace mai departe. Practic a dat dovadă de caracter, a arătat că ține mult la acest club și a continuat să joace cu dureri mari. De astfel de jucători avem nevoie, cu toate că el acum va sta 4 săptămâni ca urmare a unei disjuncții la umăr, are rupte două ligamente rupte”, a spus antrenorul utist, care a mai anunțat și absențele lui Ademi, Șteau, Isac și – probabil – Matei, care și-a reluat antrenamentele cu echipa doar de marți. Totodată, Postolachi e incert.

„Ne interesează Cupa, dar ne interesează foarte mult și campionatul, să gestionăm și meciul cu Craiova!”

Ilie Poenaru nu-și ascunde intențiile pentru confruntarea cu trupa lui Nicolae Dică, urmând să apeleze – la rându-i – la câțiva fotbaliști care au evoluat mai puțin în campionat. „Un meci important, chiar dacă este în Cupa României. Putem spune că în câteva zile jucăm din nou cu FCSB și cred că ar putea fi o revanșă pentru noi, pentru că în campionat nu am reușit să luăm punct sau puncte. Și, ținând cont că ne dorim să mergem mai departe în Cupă, este un moment în care putem să luăm cele trei puncte împotriva FCSB. Avem problemele noastre medicale, dar și jucători care au dus până în acest moment cam toate meciurile. Ne gândim cum să începem, pentru că ne interesează atât Cupa, dar ne interesează foarte mult și campionatul. Având în vedere că la sfârșitul săptămânii avem un meci foarte greu, cu Universitatea Craiova, trebuie să fim foarte atenți cum gestionăm aceste două meciuri și ce jucători, să zicem, încercăm să odihnim ca să putem fi sută la sută și la meciul de duminică”, a punctat tehnicianul „roș-albilor”.

„Îmi doresc să fim favoriți, dar FCSB formează încă o echipă de play-off”

Acesta nu consideră FCSB va fi mai puțin competitivă la Arad bazându-se pe fotbaliștii obișnuiți să ia loc pe bancă. „Rezervele de la FCSB formează încă o echipă de play-off. Dacă analizăm puțin numele ce ar trebui să joace cu noi mâine, observăm că ele s-au aflat în postura de titulari multe etape. E clar că au un lot de 35 de jucători pe care trebuie să îl ruleze. Eu îmi doresc să fim favoriți, dar nu e un meci ușor, e un meci greu. Ceilalți vor dori să demonstreze că pot juca titulari la FCSB,  mă refer la un David Miculescu, la un Octavian Popescu, la Oaidă. Ei știu bine ce au de făcut, e o concurență mare acolo, sunt 35 de jucători și joacă doar 11. Ceilalți trebuie să muncească mult mai mult și să profite de șansele pe care le vor primi și mâine va fi una dintre aceste șanse”, a mai afirmat Poenaru.

Dică: „Cei care intră pe teren trebuie să dea totul”

Nicolae Dică a vorbit pe scurt de disputa de la Arad, chiar la finalul disputei de campionat dintre cele două formații. „Orice trofeu pus în joc e important pentru mine și eu îmi doresc să câștig fiecare meci. Cei care intră pe teren trebuie să dea totul, că e Cupa României, campionat sau Europa. Nu știu exact pe cine mă bazez, o să văd feedback-ul jucătorilor mâine dimineață (n.a. luni)”, spunea tehnicianul vicecampioanei.  Tot luni a intervenit Gigi Becali, care a hotărât pentru Dică, niciun titular din meciul din Superligă nu va juca miercuri seara, în Cupa României.

Formații probabile:

UTA: Balauru – Dobrescu, Erico, Chindriș, Hoxhallari – Batha, Cibi, Ubbink – Stahl, Keseru, Jobello.

FCSB: Vlad – Boboc, Haruț, Bouhenna, Șerban – Oaidă, M. Dulca, Nikolov – Miculescu,  B. Rusu, O. Popescu.

Arbitri: Adrian Cojocaru (Galați) – Ciprian Danșa (Satu Mare), George Neacșu (Câmpulung Muscel). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare).

Camera VAR: George Găman și Adrian Popescu (ambii din Craiova)

Observatori FRF: Octavian Șovre (Satu Mare) și Dragoș Ionescu (București).

11 comentarii

  1. Poenaru, am înteles că Romario Moise ar fi fără echipă, deci fi atent că el ar fi o soluție pentru UTA

    0
    0
    1. Nici vorba de Romario Moise…Daca ar fi vrut,ar fi ramas la UTA..a ales altceva,macar ca s-a incercat…A fost dorinta lui,ultimul cuvant decizional…Capul face,capul trage…PA!
      Mai bine as incerca sa-l readuc pe Adilii,fundas dreapta,Vukcevici e mic copil fata de Mevlan…Cel mai bun strain in campionatul Albaniei in ultimele doua stagiuni…Plus ca si stie ce inseamna UTA..

      0
      0
    1. Iacob iarăși a sărit înainte la 11 metri…Compagno a șutat pe mijloc!
      Trebuie încercat Mociu și dacă face un meci bun, să-l lase titular!
      Forza UTA!

      0
      0
  2. Din punctul sau de vedere,Poenaru ramane personal un mare idiot!Cel mai slab si necompetitiv antrenor de la reinfiintarea UTA-ei…Un asa tembel,nepriceput,amatorial,mai rar de gasit…Pute a prostie si infatuare,imagine de sine…Nu este nici un exercitiu de cauza…este realitatea…

    0
    0
  3. Poenaru nu a pierdut vestiarul. Nu l-a avut niciodată. L-a depășit aducerea unor jucători și a încercat sa se descurce cu metode de Clinceni. O sa observam ca printre primele 7 echipe sunt nume de antrenori foști jucători emblematici. Hagi, Petrescu, Mutu, Radoi, Bergodi. Un singur intrus Maldarasanu. La UTA , se prefera simpli actori care pot fi câtva timp maxim de nivel Petrea.! Se pare ca nici de asta nu avem parte și Chindia vine din urma. Era clar din ediții anterioare ca,, mașinăria ” UTA are nevoie de antrenor cu deschidere mult mai mare decât jucătorii. Vreo 5 băieți de la UTA, sunt mai buni decât au fost jucători Poenaru sau Duna.!! Leafa de antrenor a luat-o Keseru. !! Putem spune fără greșeală , ca cele mai multe minute la UTA, le-a avut Poenaru.!!

    0
    0
  4. Nu poti sa schimbi antrenorii dupa tur si nici macar dupa retur daca a-i semnat un contract cu ei pe 2-3 ani. In general antrenorii semneaza un contract / proiect pe cel putin 2-3 ani.

    Insasi Hagi a refuzat echipa Nationala atunci cind Stoichita a dat de inteles ca vrea rezultate incepind de „ieri” ! El si alti fosti mari jucatori ai Nationalei de odinioara au cazut cu totii de acord ca este nevoie de un proiect de durata medie 3-4 ani ca sa formezi o echipa competitiva la nivel Europen si Mondial, in conditiile in care astazi jucatorii tineri de perspectiva romini nu mai cresc in copaci ca alta data.

    Ca dovada echipele de club, atit din Superliga si chiar din Ligile 2-3, au apelat la importuri masive din „afara” care a genereat o competitivitate acerba autohtonilor, fie ei tineri sau experimentati. Nu neaparat o situatie rea in ceea ce priveste piata jucatorilor si competitivitatea in Romania. Presiunea rezultatelor imediate la nivelul cluburilor a devenit o realitate a zilelor noastre.

    Un exemplu care pur si simplu m-a socat complet, aducerea lui Bauza, al lui Compagno, plus citeva alte importuri de afara pe pozitii deficitare la FC U Craiova 1948, si deodata, de la statutul de echipa candidata aproape sigura la retrogradare, FCU a devenit peste noapte acea chipa cu un joc foarte placut ochiului si care de la o etapa la alta a inceput sa arate ca o echipa care ar putea furniza chiar surpriza letala a Superligii.

    Nu stiu ce scouteri sau retea de agenti are Craiova lui Mititelu dar cu siguranta ca daca puteau tine acel lot impreuna s-ar fi calificat cu usurinta in playoff-ul Superligii anul acesta.

    Jucatorii sint asa-zisele „mijloacele fixe” ale unei echipe, dar la un momentdat trebuie sa-ti pui si intrebarea fireasca daca antrenorii ar trebui consultati (si evident responsabilizati) in procesul de constructie a lotului de jucatori la dispozitie.

    La FCSB doar patronul Gigi Becali are ultimul cuvint, la CFR Cluj este antrenorul Petrescu care stie ce vrea. L-a UTA cine ar trebui sa aiba decizia finala, Meszar, scouterii sau banca tehnica ?

    0
    0
    1. 1. Doar ca fara Compagno, si fara croitoru, U Craiova –Mititelu a devenit o formatie slaba, nu a putut bate pe Dinamo si a avut un joc…cam ca si …UTA. Bauza…nu ,ai produce ..nimic. 2. Ne spui : „..Nu poti sa schimbi antrenorii dupa tur si nici macar dupa retur…”. Bine ca Chindia a putut si cu Toni petrea au inceput mai multe rezultate …pozitive. De ce sa nu poti ?.Noi sa jucam tot cu Poenaru si cu Keseru..si scumpi si slabi.

      0
      0
    2. Compagno a jucat un sezon in liga secunda la Craiova iar la inceput toata lumea râdea de el, de cat e de rudimentar insa e un marcator si creste de la meci la meci. Bauza a fost luat imprumut cu optiune de cumparare de la Miercurea Ciuc unde confirmase deja la nivel de liga secunda si cred ca si UTA l-ar fi luat daca avea bani. In rest si Mititelu a dus multi straini si prea putini au confirmat la fel ca la UTA si nu chiar nu au nu stiu ce scouteri. Acum toata lumea îi lauda pe FC Arges ca l-au gasit pe Garita insa de restul transferurilor in mare parte ratate ce putem zice? E loterie nu stii cum se adapteaza cand semnezi cu ei…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button