Șoimii Lipova

Lipova vrea să alunge amintirile mini crizei cu alte trei puncte! Popa: „Pobeda – surpriza sezonului, dar avem atuurile noastre”





Cea mai bine cotată divizionară terță arădeană a avut o perioadă slabă în campionat, cu 1 punct din 9 posibile, pierzându-și locul în play-off. Asta până sâmbăta trecută când Șoimii Lipova a câștigat din nou, 3-1 cu nou promovata din Buziaș și, profitând și de rezultatele indirecte, a intrat din nou în „careu de ași”. Doar că vineri, de la ora 15, are meci direct cu ocupanta poziției a 3-a, Pobeda Star Bîșnov, aflată în cădere de formă, după două eșecuri la rând cu alte formații din județul nostru, 3-4 cu Pecica și 0-3 cu Ineu.

Pentru „alb-albaștri” va fi o bună oportunitate să demonstreze că succesul cu trupa lui Petruescu nu a fost o floare rară. „Am stat de vorbă în vestiar și ne-am mobilizat pentru că avem calitate, jucători buni, care nu se pot mulțumi cu situația din clasament, cu atâtea înfrângeri. Mă bucur că mi-am ajutat echipa în meciul cu Buziaș, după golul primit am egalat până la pauză, iar în repriza a doua am ieșit de la vestiar și mai montați ca să câștigăm și am făcut-o”, spune Abel Popa, autorul primului gol cu Buziașul. „Eu mă simt bine, am multe de îmbunătățit, dar am încredere că pot reuși și eu și echipa să ne îndeplinim obiectivele. Am luat cam multe goluri, este o problemă pe care noi fundașii încercăm să o rezolvăm, să fim mai concentrați și mai pragmatici”, a adăugat fundașul de 20 de ani, originar chiar din Lipova.

În stagiunea trecută, prima a Pobedei pe scena eșalonul trei, Lipova nu i-a învins pe „bulgari”, ambele dispute încheindu-se la egalitate, 1-1. „Vineri, jucăm o echipă bună, surpriza sezonului, dar avem atuurile noastre, avem valoare și o să câștigăm și acest meci. Ar fi a doua victorie din deplasare după cea din prima etapă câștigată la Cermei, în minutul 90. Sper ca această victorie să fie prima dintr-un șir de succese pe care ni le dorim și în deplasare. Îi cunoștem bine pe adversari, cunoaștem și terenul, nu ne pot surprinde cu nimic, dar e clar că se vor mobiliza contra noastră. Cu atât mai mult cu cât au pierdut ultimele două meciuri contra altor echipe arădene”, a adăugat Popa.

Și pentru că a avut probleme de lot, Adi Abrudean a trecut la un sistem cu trei fundași centrali și trei atacanți. Filimon și Cristiu sunt cele mai importante nume din infirmerie, dar: „Nu se poate să stăm într-unul-doi jucători, chiar dacă Filimon și Cristiu sunt importanți pentru noi. Toți jucătorii apți trebuie să-și facă treaba și sunt convins că și-o vor face”, încheie Abel Popa, care la rândul său e incert pentru jocul de vineri.

Formații probabile:

Pobeda: Stoianov – Solomon, Angheli, C. Lungu, Cochințu – Paunchici, Briciu – D. Bălace, Enciu, S. Budur – V. Grigore

Lipova: R. Buta – Giosu, Sabău, A. Popa – Clej, Susan, Salhi, Pamfile –  Gavrilă,  Modan, O. Bulza.

Arbitri: Marius Omuţ (Satu Mare) – Zsolt Kopriva (Carei), Daniel Humita (Armeniş – Caraş Severin)

Observatori: Cosmin Danciu (Hunedoara), Florin Ştiube (Reşiţa)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button