UTA Arad

Poenaru își negociază plecarea de la UTA, Meszar s-a gândit la Gâlcă, Balint sau Napoli ca posibili înlocuitori!





Ilie Poenaru și Marin Dună au spus că nu țin de scaun în cazul în care UTA nu începe să acumuleze puncte, însă nici nu doresc să plece pe ochi frumoși de la Arad. Din informațiile noastre, Alexandru Meszar a luat micul dejun împreună cu echipa în această dimineață și chiar a avut o discuție cu antrenorul principal al formației „roș-albe”, care a pierdut al cincilea meci (0-1 cu FC Argeș) din ultimele șase și nu pare a mai avea soluții de a redresa situația. Nici măcar nu mai e vorba despre acel target de 6 puncte din 9 posibile, din moment ce situația în clasament e tot mai gravă, se vede la cotele de la pariuri sportive, iar echipa nici nu dă semne că ar mai fi de partea staffului tehnic la cum se exprimă pe teren.

Negocieri dure cu stafful lui Poenaru

Prin urmare, șocul ar trebui produs chiar înainte de meciul de la Ploiești, cu Petrolul, doar că Poenaru și colaboratorii săi solicită plata a trei-patru salarii ca să-și pună semnătura pe rezilierea contractului ce, altfel, ar expira pe 30 iunie 2023. Nu sunt bani puțini la mijloc, în jur de 80-90 de mii de euro, iar conducerea UTA-ei e pusă cumva cu spatele la zid din moment ce suporterii nu-l mai vor pe Poenaru la echipă.

Gâlcă – destul de scump pentru UTA

Nici măcar promisiunea că salariile pe luna septembrie vor fi deblocate nu a funcționat, însă – oricum – șefii arădenilor s-au gândit încă de săptămâna trecută la planul B. Primul nume pe lista înlocuitorilor lui Poenaru este Costel Gâlcă (50 de ani). În ultimele două săptămâni, fostul mijlocaș al echipei naționale era dat ca posibil antrenor la FC Argeș și FC U Craiova 1948, însă discuțiile nu s-au concretizat. Nici la UTA lucrurile nu sunt sigure, atâta timp cât Gâlcă și stafful său ar câștiga pe lună în jur de 35-40 de mii de euro, o sumă considerată cam mare la Arad. Dar, negocierile continuă și tehnicianul care a luat ultimul titlul al FCSB-ului în 2015 ar putea-o prelua chiar de mâine pe UTA.

Costel Gâlcă este liber de contract din luna februarie a acestui an, după o experiență de doar două luni la Al Hazem, în Arabia Saudită. Costel Gâlcă a antrenat-o pe FCSB în perioada iunie 2014 – iunie 2015, când a reușit să câștige titlul de campion al României, Cupa României și Cupa Ligii. Ulterior, antrenorul le-a mai pregătit pe Espanyol (decembrie 2015 – mai 2016), Al Taawoun (octombrie 2016 – martie 2017), Al Fayha (mai – noiembrie 2017), Vejle (martie 2019 – iunie 2021) și Al Hazem (decembrie 2021 – februarie 2022).

Balint și Napoli sunt și ei variante la Arad

Altfel, ar mai fi varianta ca Meszar să apeleze din nou la serviciile lui Laszlo Balint, de care s-a despărțit în relații bune și care e dorit și azi la Arad de o bună parte a fanilor. Unul dintre cei mai apreciați tehnicieni post-revoluționari la UTA s-a despărțit de U. Craiova în urmă cu mai bine de două luni de zile și e liber de contract. Din declarațiile lăsate ulterior, el a spus că simte că a lăsat ceva neterminat la gruparea „roș-albă”, pe care a promovat-o în 2020, după 12 ani, în Liga 1 și cu care s-a clasat pe locul 8 (cel mai bun pentru arădeni din 1975 încoace). Totodată, s-a mai vehiculat și numele lui Nicolo Napoli, italianul care a mai antrenat pe FC U Craiova (în șapte rânduri), FC Brașov, Astra Ploiești, CS Turnu Severin, CSMS Iași și Poli Iași.









43 comentarii

  1. Dacă nu se înțeleg cu Galca de ce nu se tatonează pista Adrian Ursea fostul antrenor de la Nice a fost în cărți și pt națională.
    Are școala elvețiană în spate restul ar fi ciorbe reîncălzite dacă se întoarce Balint apare iar Apostu în peisaj cu jucătorii lui… le crește cota la UTA și ii transferă după la Rapid unde sunt bani mai mulți.

    0
    0
  2. Cum sa mai ceri bani pt 3-4 luni când TU frezatule ar trebui sa restitui toți banii încasați pana acum! Ca munca a ce? Ce ai muncit sa primești atâția bani? Rezultatele tale se vad… GROPARULE!
    Repede cu Balint, știe cel mai bine lotul

    0
    0
  3. Cât de profesionista e conducerea?
    Inca din februarie 2022 bătuse palma , pentru a-l instala câteva luni mai târziu , cu Nea Briantină, omul care a retrogradat 2 echipe într-o ediție de campionat.
    Ce va alege de data asta? Eu cred că Laszlo Balint.

    0
    0
  4. Sa fim seriosi, Galca ar fi fost o varianta buna daca aveam in spate acei investitori dar cand tu esti deja inglobat in datorii de peste 2 mil de euro sa aduci si un antrenor asa de scump. Eu mi l-as dori dar in configuratia actuala de conducere si finantare nu vad cum. Cred ca Balint e o alegere mai logica in actualele circumstante.Nu e varianta ceea mai buna dar ce poti sa faci cand conducerea actuala doar administreaza nu finanteaza.

    0
    0
  5. Parerea mea ii ca iti trebe un antrenor care sa nu „loveasca” in jucatori dupa fiecare insucces …. si Poe , si Balint asta au facut tot timpul .. daca dau in ei mereu asa pierzi vestiarul , bisericute , si ajungi unde suntem acum .. ce ii mai usor ? sa zbori 10 jucatori ? sau 1 antrenor ? cand vestiarul nu te vrea esti gata ca antrenor oricine ar fii el ! …

    0
    0
    1. Corect! Balint este „mancat” de Keseru la micul dejun cum a fost „mancat” si de Nistor la CSU Craiova! Balint a cerut ajutorul lui Apostu cu Albu,Hora si Antal…

      0
      0
      1. N-ai de unde să știi. Oamenii sunt diferiti. S-ar putea ca să renască cu Gyuszi. Nu dati verdite fără nicio justificare. Nu mai puneti piedici că mergem in B, cu Gâlcă cu tot.

        0
        0
  6. 1. Galca ar fi mirific, dar prea scump fata de ceea ce poate oferi UTA la momentul de fata.
    2. Balint, intr-adevar o ciorba reincalzita, care nu cred ca se preteaza sa revina in acest moment. Poate mai tarziu.
    3. Napoli cred ca ar fi cel mai indicat. Salar de nivelul lui UTA, e strain, adica ar lega poate vestiarul fiind si mai bland, cu scoala italiana in sange, cunoaste campionatul Romaniei.
    Deci eu votez pt Napoli.

    0
    0
  7. Situația la UTA e complexa si revirimentul poate întârzia. Semne, mari, de întrebare la calitatea lotului. Au vrut mare parte din ei sa ajungă aici, sau atât se poate ? Dusul rece al schimbării da rezultate imediate în niște condiții. Or echipa nu are nici un joc cap-coada, bun. Ar fi ceva , dar e puțin și pus pe seama slăbiciunii de moment a unui Botoșani. Sibiu, Petrolul, Sepsy, Chindia, Farul se îngustează aria echipelor cu care ne putem măsura. A dispărut subit și interesul tinerilor tehnicieni , cum era pe vremuri pe lângă nea Popica, RIP, și un profesor Pătrașcu, manager pe la academii maghiare. În orice caz se impune schimbarea. În situații limita de mișcat, trebuie sa miște în primul rand tot jucătorii.!

    0
    0
  8. Ideal ar fi Costel Galca pentru ca are foarte mare experienta dar probabil cere foarte multi bani. Varianta mai ieftina ar fi Napoli, la fel antrenor care cunoaste foarte bine fotbalul romanesc. Pentru Balint ar fi sinucidere curata pentru ca sigur ar retrograda.

    0
    0
  9. Nu-mi vine să cred că unii mai vor experimente, gen Gâlcă sau Napoli. Iar mergeti pe nume si nu pe om care cunoaște cum stau lucrurile la UTA? Suntem cu un picior in groapă si vă trebuie Gâlcă si …
    Gyuszi este cel mai indicat la ora asta să vină înapoi și susținut de toți ca să scăpăm de retrogradare. Trebuie făcută urgent o organizare a lotului că e debandadă, se vede de pe lună. Acum nu e momentul de pretenții, ci cum să facem să salvăm corabia. Gyuszi este dorit de 95% dintre suporteri, fără îndoială. Noi, suporterii de rând l-am respectat și avem încredere in el.

    0
    0
    1. De unde ai scos 95%? Sa nu uitam seria lunga de meciuri fără victorie, a lui Balint! Plus ca la vremea respectiva a pierdut vestiarul!

      0
      0
      1. Nimeni nu contestă că l-a pierdut. dar din ce cauză? L-au exasperat ratările monumentale. A pus prea mult suflet, de asta a pierdut vestiarul. Lui i-a păsat de UTA și a vrut să fie sus nu o echipă oerecare. Mă mir că nu stiti face diferența.
        O fi greșit si el dar nu intentionat ca panarama asta de antrenor. sigur si-a dat seama ce a gresit si va veni alt Gyuszi mult mai echilibrat si mai experimentat. Mai dati-i o șansă, e incă iubit la Arad.

        0
        0
        1. I-a pasat de buzunarul lui . Nu-l mai ridica in slavi. Am vazut antrenamente facute de el. 0 barat . Nu tu suturi la poarta nu tu o miuta nimic . El se plimba cu mainile la spate. Nu facea o asezare nu exersa presingul sau contrapresing ….nimic .

          0
          0
          1. Ce vorbesti? Nu știu ce făcea la antrenament, dar Jocul echipei a demonstart că aveam antrenor. UTA juca cu trei viteze in plus față de acum, aveam mereu faza etapei doar înaințasii dădeau aiurea. Dar se vedea mâna antrenorului. Ce să facă Gyuszi la Hora care rata din 2 m. Scăpau singuri cu portarul de la 35 m si ratau. aici nu mai e vina antrenorului. Vedeti-vă de treabă că antrenor ca Gyuszi pentru UTA nu este in România. E utist, si om serios, ordonat, organizat, normal că si cerințele lui sunt mari. Potrivit cu structura lui de om. Nu multi jucători se pot alinia la cerințele lui.

            0
            0
    2. Care 95% din suporteri?doar 5% au scandat demisia? Cum a plecat balint? Cum a lăsat vestiarul? Cum a ținut pe banca jucatori fără nici o logica? Credeți ca balint nu va veni umflat in pene când știe când din postura de “salvator”? Galga nume care costa! Costuri mari risc mare ds faliment! Uta nu are finanțare sigura in spate! Fără plecarea a lu keseru, ubink, ademi, Dobrescu , Matei pe lângă Poenaru și aducerea altor 3 jucatori schimbarea este egala cu o !

      0
      0
  10. Anul acesta retrogradam fara doar si poate. Am mai vazut filmul asta, asa se termina. De la conducere pana la jucotori toti sunt de o indolenta si o lipsa de valoare frapanta. Atat poate livra administratia Meszar, salvarea de la retrogradare in cel mai bun caz.
    Partea buna e ca la anul imi pot alege un loc mai bun pe stadion, asta daca nu mergem direct in L3 si jucam iara pe Motoru’.

    Sa va ia dracu pe toti!

    0
    0
  11. Ce înseamnă „negocieri dure ” ? Poienița ăsta de antrenor să vadă că Aradul e un oraș civilizat. Va primii 2 sandviciuri + o apă minerală și poate să plece cu pace.

    0
    0
  12. Galca e scump dar cu mare experienta,in pauza va face curatenie,dezavantaj ca are nevoie de timp sa cunoasca situatia la fata locului si are si el nevoie de timp sa incropeasca ceva brusc..Daca poate fi platit si isi asuma obiectivul urgent de salvare,e varianta si in continuare..
    Napoli se incadreaza cumva…Aplica repede,cunoaste fotbalul romanesc,stie sa regrupeze echipe in degringolada dar odata ce eventual a reusit,devine mofturos si pune conditii…
    Balint a iesit pe usa din dos dar a lasat-o intredeschisa…Cunoaste UTA,partile bune si mai slabe,a lucrat cu o parte dintre jucatori,apoi si-a aratat limitele.Prea orgolios,pune orgoliile personale peste cele ale echipei,nu este un pacifist…Nu a plecat de bine,ci fortat de imprejurarile in care tot el cu Apostu ne-au adus.Poate resuscita repede organizarea si jocul,nu este filozof..Pe termen scurt,poate mediu, e probabil cea mai buna varianta(impaca si capra si varza) dar candva va ajunge din nou la plafonare si va incepe sa aduca jucatori pe alte criterii…A avut buni,si-a adus mai slabi si apoi si mai slabi…
    Sper ca decizia sa fie luata cu mult discernamant…
    Una este clara si comuna!Fara Poenaru si Duna!
    PS:sunt curios din ce cauza,Dan Chiorean(Danezu),poate cel mai dedicat din staff-uri,de-a lungul anilor,nu a mai avut loc pe banca ieri si nici nu s-a apropiat?????S-or fi temut cei doi impostori ca e cartita???Asta le-ar intrece pe toate in paranoia….

    0
    0
  13. Oricine vine, trebuie sa resusciteze echipa, iar in cele 6 + 2 meciuri ramase de jucat pana la Craciun, sa vada ce trebuie modificat prin lot.

    Galca este prea scump, parerea mea, pentru ce ne permitem noi la ora actuala.

    Napoli ar fi pompierul perfect, pentru situatia de fata. Problema la el, va fi din vara, cand va cauta motive sa plece.

    Gyuszi, ar avea sansa se arate ca a invatat ceva din trecut, in ideea ca ar trebuie sa renunte la orgoliile sale imense, sa nu mai fie asa incapatanat, sa nu mai dea in jucatori la fiecare infrangere si sa aibe mai mare incredere in tineri.

    Oricum ar fi, in situatia de fata, in mod clar, obiectiv salvarea de retrogradare. Cu jocul actual nu putem spera la mai mult.

    0
    0
  14. 1 Ma tem ca ” varza” din lotul echipei UTA nu poate fi folosita de nimeni, si ca e tare greu sa faci…” din kkt , bici, ..si sa mai si pocneasca”. Sint mari ” sanse ” ca nimeni sa nu mai poata resuscita echipa, mai ales ca i-ar trebui…alti 4-5 noi jucatori si acum…nu se mai poate. 2. De peste 3 luni..tot spun ca Poenaru esta cel care a distrus UTA, ca avem cel mai slab joc de constructie,,…multi…” m-au faultat…nesportiv”, acum vad ca vorbele mele…au avut acoperire.Dupa meciul cu Sibiul am spus ca nu mai calc la stadion , cita vreme e Poenaru.( desi, in Cupa, mi-am incalcat promisiunea). 3.Zilele trecute am purtat o lunga convorbire cu cineva priceput in fenomen, si il mentionam pe Napoli,-nu am nici o indoiala ca …i s-a transmis-..ca posibil inlocuitor, stiind ca Galca este mult prea scump, iar Balint e cel care l-a indepartat pe Moldovan ( pentru Iacob si Balauru). Ar mai fi Lincar, mai bun…Moldovan, ( fostul international ), poate Sandoi si Pelici ( ei au insa servici la FRF…nu nu ii vad renuntant, ca sa riste cu UTA. disponibil. Situatia e grea, aproape…fara iesire.4. Meszar nu are in jurul sau sfatuitori, are doar…yes-man-i, asa ca , pentru el, o persoana limitata in cunoasterea fotbalului…e greu.A ezitat prea mult, a tot sperat…in minuni…fara acoperire. Acum UTA pare cea mai slaba echipa din Liga si aproape toate i se vor ” sparge” in capul sau, inclusiv ” ajutorul” Primariei si a lui Falca.

    0
    0
  15. Se pare că vine Gâlcă …să vină in ceas bun. Numai să ne scoată din mocirla asta in care ne-a băgat „marele meseriaș”.

    0
    0
  16. Ma întreb de unde se scot anumite procentaje? Sau anumite idioțenii?Balint a dat în jucători? A fost întotdeauna primul care i-a protejat și câteodată nejustificat le-a cautat scuze.Voi comentatorii de serviciu sunt curios la ce meciuri v-ati uitat și ce interviuri ati citi după meciuri?Merg la meciuri de peste 20 de ani, asa fotbal cum am jucat cu Balint cel arogant și îngâmfat cum ii spuneți voi nu am mai jucat de pe vremea când am avut generația lui Dragan alții mai buni eu nu am prins…Balint mai merita o șansă pentru ca ne-a dat sansa sa visam și sa vedem Uta unde nu a mai fost de multa vreme…Pana la urma datoria noastră de suporteri este sa încurajăm echipa oriunde,oricând,în orice liga…imi aduc aminte de meciurile din liga a 2-a cu 500-1000 de suporteri la fiecare meci și cum s-au umplut tribunele în liga 1 sa vadă steaua,minamo și alte rahaturi de echipe cu istorie impusa de dictatura…Uta pentru mine rămâne Uta oriunde,oricand,doar ratații din conducere și suporterii de carton și rezultat nu înțeleg acest sentiment…Nu mai aruncați cu pietre,nimeni nu este perfect dar orice merita o a doua sansa

    0
    0
  17. Coaforu ăla ar trebui împins cm cu cm afară din întreg județul Arad, de un… buldozer. Apoi preluat de alt buldozer în HD șamd…

    0
    0
  18. Una dintre marile probleme in cadrul stafului la uta esre Dorin Stana care ia săpat și pe Badea și pe Poenaru !El este cu Balint !O mare buba acest STANA!

    0
    0
  19. Poenaru daca nu pleaca gratis trebuie pur si simplu umilit. Sa fie numit un alt antrenor peste el si el trebuie sa se prezinte la locul de munca, adica la antrenamente dar nu mai are dreptate sa vorbeasca cu nimeni. Va garantez ca in cel mult o saptamana pleaca singur si gratis.

    0
    0
  20. Suntem pe loc de retrogradare directa. Mulțumim Poe. Trebuie trimis cu tot cu staf la juniori pana la vara. Și va cere el sa plece.

    0
    0
    1. Ai fi in stare sa dai me mana lui orice grupa de juniori din Academie?Pai el nu cred ca s-a informat despre respectivele grupe…Altfel nu se explica din ce cauza a intarziat atat de mult pe Rares Pop si Cibi…

      0
      0
  21. Si uite asa UTA. noastra dupa victoria nesperata cu WCSB a U. Cluj , ocupa penultimul loc in clasament care duce la retrogradarecta !!! A-ti vazut bai jucatorilor unde a ajuns UTA. ? Din vina voastra !!! Sper ca, noul antrenor care va veni sa faca curatenie generala si nu sunt putini,mai mult de jumatate de echipa !!!

    0
    0
  22. Se pare ca, Poenaru este cam greu de convins fara o suma mare de bani !!! Sper sa se inteleaga cu MESZAR pana la urma. Nu are caracter,banii astia multi pe care ii cere din contract este dreptul lui corect dar pe de alta parte ,sa fie si el cu obrazul subtire cerand mai putin avand in vedere ca, UTA. in momentul de fata ste la retrogradare directa acolo unde a duso el si multi jucatori care nu mai au ce cauta din iarna la UTA !!! Cu cat mai repede , cu atat mai bine pt. UTA. !!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button