Fotbal juniori

România – sub Italia la U 20! Pancu: „Lucrurile au stat mult mai bine decât cu Germania și Cehia” v.s. Nunziata: „Totul a fost perfect la Arad!”





După 0-1 cu Germania, România U20 a mai pierdut un amical la Arad cu una dintre forțele mondiale. Și Italia s-a impus la limită, cu 2-1, pe o temperatură extrem de scăzută și pe un teren ce s-a rupt în special în a doua repriză. Chiar dacă nu a mai fost la fel de numeros precum la testul cu nemții, publicul arădean a încercat să-i împingă din spate pe „tricolori”, cu atât mai mult cu cât, din minutul 56, pe teren s-a aflat și utistul Pop.

Pancu: „Înfrângerea rămâne înfrângere și la un gol  diferență , ca și evoluție sunt mulțumit”

Până la urmă, românii doar au redus din dezavantaj și bifează al treilea eșec în Under 20 Elite League. „Ca și evoluție, dacă, comparăm ce s-a întâmplat în meciurile cu Cehia și  Germania, cu ce a fost în seara asta e o diferență uriașă. Dacă ținem cont că în două jocuri am avut două cornere, ambele în minutul 90, iar cu Germania am avut un șut pe poartă, prin Andrei și golul lui Andronache,  din Cehia, astăzi lucrurile au stat mult, mult mai bine. Pe lângă atitudine, spirit și modul în care băieții s-au bătut pentru fiecare minge e greu să-mi găsesc cuvintele în comparație cu ce a fost cu Germania, de exemplu. Normal, cu greșelile inerente, pentru că am întâlnit o echipă foarte valoroasă, o echipă calificată la mondiale, deci ca și evoluție, una peste alta sunt mulțumit. Înfrângerea rămâne înfrângere și la un gol  diferență și la mai multe goluri, șapte, cum s-a întâmplat anul trecut, dar aceasta e altă generație, nu trebuie să comparăm noi. Acest jocuri sunt ca niște meciuri de cupele europene. Lăsându-l la o parte pe Ianis Stoica, nu cred că mai am vreun jucător care să fi jucat în cupele europene dintre cei convocați, poate Perianu să mai fi prins când a fost pe la FCSB. Pentru restul, jocuri cu astfel de adversari, la nivelul acesta, reprezintă foarte mult ca și experiență internațională. Altfel, ca și individuală pe transfermarkt,  nu există termen de comparație, iar lor le-au lipsit cei mai buni cinci jucători astăzi, în frunte cu Casadei, jucătorul care a plecat pentru 25 de milioane la Chelsea. Oricum, ei joacă precum o echipă de club. Carmine Nunziata mi-a spus că de doi ani și ceva lucrează împreună, au 15 jucători care au fost la Campionatul European. Deci, secretul e să-și mențină nucleul, iar în alea două săptămâni cât se văd la lot fac aceleași lucruri foarte bine puse la punct, cu jucători care se cunosc foarte bine. Pe când noi, am venit cu 12 jucători noi față de acțiunea trecută. Asta e diferența, este foarte greu pentru că nu am timp la dispoziție, nu am antrenamente, jucătorii se schimbă, mi-aș dori să fie același grup sau măcar 75 % să fie menținuți la fiecare acțiune. E greu, mai ales când și întâlnești un adversar de nivelul acesta”, a spus Daniel Pancu, selecționerul României Under 20.

Ne dorim victorie  cu Polonia”

Fostul atacant a vorbit din nou la superlativ de publicul arădean, dar nu și de gazonul de pe „Francisc Neuman”. „Atmosfera a fost extraordinară în tribună și astăzi, iarăși nu mă așteptam la ora 21 ca publicul arădean să vină și să susțină echipa națională sub 20 de ani. Dar e un oraș, cum am mai spus, care respiră fotbal, îmi trezește așa o nostalgie… Am fost și la câteva meciuri, am fost la un UTA cu Steaua, 93, 94, la un 1-0, cred că Adrian Ungur a marcat golul…Am fost la jocul ăla, știu foarte bine ce se întâmplă aici, că oamenii iubesc foarte mult fotbalul și dorim să le mulțumim pe această cale că au fost și în seara asta alături de noi și ne-au purtat la marcarea unui gol, dar ne-au dat așa și forță pentru a avea finalul cât de cât cu emoții. Dar, a fost și public italian, a fost o atmosferă foarte frumoasă pe stadion. Pentru o partidă amicală la selecționate sub 20 chiar a fost super. Gazonul, din păcate, asta nu este problema noastră….Cu toate că este un stadion nou, mai intervin și astfel de probleme. Într-adevăr, terenul a fost foarte greu, sper să ne recuperăm până la jocul cu Polonia, pentru că ne așteaptă o partidă la fel de dificilă. Ne dorim victorie luni, cu siguranță vor fi schimbări în echipă. Cei care au jucat mai puțin astăzi vor juca mai mult luni cu Polonia, o echipă care a pierdut foarte greu în Germania. În ultimele 10 minute au pierdut în Italia, dar au jucat cu generația de 2002. Mâine sau din seara asta o să mă uit pe lotul convocat de ei, pentru că, dacă vin cu aceeași echipă, ne așteaptă cel puțin din punct de vedere fizic un meci foarte dificil”, a adăugat Pancu.

Nunziata: „Rezultatul e just, suporterii italieni – o surpriză plăcută pentru noi”

Italia a ajuns de marți la Arad și au fost mulțumiți de condițiile de antrenamente și chiar de joc. Deznodământul a fost și el pozitiv pentru peninsulari, care bifează al doilea succes în Under 20 Elite League. „Azzurinii” au avut parte și de galerie pe Mureș, formată din aproximativ 100 de studenți italieni, mulți dintre ei locuind chiar în preajma arenei arădene. „Sunt mulțumit de rezultat, dar în afara rezultatului mi-a plăcut atitudinea echipei mele. Am jucat fotbal când era de jucat, iar când meciul a devenit mai bărbătesc, mai fizic, ne-am făcut și noi simțiți. Per ansamblu, cred că a fost o partidă bună. Inițial terenul a fost bun, apoi, normal, a devenit puțin greu. E și anotimpul, se întâmplă. Stadionul e frumos, iar terenul de joc la început era bun. România e un adversar dificil, pentru că se apără și pleacă bine pe contraatac, la nivel internațional toate partidele sunt dificile. Nu e nimic decis dinainte, repet și zic că a fost un meci bun jucat de ambele echipe, iar, una peste alta, cred că și rezultatul e just. E frumos să ai public, susținători și de partea ta, a fost o surpriză plăcută pentru noi. Erau chiar destul de mulți și ne-au dat o mână importantă de ajutor. Dar și spectatorii români au fost mulți, e frumos să joci pe un stadion cu atâția oameni. Am venit cu două zile înainte la Arad, de obicei facem deplasarea doar cu o zi înainte pentru antrenamentul oficial. Ne-am simțit bine, nu cunoșteam orașul, mi se pare unul frumos. Condițiile de antrenament au fost bune, a fost perfect din toate punctele de vedere și zic asta pentru că chiar gândesc asta. Miretti, Scalvini, Gnonto, Volpato, Casadei sunt jucători care ne lipsesc, chiar dacă cine a intrat pe teren și-a făcut treaba foarte bine. Ne bucurăm pentru ei, pentru că misiunea noastră este să creăm jucători, care să deservească naționala Under 21, dar și prima reprezentativă”, a precizat Carmine Nunziata, selecționerul U20 al italienilor.

Galerie FOTO România – Italia 1-2 semnată Claudia Carp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button