Campionatul Mondial Qatar 2022

Golgheterii Campionatul Mondial 2022 – Cine va rupe plasele porților din Qatar?





Deși fotbalul nu a fost niciodată doar despre goluri, în final, tabela este singura care face diferența. Un singur gol poate separa un perdant mondial de un Campion Mondial. 

În următorul articol ne propunem să descoperim împreună care sunt oamenii la care trebuie să fim atenți la ediția CM 2022: cine are potențialul de a deveni Gheata de Aur în Qatar? Jucătorii de mai jos pot fi folosiți fără probleme în alegerea dvs. de predictii cupa mondiala pentru cel mai bun marcator.

Să începem!

Lautaro Martinez – Argentina, 25 ani

Lautaro Martinez este unul dintre golgheterii pur-sânge prezenți la CM din Qatar. Atacantul lui Inter are calitățile necesare și echipa potrivită pentru a fi unul dintre cei mai buni marcatori la acest Mondial. Martinez îi are ca servanți pe unii dintre cei mai buni pasatori din fotbalul mare ai ultimilor ani: Angel Di Maria și Leo Messi. 

Atacantul lui Inter este capabil să marcheze dintr-o multitudine de situații de joc. El funcționează și ca un număr 9 clasic, dar poate specula și spațiile libere din zonele laterale ale terenului. Poate fi un jucător important și în construcția fazelor de atac, nu doar la finalizare. Viteza bună și forța îi permit să fie un pericol și pe contraatac. 

Argentina are de jucat în grupă cu Arabia Saudită, Mexic și Polonia, adversare limitate din punct de vedere defensiv. Dacă Lautaro reușește să-și facă numărul cu acestea, șanse mari să ajungă la o cotă de goluri importană.

Kylian Mbappe – Franța, 23 ani

Cazul lui Kylian Mbappe este deja arhi-cunoscut. Avem în față unul dintre cele mai mari talente din istoria fotbalului Mondial, iar Campionatul Mondial de Fotbal pare să fie (până acum) un capitol reușit din povestea parizianului. 

Mbappe a spulberat lumea fotbalului în urmă cu 4 ani, la ediția CM 2018 din Rusia. La doar 20 de ani, Mbappe juca un rol principal în succesul Franței, iar cel mai important era felul în care Mbappe acționa: de-a dreptul letal, irezistibil. 

Ne așteptăm ca și acum, Mbappe să se comporte asemănător. Deși dă semne că nu mai este tânărul 100% fotbal din urmă cu 4 ani, francezul rămâne un talent enorm. Mbappe ar face o mare eroare dacă în mintea lui ar exista intrigi, concurență sau orice alt element negativ. Dacă este concentrat pe valorile corecte, Mbappe este cel mai bun. Și deja a dovedit-o acum 4 ani, în finala cu Croația. 

Neymar – Brazilia, 30 ani

Neymar are o șansă enormă de a scris istorie pentru țara sa, un vis pentru orice fotbalist brazilian. Ajuns la aproape 31 de ani, Neymar nu mai este de mult timp puștiul fenomenal proaspăt ajuns în Europa. Totuși, când mintea sa este dedicată total sportului, jocul său rămâne fenomenal. 

Ne aștepăm ca Neymar să fie un fotbalist foarte important pentru Brazilia, favorita numărul 1 la câștigarea Campionatului Mondial (în viziunea caselor de pariuri). 

El va avea în jur fotbaliști de super clasă, gata să-și declare admirația față de Neymar prin jocul prestat. Toate mingile îl vor căuta, momentele principale de joc îl vor avea ca protagonist. Și ne așteptăm ca toate acestea să nu fie deloc puține în cazul Braziliei.

Darwin Nunez – Uruguay, 23 ani

Darwin Nunez, moștenitorul lui Luis Suarez. Atacantul uruguayan a dat semnalul de alarmă sezonul trecut, în Champions League + campionatul Portugaliei. Nunez a marcat cu lejeritate în Primeira Liga și a fost o piesă principală pentru Benfica în grupa de Liga Campionilor (din care mai făceau parte Bayern, Barcelona și Dinamo Kiev). Darwin Nunez a reușit să impresioneze pe toata durata sezonului, iar transferul la Liverpool a venit ca ceva firesc pentru uruguayan. 

Deși începutul a fost ceva mai dificil, Nunez pare că a început să înțeleagă care sunt lucrurile ce trebuie schimbate la el pentru a deveni un atacant de nivel mondial. 

Poate că Mondialul din Qatar a venit puțin cam prea devreme în cariera lui Nunez, având în vedere nivelul de maturitate din jocul său. Totuși, nu este exclus ca rodul lunilor petrecute sub îndrumarea lui Klopp să iasă la suprafață chiar acum. Alături de Luis Suarez, Darwin Nunez pare să aibă toate datele necesare unui mare atacant al lui Liverpool. Aproape sigur, Nunez va scrie istorie pe Anfield. Va reuși s-o facă și în Qatar, cu Uruguay?

Karim Benzema – Franța, 34 ani

Benzema, balonul de aur 2022. Atacantul lui Real Madrid a strălucit în ultimul an competițional. Francezul a reușit să fie principalul marcator în La Liga și Champions League, iar acum își are de jucat ultima carte în fotbalul internațional. 

La finalul CM, Benzema va împlini 35 de ani, astfel că șansele ca acesta să fie ultimul turneu final pentru el sunt destul de mari. Motive în plus pentru francez să tragă tare. 

Benzema este un fotbalist top class, însă acesta nu este singurul său atu. Un alt avantaj este calitatea lotului Les Bleus, unul dintre cele mai puternice de la acest Mondial. Cu Mbappe, Dembele, Griezmann, Nkunku, Camavinga sau Coman pe teren, variantele ofensive sunt aproape nelimitate pentru francezi. 

Să-i ai alături pe acești fotbaliști este o încântare pentru orice marcator, cu atât mai mult pentru un fotbalist care analizează cu multă inteligență jocul de fotbal așa cum este Benzema. După ani buni în care Benzema nu a putut să-și etaleze calitățile și la echipa națională, lucrurile s-au schimbat. Să fie trofeul Nations League câștigat de Benzema cu Franța prefața unui succes Mondial? 

Reușește Karim să ajungă și campion mondial?

Concluzii

Așteptările sunt mari, însă fotbaliștii menționați mai sus sunt deja obișnuiți cu presiunea la nivel înalt. Lor li se adaugă și Messi și Ronaldo, simbolurile performanței din ultimii ani. Să nu uităm nici de Lewandowski. Deși Polonia nu este o națională de nivelul Braziliei, al Franței sau al Portugaliei, atacantul Barcelonei poate puncta. Grupa este deschisă oricărui rezultat pentru polonezi. 

Sperăm că te-am făcut curios și nerăbdător să vezi cine va reuși să devină golgheterul competiției. 

Până atunci, vizionare plăcută!









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button