Campionatul Mondial Qatar 2022

Argentina e noua regină mondială, regele e Messi! Prestația de 10 a lui Mbbape – insuficentă pentru „dubla” Franței





Argentina s-a impus în fața Franței în finala Campionatului Mondial din Qatar, scor 2-2 (3-3 d.p., 4-2 d.l.d.), și a cucerit al treilea trofeu suprem din istorie! Leo Messi ia și el sceptrul de rege în fața lui Mbappe, cei doi fotbaliști fiind cei mai buni oameni de pe teren pentru reprezentativele lor. Pentru starul „pumelor” este încununarea unei cariere fabuloase, căci trofeul mondial era singurul care îi lipsea din palmares! În schimb, Kylian Mbappe a devenit golgheterul CM 2022, cu 8 reușite, după ce în finală a marcat de trei ori.

Până la urmă, a fost finala lui Messi și Mbappe

Campioana mondială a fost de nerecunoscut în prima jumătate de oră, iar Messi a marcat în miutul 23 dintr-un penalty destul de generos dat la Di Maria. 13 minute mai târziu, argentinianul lui Juventus și-a pus și el amprenta pe finală cu o diagonală imparabilă, după acțiunea purtată în viteză de Messi, Álvarez și Mac Allister.

Deschamps a mutat înainte de pauză cu Kolo Muani și Thuram, dar Franța s-a trezit de abia în actul secund, cu o posesie mai bună, dar și ocaziile lui Mbappe și Muani ce au anunțat revenirea. Primul șut cadrat al „cocoșilor”, sosit în minmutul 82, înseamnă și golul de 1-2, dintr-un penalty scos de Muani în fața lui Otamendi și transformat excelent de Mbappe.  „Decarul” Franței doar se încălzise pentru reușita de 2-2, venită două minute mai târziu, după pasa liftată a lui Thuram și voleu puternic ce a „explodat” în plasa porții lui Martinez.

Prelungirile i-au avut în prim-plan tot pe cei doi coloși. Messi a marcat în minutul 109, din 6 metri, după faza creată de Lautaro Martinez șiu finala părea jucată. Doar că Mbappe nu-și spusese încă ultimul cuvânt. A obținut un penalty și a avut nervii necsesari să-l și transforme în reușita de 3-3 în minutul 118.

„Cocoșii” au capotat la penalty-uri

La loviturile de departajare, sud-americanii au fost perfecți, prin Messi, Dybala, Paredes și Montiel, în timp ce Martinez l-a blocat pe Coman, iar Tchouameni a ratat ținta. Doar cu reușitele lui Mbappe și Muani, naționala Hexagonului a fost nevoită să-i cedeze trofeul Argentinei, care îl mai ridicase spre cer în urmă cu 36 de ani.

Formații: 

Argentina: E. Martinez – Molina (91 Montiel), Romero, Otamendi, Tagliafico (120 Paulo Dybala) – Di Maria (64 Acuna), De Paul (102 Paredes), Enzo Fernandez, Mac Allister (116 Pezzella) – Messi, J. Alvarez (102 Lautaro Martinez). Selecționer: Lionel Scaloni

Franța: Lloris – Kounde (120 A. Disasi), Varane (113 Konate), Upamecano, T. Hernandez (71 Camavinga) – Griezmann (71 Coman), Tchouameni, Rabiot (96 Fofana) – Dembele (41 Kolo Muani), Giroud (41 Thuram), Mbappe. Selecționer: Didier Deschamps

Arbitru: Szymon Marciniak (Polonia)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button