Campionatul Mondial Qatar 2022

Croația e a treia forță mondială după ce a trecut de revelația Maroc, finala mică s-a decis în prima repriză!





Croația a reușit să obțină medalia de bronz la Cupa Mondială, după victoria obținută în fața revelației Maroc, scor 2-1. Au existat însă probleme de arbitraj, după ce ambele echipe au cerut câte un penalty.

Meciul a început cu o gafă a portarului Bono, care a fost aproape de autogol, însă a urmat golul Croației, din minutul 7, reușit de Gvardiol. Fundașul lui Leipzig a înscris cu capul dintr-un assist oferit de Perisic. Doar două minute s-au bucurat oamenii lui Zlatko Dalic, pentru că Dari a egalat, profitând de faptul că Livakovic nu a ieșit la momentul oportun dintre buturi. Kovacic și Modric l-au pus apoi la încercare pe portarul Bono. În tot restul primului mitan s-a jucat pe contre, cu ocazii de ambele părți, dar europenii au fost cei care au plecat în avantaj la cabine.  Orsic a fost cel care a marcat cu o execuție superbă, cu efect, balonul atingând și bara.

În repriza a doua s-a jucat mult mai precaut. Cele mai notabile faze s-au petrecut în interval de trei minute. Mai întâi, în minutul 74, Croația a cerut un penalty la un duel dintre Gvardiol și Amrabat, iar la poarta cealaltă, după o ocazie mare a lui En Nesyri, Hakimi a căzut în careu și a cerut și el penalty.

Până la final, fiecare echipă a mai avut câte o ocazie, Croația, prin Hakimi, iar Maroc, prin En Nesyri. Astfel, meciul s-a terminat cu scorul de 2-1, iar Croația termină pe locul 3, după ce, la Mondialul precedent, a jucat finala.

Cele două echipe se cunoșteau bine, după ce s-au mai întâlnit în urmă cu trei săptămâni, în faza grupelor, scor 0-0.

Croația: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol – Orsic (90 Jakic), Modric, Livaja 66 Petkovic), Kovacic, Perisic – Kramaric (61 Vlasic), Majer (66 Pasalic). Selecționer: Zlatko Dalić

Maroc: Bono – Hakimi, Dari (64 Benoun), El Yamiq (67 Amallah), Attiyat Allah – El Khannouss (56 Ounahi), Amrabat, Sabiri (46 Chair) – Ziyech, En Nesyri, Boufal (64 Zaroury).

Selecționer: Walid Regragui

 

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button