Campionatul Mondial Qatar 2022

Reprezentativa țării gazdă a „mondialelor” e prima eliminată, ecuadorianul Valencia – golgheterul de 3 milioane de euro din Qatar!





Pentru a patra zi la rând în Qatar și-a făcut loc remiza albă. După ce le-au dat șase iranienilor, englezii nu au putut trece de defensiva americanilor. Mai mult, ocazia meciului a avut-o Pulisic (jucătorul lui Chelsea, în Premiere League), care a nimerit transversala porții lui Pickford. Surpriza zilei a realizat-o Iranul, care a batut-o pe Țara Galilor în prelungirile prelungirilor, după ce portarul Hennessey fusese eliminat de pe teren. Qatarul a pierdut și cu Senegalul și este prima reprezentativă ce iese din cursa pentru optimi, în timp ce Olanda se împiedică de Ecuador, împreună cu care împarte prima poziție în Grupa A. Vezi cotele Superbet ale echipelor de la Mondial şi alege-ţi favorita!

Valencia – ca și Eusebio, Rossi și Salenko

Enner Valencia (33 de ani) a marcat singurul gol al Ecuadorului în meciul contra Olandei (scor 1-1) și a devenit golgheterul turneului final. Atacantul lui Fenerbahce a reușit o dublă în partida de deschidere, 2-0 cu Qatar și a ajuns astfel la cota trei, fiind lider solitar în topul celor mai buni marcatori ai competiției. Este adevărat că are un meci în plus disputat față de majoritatea celorlalți pretendenți la titlul de golgheter al CM 2022, dar – cu siguranță – e și cel mai slab cotat dintre ei. Pe transfermarkt, „vârful” de 33 de ani valorează doar 3 milioane de euro, mai puțin decât jumătate din cota lui Dennis Man, cel mai scump fotbalist arădean al momentului la 6,5 milioane de euro. Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Valencia a marcat ultimele șase goluri ale Ecuadorului la turneul final al Cupei Mondiale (3 la ediția din 2014) și a devenit al patrulea jucător din istorie care bifează șase reușite consecutive pentru țara sa la Campionatul Mondial, după Eusebio (Portugalia), Paolo Rossi (Italia) și Oleg Salenko (Rusia).

După primele cinci zile ale Cupei Mondiale din Qatar, clasamentul golgheterilor arată astfel: Enner Valencia (Ecuador) – 3, Olivier Giroud (Franța), Gakpo (Olanda), Richarlison (Brazilia), Bukayo Saka (Anglia), Taremi (Iran), Ferran Torres  (Spania) – câte două goluri.

Rezultatele zilei de vineri din Qatar:

Grupa A

Qatar – Senegal 1-3

Muntari 78 / Dia 41, Diedhiou 48, Dieng 84

Olanda – Ecuador 1-1

Gakpo 6 / Valencia 49

Clasament Grupa A

Ultimele partide ale grupei A:

Olanda – Qatar (marţi 29 noiembrie, ora 17:00, TVR 1)

Ecuador – Senegal (marţi 29 noiembrie, ora 17:00, TVR 2)


Grupa B

Ţara Galilor – Iran 0-2

/ Cheshmi 98, Rezaeian 101

Anglia – SUA 0-0

Clasament Grupa B

Ultimele partide ale grupei B:

Ţara Galilor – Anglia (marţi 29 noiembrie, ora 21:00, TVR 1)

Iran – SUA (marţi 29 noiembrie, ora 21:00, TVR 2)


Partidele zilei de sâmbătă, 26 noiembrie

Tunisia – Australia (Al Janoub Stadium – Al Wakrah, 12:00), Grupa D

Polonia – Arabia Saudită (Education City Stadium – Doha, 15:00), Grupa C

Franţa – Danemarca (Stadium 974 – Doha, 18:00), Grupa D

Argentina – Mexic (Lusail Stadium – Al Daayen, 21:00), Grupa C

FOTO: Getty Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button