Baschet

FCC UAV Arad – Rapidul, bătălie în două acte pentru Final 8-ul Cupei României! Prima „ciocnire” – miercuri seara la Polivalenta de pe Mureș!





După un ritm susținut cu meciuri din trei în trei zile, FCC UAV Arad a avut „luxul” unei pauze de 12 zile, în care a și umblat la lotul de jucătoare. Conducerea grupării „galben-albastre” a repatriat-o pe Ildiko Nagy, la 38 de ani pivotul (re)devenind a doua cea mai experimentată baschetbalistă din lot după căpitanul Hadzovic (41 de ani). Pentru vicecampioana en-titre urmează o lună decembrie plină, cu nu mai puțin de 7 meciuri oficiale, în toate cele trei competiții: EuroCup, campionat și Cupa României.

„Aperitivul” va fi servit în ultima zi a lunii noiembrie, cu partida tur al duelului cu Rapid din faza inaugurală a Cupei României. Aceasta se va disputa miercuri seara, începând cu ora 18, la Sala Sporturilor Victoria, urmând ca manșa secundă se joace sâmbătă, de la ora 19, la București. Este – fără îndoială – cea mai tare „dublă” a rundei, ambele formații având pretenții de podium în LNBF. Dacă ar fi să luăm în considerare meciul de campionat, disputat acum aproape săptămâni tot în Polivalenta de pe Mureș și încheiat cu victoria gazdelor (67-61), echipa antrenată de sârbul Bogdan Bulj pleacă ușor favorită. Cu atât mai mult cu cât giuleștencele au mai suferit de atunci un eșec total neașteptat, 64-74, cu Olimpia Brașov. În sfârșit, pe parchet ar trebui să reapară americanca Motley pentru trupa italianului Sandro Orlando, dar va fi suficient pentru un rezultat bun la Arad?

Chiar dacă a pierdut pe linie în Europa, FCC UAV Arad a câștigat în experiență, s-a obișnuit cu un ritm superior întrecerii interne și mai ales a grăbit procesul de omogenizare al unui lot schimbat foarte mult în vară. Ghiță, Vitulova și Vaida sunt doar trei dintre baschetbalistele care și-au adus aportul la „argintul” național și care mâine revin din postura adversarelor la Arad în încercarea de a-și lua revanșa pentru eșecul din campionat de acum trei săptămâni.

Celelalte cinci meciuri din prima fază a Cupei României sunt următoarele: Universitatea Cluj – KSE Târgu Secuiesc (miercuri, ora 13, manșa tur), CSM Alexandria – Sirius Târgu Mureș (miercuri, ora 16), Centrul de Excelență – Agronomia București (miercuri, ora 17), CSU Olimpia Brașov – CSM Târgoviște (miercuri, ora 18:30) și Sepsi Sfântu Gheorghe – CSM Constanța (miercuri, ora 19). Toate manșele retur se vor disputa în aceeași zi (sâmbătă, 3 decembrie),  de la aceeași oră (19) și asta pentru că din prima fază a Cupei se califică în Final 8 și două „lucky looser”, alături de cele șase câștigătoare ale dublelor din primul tur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button