Crisul Chisineu-CrișȘoimii Lipova

Crișul – Lipova, la intrarea în vacanță a Ligii a 3-a! Nistor: „Chestiune de formă sportivă și concentrare” v.s. Clej: „Un meci tacticizat, sper să fim mai inspirați”





Liga a 3-a intră în vacanță cu duelul de gală al fotbalului arădean. Crișul Chișineu Criș și Șoimii Lipova s-au aflat mereu în lumina reflectoarelor în stagiunile precedente, ambele au jucat barajele de promovare în 2021, pentru ca în această vară să se mulțumească doar cu prezența în play-off. Ultima rundă din 2022 le găsește tot în „careul de ași” al seriei a 8-a, unde vor și rămâne până la primăvară, indiferent de rezultatul confruntării de vineri, de la ora 14, de pe arena „Aurel Ardelean” din orașul de pe Crișul Alb. Fiindcă are 4 puncte în minus, Crișul nu își mai poate întrece în clasament adversarul de peste două zile. Pe de altă parte, Lipova poate pierde locul 2 în favoarea Ghirodei, dacă cedează în ultima întâlnire a anului.

Nistor: „Vrem să încheiem anul în fața propriilor suporteri cu o victorie”

Formația lui Dan Stupar ajunge la acest meci după nu mai puțin de 11 rezultate utile și a șasea confruntare la rând fără gol încasat. Crișul nu mai pierde de pe 9 septembrie, 2-3 la Dudeștii Vechi, cu Pobeda, dar și mai importantă e seria de trei succese consecutive, căci – altfel – la un moment dat „alb-albaștrii” își obișnuiseră suporterii cu remizele. Ultima victorie a fost și cea mai clară din întreg sezonul, 5-0 cu Avântul Periam, ocazie cu care „veteranul” Alexandru Nistor și-a reluat locul în centrul defensivei chișăoane. „Am controlat meciul din primul până în ultimul minut, puteam marca și mai mult, e bine că ne-am făcut și moral pentru meciul cu Lipova. În vară a început un proiect aproape nou la Criș, am rămas doar câțiva jucători din vechiul lot și a venit un antrenor nou care a dus jucători cu calități foarte bune. În primele două luni, ne-am cunoscut, am stabilizat un prim <<11 >> și după un început ezitant au început rezultatele bune. Personal mă pregătesc bine, aștept vacanța, am și grupele de copii de la UTA, ma pregătesc să dau examen pentru licența B. Cât mai pot și mai am satisfacții ca fotbalist, voi mai juca, până la urmă am doar 33 de ani”, spune unul dintre căpitanii Crișului.

Tânărul Adelin Pașca pare să fi trecut peste problemele de ordin medical, iar Nistor ar putea începe pe bancă meciul cu Lipova. De altfel și în meciul tur, experimentatul fundaș a intrat pe final la meci pentru a-ași ajuta echipa să scape în câștigătoare. A decis golul lui Barbu pentru trei puncte mari ale elevilor lui Stupar pe noua arenă a „șoimilor”. „Am bătut în tur la Lipova, pe un teren greu, cum – din păcate – probabil va fi și vineri când vin ei la noi. Vrem să încheiem anul în fața propriilor suporteri cu o victorie, îi cunoaștem pe cei de la Lipova, ne cunosc și ei, ne-am urmărit unii pe alții la diferite meciuri, nu avem cu ce să ne surprindem. Va fi o chestiune de moment, de formă sportivă și de concentrare. Tot lotul este valid și montat la miza meciului, știm ce avem de făcut, avem nevoie de aceste 3 puncte pentru a fi 100% în play-off”, adaugă Nistor.

Clej: „O sclipire, o fază fixă ar putea să facă diferența”

Pentru Daniel Clej meciul e cu atât mai special cu cât el este chiar din Chișineu Criș și a și jucat pentru formația locală în ultimele sezoane înainte de a se transfera la Lipova. „A contat faptul că am fost dorit mult de antrenorul Adrian Abrudean la Șoimii. Lucrasem deja cu el vreo 4 ani la Crișul și m-am simțit bine, am și progresat – zic eu – din punct de vedere fotbalistic. La Lipova am găsit un club serios, condiții foarte bune pentru fotbal din toate punctele de vedere. Am avut un start foarte bun de campionat, după care am avut o perioadă proastă cu trei înfrângeri, cu Cupă cu tot. Ne-au căzut tare rău acele rezultate, dar am dovedit că suntem profesioniști, ne-am revenit, ne-am motivat și iată că suntem pe locul 2 la un punct de locul 1”, a spus polivalentul mijlocaș, care a fost reprofilat și fundaș dreapta stafful tehnic al „șoimilor”.

Acesta e pus în gardă de forța adversarului și prevede un meci echilibrat. „Crișul are o echipă nouă, foarte bună, cu calități individuale la mulți jucători. În tur, ne-au prins la o fază fixă și ne-au taxat. Acum datele sunt altele, va fi un meci tacticizat, nu se va arunca nici o echipă în atac. Cred că fiecare pornim de la ideea să nu luăm gol, având în vedere că terenul va fi moale. Eu văd o partidă echilibrată, doar o sclipire, o fază fixă ar putea să facă diferența, eu sper să fim noi mai inspirați de această dată”, a adăugat fotbalistul de 23 de ani, care-și propune să promoveze cu Lipova la finalul prezentei stagiuni.

Mai trebuie amintit și că în precedenta vizită la Chișineu Criș, Șoimii Lipova a câștigat cu un zdrobitor 6-1, în turul doi al Cupei României Betano, ocazie cu care Iliescu, portarul echipei lui Stupar a primit cartonașul roșu în debutul întâlnirii.

Formații probabile:

Crișul: Iliescu – Haloș, Hreniuc, Pașca (Nistor), Burlă – Dinu, Grigore – C. Popa, Janu, Toboșaru – C. Barbu.

Lipova: R. Buta – Clej, Sabău, A. Popa, Pamfile – O. Bulza, D. Pop, Salhi, Gavrilă – Susan – Modan.

Arbitri: Narcis Bodocan (Cluj-Napoca) – George Suciu(Câmpia Turzii), Ioan Georgiu (Dej)

Observatori: Cosmin Danciu (Hunedoara), Livian Hotico (Timişoara)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button