Campionatul Mondial Qatar 2022

Belgia și Germania, victime ilustre în Qatar! „Panzerele” câștigă degeaba primul meci din istoria mondialelor arbitrat de o brigadă feminină!





După Danemarca, alte două selecționate cu pretenții de faze finale în Qatar au plecat acasă. Belgia jucat slab și cu Croația, iar remiza albă o scoate din cursa pentru trofeul suprem încă din faza grupelor. Marocul și-a văzut de treabă cu Canada și e câștigătoarea surprinzătoare a grupei F. Ultima rundă din grupa E a generat un adevărat carusel al emoțiilor pentru echipele implicate și suporterii lor. La finalul primei reprize, favoritele Spania și Germania păreau stăpâne pe situație, după 70 de minute ambele erau eliminate, însă „Furia Roja” i-a mulțumit „Die Mannschaft-ului”, care – în ciuda succesului va vedea de la televizor faza optimilor. Aici Japonia va întâlni Croația și Spania, Marocul. Vezi cotele Superbet ale echipelor de la Mondial şi alege-ţi favorita!

Selecționerul Belgiei și-a anunțat plecarea după ratarea calificării în optimi

Roberto Martinez (49 de ani) a anunțat că meciul Belgiei cu Croația, scor 0-0, din cadrul Grupei F de la Cupa Mondială din Qatar, a fost ultima sa partidă ca selecționer al „Diavolilor Roșii”. Remiza albă i-a trimis acasă pe belgieni, care au fost surprinși în lacrimi după fluierul final. Alții, precum Romelu Lukaku, în drumul către vestiar,  a lovit cu pumnul un geam, ce părea a fi de la una dintre băncile de rezerve. Atacantul lui Inter ratase trei mari ocazii pentru Belgia de la intrarea pe teren, la pauză. Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Altfel la conferința de presă de după meci, Roberto Martinez  și-a anunțat despărțirea de belgieni. Antrenorul nu a vrut să ofere motivele pentru renunțarea la funcția de selecționer, însă a explicat că decizia nu are legătură cu parcursul Belgiei de la turneul din Qatar. „A fost ultimul meu meci ca antrenor al echipei naționale. Le-am spus la revedere jucătorilor și staff-ului. Urma să mă opresc oricum, indiferent de ce s-ar fi întâmplat. Am luat decizia cu puțin timp înaintea Cupei Mondiale, așa că aș fi plecat chiar dacă am fi devenit campioni mondiali. Eliminarea în faza grupelor nu este un parcurs mulțumitor pentru Belgia. Am fi vrut să ne calificăm, dar fiecare țară vrea asta. Este cel mai competitiv turneu din lume. (…) Această generație de aur a obținut lucruri care ar trebui să încurajeze generațiile viitoare. Moștenirea va rămâne vie, iar ele vor trebui să mențină standardul la un nivel înalt”, a spus Martinez, potrivit presei belgiene.

A fost în teren mingea ce a trimis Germania acasă?

Partida Japonia – Spania din grupa E de la Campionatul Mondial din Qatar a avut o desfășurare nebună. Ibericii au deschis scorul rapid prin Morata și au intrat cu avantaj la cabine, însă imediat după pauză, Doan, introdus în teren în minutul 46, a restabilit egalitatea, iar în minutul 51 Tanaka i-a dus pe niponi la conducere, după o fază controversată.

Mitoma s-a întins după un balon care părea că iese în aut de poartă, mingea a ajuns la Tanaka, iar mijlocașul Japoniei a îndeplinit o simplă formalitate. Asiaticii s-au bucurat, dar cu măsură, pentru că centralul Gomes a făcut semn că reușita va fi verificată în cabina VAR.

După câteva zeci de secunde, arbitrul din Africa de Sud a primit OK-ul, iar niponii au mai sărbătorit o dată. Reluările au indicat faptul că mingea ar fi depășit cu toată circumferința linia de fund a terenului, însă este posibil ca cei din camera VAR să fi revăzut faza și din alte unghiuri, înainte de a da verdictul.

În cele din urmă, Japonia s-a impus cu 2-1 și s-a calificat în optimile de finală de pe prima poziție. Spania a ocupat locul secund, iar Germania și Costa Rica au părăsit competiția.

Pentru nemți a fost a doua eliminare consecutivă din faza grupelor la un mondial (în premieră în istorie), după cel din Rusia. Atunci, Suedia și Mexic i-au luat fața Germaniei.

Pentru prima oară în istoria Cupei Mondiale un meci a fost arbitrat de o brigadă 100% feminină

S-a scris istorie la meciul Germaniei contra celor din Costa Rica, din cadrul ultimei etape a Grupei E de la Campionatul Mondial din Qatar. Pentru prima dată în istoria turneului final, organizat o dată la fiecare patru ani din 1930 încoace, o partidă a fost arbitrată de către o brigadă feminină.

Franțuzoaica Stephanie Frappart (38 de ani) a condus meciul de la centru, ajutată la tușă de brazilianca Neuza Back și Karen Diaz Medina, din Mexic. Cel de-al patrulea oficial a fost hondurianul Said Martinez.

Deși meciul nu a fost lipsit de evenimente, Frappart a reușit să mențină tot timpul controlul în fața celor 22 de jucători. De altfel, primul cartonaș galben al partidei a venit abia în minutul 77.

Grupa E

Japonia – Spania 2-1

Doan 48, Tanaka 51 / Morata 11

Costa Rica – Germania 2-4

Tajeda 58, Vargas 70 / Gnabry 10, Havertz 73, 85, Fullkrug 90+1

Clasament final Grupa E

Grupa F

Croaţia – Belgia 0-0

Canada – Maroc 1-2

Aguerd 40 – autogol / Ziyech 4, En Nesyri 23

Clasament final Grupa F

Se cunosc alte două partide din optimi:

Japonia – Croația (5 decembrie, ora 17:00)

Maroc – Spania (5 decembrie, ora 17:00)

Partidele zilei de vineri, 2 decembrie, ultimele din faza grupelor de la CM Qatar 2022

Ghana – Uruguay (Al Janoub Stadium – Al Wakrah, 17:00), Grupa H

Coreea de Sud – Portugalia (Education City Stadium – Doha, 17:00), Grupa H

Serbia – Elveţia (Stadium 974 – Doha, 21:00), Grupa G

Camerun – Brazilia (Lusail Stadium- Al Daayen, 21:00), Grupa G

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button