Campionatul Mondial Qatar 2022

Franța rămâne să-și apere titlul mondial, Giroud devine cel mai bun marcator din istoria „les bleus” după golul împotriva Poloniei!





Campioana mondială en-titre rămâne să-și apere titlul în Qatar. Meciul din cadrul optimilor de finală cu Polonia nu a avut istoric, Kylian Mbappe fiind de neoprit. Starul lui PSG a reușit o „dublă”, dar și o pasă decisivă pentru Olivier Giroud, care a stabilit și un record.

Atacantul de 36 de ani al lui AC Milan a deschis scorul în minutul 44 și a devenit cel mai bun marcator all-time al naționalei „Cocoșului Galic”. Giroud a beneficiat de „asistul” lui Mbbape și l-a bătut Szczęsny cu un șut în cros, pentru reușita sa cu numărul 52 pentru „les bleus”. Thierry Henry a rămas singur pe locul 2, cu 51 de reușite în tricoul Franței. Giroud ar fi trebuit să fie rezervă în Qatar, dar a profitat la plin de accidentarea „Balonului de Aur”, Karim Benzema, fiind la a treia reușită în Qatar, după „dubla” contra Australiei.

Pe final de meci, în scenă a intrat Mbbape. În minutul 74, atacantul campioanei Franței a avut timp să-și așeze balonul și să-l execute pe. În prelungiri, „decarul” lui Deschamps a dus scorul la 3-0 cu o „torpilă” aproape de vinclu.

Scorul final, 3-1, l-a stabilit Lewandowski, după un penalty dictat cu ajutorul VAR, în minutul 90+9. Francezii își așteaptă adversarul din sferturi, ce va fiu stabilit în această seară (începând cu ora 21), după duelul dintre Anglia și Ghana.

Formații:

Franța: Lloris – Kounde (90+2 Diassi), Varane, Upamecano, Theo Hernandez – Tchouameni (66 Y. Fofana), Rabiot – Dembele (76 Coman), Griezmann, Mbappe – Giroud (76 M. Thuram). Selecționer: Didier Deschamps

Polonia: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior (87 Bednarek), Bereszynski – Krychowiak (71 Bielik) – Kaminski (71 Zalewski), Szymanski (64 Milik), Zielinski, Frankowski (87 Grosicki) – Lewandowski. Selecționer: Czeslaw Michniewicz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button