Campionatul Mondial Qatar 2022

Olanda a chinuit „pumele” lui Messi, dar Argentina e cea care joacă semifinala „mondialelor” cu Croația!





Într-un meci dramatic desfășurat pe arena Lusail, Argentina a învins reprezentativa Olandei cu scorul de 2-2 (4-3 d.l.d.) și s-a calificat astfel în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar.

„Pumele” trebuiau să-și respecte statutul de favoritre și au început mai bine meciul, dar au avut nevoie de 35 de minute să deblocheze tabela. Lionel Messi i-a pasat superb în interiorul careului lui Molina, care a „înțepat” balonul pe lângă portarul olandez.

În partea a doua, mai precis în minutul 73, Messi a reușit să marcheze de la 11 metri, la un penalty obținut de Acuna din duelul cu Dumfries. Se părea că reușita septuplului câștigător al Balonului de Aur le va asigura un final de meci liniștit sud-americanilor, dar nu a fost așa. Van Gaal a mutat inspirat cu Weghorst, care a izbutit dubla cu două execuții de atacant pur, din interiorul careului, ultima venind chiar în cel de-al 10-lea minut de prelungire dictat de „centralul” Lahoz.

Argentina a jucat, din nou, mai bine în timpul suplimentar, a lovit și o bară prin Enzo Fernandez chiar înainte de fluierul ce a împins combatantele spre loteria penalty-urilor. Aici, portarul Martinez a fost o adevărată pumă la execuțiile lui Van Dijk și Berghuis, chiar primele ale seriei și presiunea era deja insuportabilă pentru colegii lor ce urmau să execute. În schimb, argentinienii au fost mai dezinvolți și au ratat doar prin E. Fernandez, în timp ce Messi, Paredes, Montiel și Lautaro Martinez au făcut inutile transformările lui Koopmeiners, Weghorst și De Jong.

„Alb-celeștii” își continuă drumul spre trofeu, urmând să dea peste Croația, formația ce a eliminat tot la penalty-uri Brazilia, în semifinala de marți seara (ora 21).

Portarul Martinez – adevăratul erou al „pumelor”

După ce Livakovic a făcut minuni în poarta Croației, în partida cu Brazilia, a venit rândul lui Emiliano Martinez (30 de ani) să fie decisiv pentru țara sa. Goalkeeper-ul Argentinei a apărat două lovituri de departajare contra Olandei și a pus umărul la calificarea reprezentativei lui Lionel Scaloni în semifinalele Mondialului. Martinez s-a opus execuțiilor lui Van Dijk și Berghuis, însă nu a avut ce face la loviturile expediate de Koopmeiners, Weghorst și Luuk de Jong.

24 de selecții are Martinez pentru naționala Argentinei și 25 de milioane de euro este cota de piață a fotbalistului ce apără buturile lui la Aston Villa.

Emiliano Martinez nu a început deloc bine monndialul din Qatar, suferind un adevărat șoc după ce a încasat două goluri din partea arabilor. Goalkeeper-ul celor de la Aston Villa spus că a avut nevoie de o discuție cu un psiholog pentru a trece peste acel moment, mai ales că presiunea era una extrem de mare pe umerii trupei conduse de Lionel Scaloni. „Am suferit mult. Am vorbit cu un psiholog pentru că au șutat la poartă de două ori și am încasat un gol de fiecare dată. Am 45 de milioane de argentinieni în spatele meu și ar fi trebuit să am o prestație mult mai bună”, a declarat Martinez, potrivit Give

Messi, între recorduri bătute și „războiul” său cu Lahoz

Deși a oferit un assist, a marcat un gol și a transformat fără emoții una dintre loviturile de departajare ale Argentinei din meciul cu Olanda, Messi nu s-a putut bucura pe deplin de succesul echipei sale. La finalul jocului cu Olanda, starul sud-american a ținut să tragă un semnal de alarmă în privința arbitrului spaniol Mateu Lahoz, care a fost delegat la centru.

„Oamenii au văzut ce s-a întâmplat. Eu cred că FIFA trebuie să aibă grijă de asta, nu poate pune un arbitru de genul ăsta pentru un meci de o asemenea amploare, cu atâta importanță. Arbitrul nu poate să nu fie la înălțime”, a spus Messi, la finalul partidei.

Lahoz și Messi au mai avut divergențe și în trecut. Unul dintre cele mai controversate episoade s-a petrecut în luna noiembrie a anului 2020, pe vremea când fotbalistul evolua pentru Barcelona. Atunci, decarul catalanilor și-a dat tricoul jos în semn de omagiu pentru Diego Armando Maradona, care tocmai se stinsese din viață, însă arbitrul nu a ținut cont și l-a avertizat.

Altfel, Messi a egalat recordul lui Gabriel Batistuta pentru cele mai multe goluri marcate la o Cupa Mondială în tricoul Argentinei (zece reușite). De altfel, niciun jucător în activitate nu a marcat mai multe goluri la Cupa Mondială. Thomas Muller este egalitate cu Lionel Messi. Totodată, atacantul lui PSG a devenit jucătorul care a creat cele mai multe șanse de gol la Cupa Mondială (68 de pase cheie). Messi a doborât astfel recordul deținut de conaționalul său, regretatul Diego Maradona.

Formații:

Olanda: Noppert – Timber, Van Dijk, Ake – Dumfries, De Roon (46 Koopmeiners), De Jong, Blind (64 De Jong) – Depay (78 Weghorst) – Gakpo (113 Lang), Bergwijn (46 Berghuis). Selecționer: Louis Van Gaal

Argentina: Emiliano Martinez – Romero (G. Pezzella), Otamendi, Lisandro Martinez (112 Di Maria) – Molina (106 Montiel), De Paul (67 Paredes), Fernandez, Mac Allister, Acuna (78 Tagliafico) – Messi, Alvarez (82 Lautaro Martinez). Selecționer: Lionel Scaloni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button