Campionatul Mondial Qatar 2022

Franța își bate rivala istorică și păstrează șanse mari să facă eventul mondial, Kane o trimite pe Anglia acasă în meciul recordurilor personale!





Campioana mondială en-titre a mai trecut un hop important în drumul spre event. În sfertul din finală din Qatar, Franța a trecut la limită, cu 2-1, de rivala istorică Anglia, șa capătul unei partide cu accente dramatice. Englezii au avut șansa de a trimite partida în prelungiri, însă Harry Kane a irosit un penalty în minutul 84.

Tot golgeterul „Albionului” egalase la unu de la punctul cu var, în minutul 54, însă forța „cocoșului galic” a ieșit la suprafață în cele mai dificile momente. Golul lui Olivier Giroud a tranșat „sfertul” franco-britanic, cu o lovitură de cap deviată și de Maguire și Franța ar avea culoar bun spre meciul cu trofeul pe masă atâta timp cât în semifinala de miercuri (ora 21) dă piept cu Marocul.

Golul meciului, singurul al primei reprize, i-a aparținut tânărului mijlocaș al Realului, Aurelien Tchouameni, care l-a bătut pe Pickford cu un șut de la 25 de metri lângă bara din dreapta goal-keeperului englez.

Interesant este că, în cazul în care reprezentativa Croației va reuși să producă o nouă surpriză și să o elimine pe Argentina și Franța își va respecta blazonul, finala Cupei Mondiale din 2018 va fi reeditată patru ani mai târziu, în Qatar. În Rusia, trupa lui Deschamps s-a impus fără drept de apel, scor 4-2.

Kane scrie istorie pentru Anglia, dar își trimite naționala acasă

Harry Kane a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Angliei, la egalitate cu Wayne Rooney. Atacantul de 29 de ani a marcat al 53-lea său gol, în meciul cu Franța din sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar.

Atacantul lui Tottehnham a restabilit egalitatea în meciul din sferturile Mondialului, din penalty. Bukayo Saka a căzut în careul Franței după un duel cu Aurelian Tchouameni, iar arbitrul central a dictat lovitură de la 11 metri. Kane și-a asumat responsabilitatea și a transformat cu o execuție în forță, în plasa laterală.

Harry Kane a purtat pentru a 11-a oară banderola de căpitan a naționalei Angliei, la Campionatele Mondiale, și a stabilit un nou record. Niciun alt jucător din naționala Albionului n-a mai reușit această performanță. La 29 de ani,Kane are cifre fabuloase. Atacantul a marcat 53 de goluri în 80 de apariții la naționala Angliei. Wayne Rooney, fostul mare atacant al lui Manchester United, a avut nevoie de 120 de meciuri pentru a ajunge la borna respectivă.

Însă, până la urmă, „vârful” lui Southgate avea să încheie meciul cu francezii cu capul în pământ. În minutul 84, Theo Hernandez l-a busculat pe Mount în careu și Sampaio a dat al doilea penaltuy al meciului pentru Anglia după consultarea VAR. De această dată, Kane a tras peste poartă și a ratat șansa să împingă sfertul de finală în prelungiri. Anglia pleacă acasă spre dezamăgirea suporterilor veniți în număr pe „Al Bayt Stadium”, din Al Khor.

Formații:

Anglia: Pickford – Walker, Stones (90+8 Grealish), Maguire, Shaw – Rice – Henderson (79 Mont), Bellingham – Saka (79 Sterling), Kane, Foden (85 Rashford). Selecționer: Gareth Southgate

Franța: Lloris – Kounde, Varane, Upamecano, Theo Hernandez – Tchouameni, Rabiot – Dembele (79 Coman), Griezmann, Mbappe – Giroud. Selecționer: Didier Deschamps

Arbitru: Wilton Sampaio (Brazilia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button