UTA Arad

Conducerea „Bătrânei Doamne” susține că fanii nu au dreptul de a comercializa produse cu marca UTA și-i acuză de dezinformare și dezbinare!





După Adunarea Generală din 15 noiembrie, Suporter Club UTA a anunțat pentru finalul lunii ianuarie deschiderea unui nou Fan Shop, separat de cel al grupării arădene, prin care dorește să comercializeze transparent produse cu marca UTA. Astăzi, conducerea clubului „roș-alb” vine – însă – cu un comunicat documentat din punct de vedere juridic, în care susține că fanii nu dețin acest drept și chiar avertizează, cităm: ”Producția sau comercializarea produselor cu marca UTA fără acordul scris al conducerii clubului se consideră contrafacere (infracțiune) și este sancționată conform legii mărcilor”. 

Mai mult, în informarea publicată pe site-ul oficial, Alexandru Meszar și colegii săi din conducerea clubului joacă tare, și susțin că organismul suporterilor a dezinformat opinia publică arădeană, cu scopul de a dezbina și a facilita intrarea cu forța în club oamenilor de afaceri arădeni Simion Apreutese, Marius Grada, Cătălin Juncan și Rudolf Vizental. Mergând și mai departe, conducerea „Bătrânei Doamne” pune pe seama conflictului deschis de SCU și rezultatele slabe ale echipei, ce au dus la clasarea pe locul 15 (direct retrogradabil) după 21 de runde trecute din prezenta ediție a Superligii.

Din informațiile noastre, cei de la Suporter Club UTA pregătesc un drept la replică, dar până atunci vă redăm informarea celor de la AFC UTA:

”Asociația Suporter Club UTA Arad, de aproape un an de zile, dezinformează agresiv publicul și propriii membri cu scopul de a discredita conducerea clubului UTA și a dezbina opinia publică arădeană interesată de echipa-simbol a orașului în încercarea de a facilita o preluare forțată a clubului. Din păcate, această campanie a prejudiciat imaginea clubului, iar efectele ei s-au resimțit în mod negativ și pe plan sportiv.

SCU, prin diverse acțiuni cum ar fi ședințe, comunicate, scrisori, dar nu numai, anunță că retrage clubului dreptul de a folosi marca UTA în scop comercial, cu scopul de a aduce stafful care administrează și activitatea echipei de fotbal în imposibilitatea de a desfășura activități comerciale în acest sens. Uită însă să precizeze că SCU nu deține și nici nu a deținut vreodată acest drept, altfel spus acțiunile sale sunt doar simplă propagandă în încercarea de a dezorienta publicul larg, neinformat.

Discutând din perspectiva protecției unei mărci, SCU deține doar o singură clasă pentru marcă, clasa 41, cea care o autorizează doar pentru activități sportive și culturale. Activitățile comerciale la care se referă SCU sunt încadrate în alte clase de protecție, clase care nu sunt incluse în sfera de protecție a mărcii pe care SCU o deține la OSIM. Activitatea de comerț cu produse se încadrează în clasa 35, iar vânzarea de produse sub marca proprie se încadrează în clasa în care se regăsește produsul respectiv (de exemplu – echipament sportiv – clasa 28, îmbrăcăminte – clasa 25, genți – clasa 18 etc.).

În schimb, clubul UTA este licențiat pentru mai multe clase, inclusiv pentru clasele 18, 25, 28, 35 sau 41.

În concluzie, SCU a înșelat și înșală în continuare publicul și propriii săi membri susținând că deține drepturile comerciale (o exprimare destul de vagă) asupra mărcii UTA. Drepturile comerciale, în sensul la care se referă SCU, pentru marca UTA le deține exclusiv clubul. Drept consecință dorim să clarificăm acest aspect: producția sau comercializarea produselor cu marca UTA fără acordul scris al conducerii clubului se consideră contrafacere (infracțiune) și este sancționată conform legii mărcilor.

Clubul deține în mod exclusiv licențele mărcii UTA prezentate mai sus datorită gestului domnului Costea Călin, cel care a cedat aceste drepturi clubului nostru gratuit, fără nicio pretenție. Pe această cale îi mulțumim.

În încheiere vă informăm că în ultima perioadă SCU a ”sprijinit” clubul cu o serie de reclamații la toate autoritățile și organele de control. Precizăm că toate controalele care au fost finalizate până în prezent s-au terminat favorabil pentru UTA, fără să fie luată vreo măsură împotriva clubului, a vreunui membru sau a vreunui angajat.

Conducerea AFC UTA Arad

Societate Civilă de Avocați GRECU ȘI ASOCIAȚII prin Av. Bogdan Bularda”

28 comentarii

  1. Mergeti in Barcelona si o sa gasiti in fiecare shop cat de mic este si sunt lipite unul de altul in special pe La Rambla tricouri cu Barca si au si ei shopul lor la stadion dar diferenta de pret este enorma si pot sa pariez ca micii afaceristi nu au licenta de vanzare.

    0
    0
  2. Pe Facebook au început deja scultrașii să se activeze. Nici acum nu s-au prins ca au fost înșelați de conducerea SCU.

    0
    0
    1. Anonimule- ei sunt plecat din Arad de 20 de ani dar tot ii cred mai mult pe cei din SCU decat capusele astea ordinare. Fiecare are creier sa inteleaga ce vrea!

      0
      0
  3. Cam târzie reacția, dar bine ca e măcar acum. Sper ca le-a închis gura gălăgioșilor care nici nu știau un pic de lege.
    Sper că a citit lumea și ultima parte a comunicatului în care se cam termina treaba cu acuzele de doi lei.
    Sper ca SCU a înțeles ca războiul lor, început de ei, nu face bine nimănui. Asta dacă pentru ei într-adevăr „doar UTA Contează” și nu miș-mașuri de grup de forță.

    0
    0
  4. Ce țigănie… Opriți-vă bă amândouă taberele, că o să vă sărbătoriți „victoria” în divizia C, doar din cauza orgoliilor și intereselor de grup. De ambele părți.
    SCU, vreți sa vindeți tricouri, sa faceți o super aplicație, nu aveți decât. (mai ales că ați promis aplicația cam de jumate de an). Demonstrați că preturile voastre sunt alea faine și transparente. Atât.
    Nu aruncați cu pietre aiurea. Scu a umplut Aradul de ură.

    0
    0
  5. Exista clica aia la care nimeni niciodată nu a fost bun,de la conducator la jucător !Acum cu un pic de infuzie de capital financiar de la așa-zisul grup de investitori au încercat din nou ceva !

    0
    0
    1. „Clica aia” a dus și ține echipa în Liga 1. Punct.

      De când au venit „clica doritoare” numai scandaluri sunt, atacuri, răutate, vulgaritate, ură. Du-te pe grupurile de fb să le simți nivelul.

      Ba din contra aud tot mai des : o luam iar de jos, doarutaconteaza. Dacă doar UTA contează, nu te urci pe orgolii, să faci scandal, doar pentru ca tu vrei să impui pe cineva cu forța într-un mod de guerrilla. Să întrebe ultrașii părinții cu copii, cei care vin la stadion, dacă vor să înceapă de la zero, pentru un astfel de motiv: impunerea cu forța a prietenilor lor.

      0
      0
  6. Eu as zice ca exista clica aia in Arad (incepand cu Falcosul) din cauza careia nimeni nu poate face nimic…le place mediocritatea, lucrul de mantuiala (dar facut de firmele de casa – vezi costructia initiala a stadionului, vezi gazonul, vezi aeroportul, vezi multe alte proiecte din Arad)…asta-i marea problema, nu SCU care au curajul sa spuna adevarul !

    0
    0
  7. Da cine mai e si Costea asta? Nu mi-a fost de ajuns cate tepe a dat? Sau cum in mezeria aia de birt(ca numai club nu poate sa se numeasca) inca se fumeaza in interior incalcand legiile. Stai baiate in banca ta, ai venit si tu sa ciupesti de la Uta.

    0
    0
  8. Membrii ASC UTA sunt într-un fel cum este armata Wagner din Ucraina. Un grup de tineri mercenari , zăpăciți mintal . Majoritatea recrutați de dincolo de munte ( oare sunt și cu condamnări printre ei ? ). Sunt finanțați – prin Apreutesei și locotenenții săi- de către G. Simion ( Diavolul î-și bagă coad ) .

    0
    0
  9. Din acest comunicat se poate vedea ce disperat e Meszar.
    Costea nu deține nimic în sensul că el a înregistrat la Osim niște denumiri (oricine o poate face contra cost), dar palmaresul, sigla, culorile sunt la SCU.
    Acest Costea e omul lui falcă, de fapt a jucat la două capete, în vară a oferit la mitingul suporterilor partea de audio (boxe, statie) pe urmă a cerut 10% din vânzările noului FanShop, adică un șantaj ordinar. Pentru cine nu știe Costea a organizat festivalul berii pe ștrand. Sunt mesaje de la acest Costea în care înjură pnl și spune ce Utist e el.
    Ce a făcut Costea, ce face Meszar, e să arunce cu noroi în SCU, să tragă de timp pt că urma sa fie deschis noul Fan Shop la Mall Atrium. Atâția ani ceea ce a oferit Bara suporterilor nu a fost valabil? ? Bine acest Costea și spune că el deține nu știu ce denumiri similare.

    0
    0
    1. Eu cred că ambele tabere abuzeaza de numele UTA. Marca UTA nu o are nimeni si nici nu se poate obtine, doar in asociere cu alte cuvinte. Calin Costea a luat demult UTA 1945, SCU are FC UTA Arad. E simplu pana aici, mai departe pe partea comerciala, avocatii au dreptate, trebuie sa ai marca pe fiecare categorie de produse sau servici sau activitati. Atentie, nu cuvantul UTA, ci asocierea completa de cuvinte, adica marca. Daca va amintiti a mai incercat un smecher luand marca stufoasa, Arsenie Boca si mai ceva cuvinte, sa ceara apoi ca sa nu mai foloseasca nimeni numele de Boca, Arsenie sau Arsenie Boca, fara sa-i dea lui bani, pe motiv ca ar avea el marca inregistrata european, A pierdut cu gratie la proces. In concluzie, eu cred ca cine vrea un hanorac cu UTA 1945 il va lua de la Meszar iar cine vrea un hanorac cu FC UTA Arad il ia de la SCU. Nici cu palmaresul nu e treaba ok, daca cititi ce s-a judecat in cazurile Steau si U Craiova, veti vedea ca palmaresul nu este accesoriu al marcii, ci este un bun dobandit al ECHIPEI care l-a castigat sportiv, deci nu al urmasilor juridici dupa asocieri si fuziuni, nu al unei persoane sau asociatie non-profit. Adica, la UTA s-a cam pierdut.

      0
      0
      1. de ce nu ai inregistrat tu la osim, daaa cine inregistreaza, este patron pe denumiri, adica firma mea inregistrata la osim o poti folosi si tu?? NUUU!!! NU POTI PENTRU CA NU VA DUS CAPUL SA INREGISTRATI VOI…..PA

        0
        0
    2. de ce nu ai inregistrat tu la osim, daaa cine inregistreaza, este patron pe denumiri, adica firma mea inregistrata la osim o poti folosi si tu?? NUUU!!! NU POTI PENTRU CA NU VA DUS CAPUL SA INREGISTRATI VOI…..PA

      0
      0
  10. Ce replica tare de la conducere. Daca SCU chiar a reclamat clubul pe la toate autoritatile ar fi timpul sa cercetam si drepturile lor de a comercializa marca UTA. Nu cred ca e in folosul clubului acest razboi, ar fi timpul ca SCU sa semneze pacea cu conducerea actuala si poate sa-si aleaga noi conducatori la randui

    0
    0
  11. Fenta marca Meszar ce le-a cedat Călin Costea lor(niște înregistrări asupra unor cuvinte) nu are legătură cu sigla alb roșie aflată pe toate produsele promoționale.
    Mai sunt și ironici și scriu ca SCU a sprijinit cu plângeri și reclamații clubul iar se identifica Meszar cu clubul.
    Un comunicat scârbos.

    0
    0
    1. slab judecata aveti….dati in judecata conducerea UTA, VEZI DACA CASTIGATI, CUM NAIBA NU INTELEGETI O MARCA INREGISTRATA GEN COCA COLA ESTE DOAR A UNI SINGUR APARTINATOR, NU POTI SCHIMBA CUM VREI TU..SI DA ACOLO SUNT CLAR DREPTURI CARE SUNT CLAR ALE CLUBULUI UTA!!!! CE NU ESTE CLAR…..

      0
      0
      1. Denumirea F.C.UTA 1945 tipul marcii: verbala clasa Nisa 18, 25, si 28 – nr de depozit M 2020 06389, fara sigla sau culori revendicate
        Denumirea F.C.UTA tipul marcii: verbala clasa Nisa 18, 25, si 28 – nr de depozit M 2020 06375, fara sigla sau culori revendicate
        MARCA VERBALA FĂRĂ SIGLA SAU CULORI

        0
        0
  12. Până unde poate merge nesimțirea conducerii și sa spună că rezultatele echipei sunt din vina suporterilor? Peluză a încurajat echipa non-stop.
    Se știe cine l-a adus pe Poenaru la UTA, să nu își asume asta acum și să spună că locul echipei în clasament e din vina SCU e deja de clasa a 4, jenant și lipsit de responsabilitate!
    Apropo, vi se pare normal ca secretara clubului Atletico și angajată la UTA sa facă parte din membrii care decid în adunarea generala? SCU are un loc, restul e deținut de Meszar prin secretara lui, prin președintele clubului. Sunt doar 4 membrii care decid la UTA. Ei au 3!
    Să nu lași /dorești niște arădeni cu banii (f mulți) să investească în club și sa ții cu dinții de funcția djts Arad, de Atletico și UTA spune ce flămând ești!

    0
    0
  13. Dacă Bara a lăsat sigla culorile clubului și palmaresul la suporterii echipei ce legătură mai are actuala conducere cu osimul cred că actuala conducere a găsit un avocat smecher care a găsit ei ceva dar ce mai bine ar fi pt toată lumea sa vină D-nl Bara și să-și ia echipa înapoi pt că a fost singurul investitor care a lăsat ceva și nu a cerut nimic în schimb. UTA are nevoie de liniște nu dă certuri. Doamne ajuta să vină Bara să ia echipa și să fie liniște nu numai la echipa dar și pt suporterii.

    0
    0
  14. Credibilitatea SCU in momentul ăsta este „0”.
    Au amenințat,au jignit in ultimul hal o grămadă de persoane,au promis dovezi pentru furt, delapidare,case și apartamente făcute din bani furați din club,dovezi care nu au mai apărut niciodată .Au reclamat clubul la toate organele statului,au urmat controale care nu au dovedit nimic din ce reclama ei.Postacii lor jignesc , înjură,terfelesc pe oricine își permite să aibă altă părere decât a lor.
    Acum când conducerea clubului dă un comunicat asumat de un avocat care nu cred că vorbește prostii ,vin cu tot arsenalul de înjurături, atacuri personale și jigniri.
    SCU vrea sa fie DDB,vrea sa conducă ,vrea să aibă magazin .
    Au uitat că scopul unei grupări de suporteri este de a susține echipa pe care pretind că o iubesc,nu de a avea activități comerciale și beneficii de pe urma ei.
    Realizarea tristă e că o să ajungem ca și Dinamo și Poli Timișoara,unde suporterii au vrut să i-a decizii .
    Nu cred că există vreo varianta de conciliere între conducere și suporteri.
    Ce nu înțelege SCU este că marea majoritate a suporterilor echipei nu se identifică cu acțiunile și comportamentul lor.
    La marea adunare de la sfârșitul anului au votat 50 de persoane din care cred că jumătate nu știau de ce sunt acolo

    0
    0
    1. Marcel, ăsta e pseudonim ca la securitate?
      Stai liniștit, suporterii nu vor să conducă clubul, vor doar să fie lăsați investitorii în club.
      Meszar îți poate confirma dacă SCU a luat decizii sportive în 6,7 sau de când e proiectul ăsta! Îți spun eu că nu s-a băgat peste Meszar.
      Toată treaba asta a plecat de la faptul că Meszar nu doreste pe altcineva în club și pt că s-au descoperit multe nereguli, de asta au fost anunțate autoritățile statului. Faptul că Meszar a reușit să albească acei bani e altă poveste. Sa nu uităm că e și director djts Arad, ținut în funcție de un partid, uniune, de ani de zile deși nu a făcut nimic pt djts.

      0
      0
      1. Deocamdată eu postez cu numele meu real,ceea ce nu pot sa spun despre dumneavoastră așa că mica glumiță pe care vreți să o faceți nu prea are substanță, poate doar in sens invers.
        Dacă Meszar sau oricine din club a comis ilegalități sa plătească pentru ele.Doar că până acuma SCU nu a prezentat nici o dovadă în acest sens,doar cuvinte aruncate aiurea și jigniri suburbane și abordarea că oricine nu e de acord cu noi trebuie bălăcărit.. Așa că domnule sau doamnă”Arădean”, dumneavoastră vă ascundeți in spatele unui pseudonim in ideea de a jigni,la fel cum o fac mulți alții din organizația pe care o susțineți.

        0
        0
  15. Ramai incremenit cita inversunare, si citi ” avocati” ,..de ambele parti se intrec in ” judecati£ si…injurii.. Intreb si eu : 1. Daca era asa important acest Domn Costea, de ce Conducerea UTA nu l-a abordat mai devreme, ca …era simplu ? 2. Dl Bara poate fi considerat ” inconstient in vorbe” ?. Dansul nu stie cui si ce a lasat in privinta UTA ? Eu l-am auzit spunand ca e bucuros ca a lasat suporterilor…ce a lasat. 3. De ce inainte de chestiile comerciale nu va consumati ideile pentru a explica actuala situatie a clubului UTA si caile de evitare a retrogradarii ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button