Șoimii Lipova

Lipova își întărește atacul cu experimentații Popovici și Enciu, Jichici, Grigoriu și Angheli – ceilalți timișoreni de pe lista achiziților!





Cu toate că a avut o primă parte de sezon pozitivă în seria a 8-a a Ligii a III-a, cu clasarea pe locul secund (la 1 punct în spatele liderului CSM Reșița) și calificată deja matematic în play-off, Șoimii Lipova schimbă destul de mult la nivel de efectiv în această iarnă.

S-au despărțit de doi dintre căpitanii echipei

Din diverse motive, formația de pe Valea Mureșului s-a despărțit de nume importante, precum Vlad Filimon (29 de ani) sau Mohammed Ouadie Salhi (25 de ani), doi dintre primii trei căpitani ai echipei. Primul a coborât în Liga 4-a Arad, cu șanse mari de a promova în eșalonul terț, în timp ce mijlocașul central de origine marocană are șanse mari să ajungă în Liga a 2-a, la CSC Dumbrăvița. CSA Steaua și Unirea Ungheni s-au mai interesat de serviciile sale. S-a mai despărțit de trupa lui Adrian Abrudean în această iarnă experimentatul atacant, Alexandru Bădăuță, portarul Ovidiu Jianu și tinerii mijlocași Alexandru Mare (al cărui împrumut de la Zalău a fost încheiat mai repede), Sergiu Românu și Alexandru Hațegan.

Pop: „Ni l-am dorit și pe Gavra, dar nu vrea să coboare la Liga a 3-a”

Așadar, vorbim despre șapte fotbaliști care nu vor mai juca pentru „șoimi” în stagiunea de primăvară, numărul achiziților până la această oră ajungând la 5. „Ca in fiecare peroadă de transferuri, sunt și plecări și sosiri. Le mulțumesc celor care au participat în cele 15 etape de campionat și au ajutat clubul să ajungă pe locul 2, le urez sanătate și baftă la noile lor echipe. Am încercat să ne completăm rapid lotul și să aducem jucători pe pozițiile rămase libere după plecarea celor șapte jucători. Achizițiile sigure la această dată sunt Alexandru Popovici, Marco Enciu, Petrișor Jichici, Daniel Grigoriu și Denis Angheli. Totodată, l-am promovat de la echipa de juniori a clubului pe Paul Moț. Este mijlocaș și are 17 ani. Am mai avut discuții informale și cu arădeanul Cristian Gavra de la Ripensia. Nu am ajuns la discuții financiare pentru că fotbalistul ne-a mulțumit pentru interes, dar nu vrea să coboare la Liga 3-a, are oferte și va continua în Liga  a 2-a sau – poate – chiar în Superligă. Mai avem discuții cu câțiva jucători, juniori și seniori, dar este posibil să mai existe și plecări”, spune Radu Pop, președintele lipovanilor.

Doar transferuri din județul Timiș

Așadar, timișoreanul Alexandru Popovici (34 de ani) se întoarce aproape de casă după un sezon și jumătate la CSM Slatina, divizionară secundă pregătită de arădeanul Dan Oprescu. Experimentatul atacant, care poate evolua la fel de bine și în benzi, are nu mai puțin de 110 în Liga 1 (pentru Poli, Chiajna și Buzău) și 10 goluri marcate. La Poli a fost antrenat și de regretatul Ionuț Popa.

Multă experiență aduce pentru atacul lui „Știli” Abrudean și Marco Enciu (35 de ani pe 26 ianuarie). Puternicul „vârf” se află la a cincea experiență în fotbalul arădean, după cea din tinerețe, de la ACU, din liga secundă, cea din 2015 de la Șoimii Pîncota, tot din Liga 2-a și cele de la Național Sebiș (2017-2019) și Progresul Pecica (2021-2022), din Liga 3-a. În tur a jucat pentru Pobeda Star Bîșnov, marcând 5 goluri.

Petrișor Jichici s-a despărțit în această iarnă de Ghiroda și Giarmata Vii și a acceptat să se întoarcă la Lipova după patru sezoane și jumătate. Mijlocașul central timișorean a mai evoluat în județul nostru și la Crișul Chișineu Criș, dar în Liga a 4-a. Fotbalistul împlinește chiar astăzi 28 de ani.

Lista transferurilor din județul Timiș a fost completată și cu doi juniori. Este vorba despre atacantul Daniel Grigoriu (19 ani, atacant, ex CSC Dumbrăvița) și fundașul Denis Angheli (18 ani, ex Pobeda Star Bîșnov).

10 adversari în amicalele iernii

Șoimii Lipova se va reuni luni, 16 ianuarie și are programate nu mai puțin de 10 partide de verificare până pe 11 martie, data la care o găzduiește pe ACB Ineu în runda cu numărul 16 a Ligii a 3-a. Adversarii „alb-albaștrilor” sunt: UTA U18 (miercuri, 25 ianuarie), Cermei (sâmbătă, 28 ianuarie), Dumbrăvița (miercuri, 1 februarie), CS Socodor (sâmbătă, 4 februarie), Ripensia (miercuri, 8 februarie), Lotus Felix (sâmbătă, 11 februarie), Corvinul Hunedoara (miercuri, 15 februarie), Progresul Pecica (sâmbătă, 18 februarie), FC Bihor (sâmbătă, 25 februarie), Unirea Sântana (sâmbătă, 4 martie).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button