Sporturi de contact

Aradul va găzdui „Dracula Open”, cel mai mare turneu internațional de box pentru amatori din România!





Într-o perioadă în care boxul din oraşul nostru trăieşte din amintirea performanţelor obţinute de sportivii pregătiţi de regretaţii Dionisie Szekely, Florian Barna ori Adolf Ivanovici, puţini sunt cei care încearcă să țină steagul sus pentru nobila artă. Ruben Stoia a reuşit să ducă mai departe „fabrica de campioni” de la Motorul, iar de ceva vreme, în peisajul sportului cu mănuși din Arad a apărut și Basti Box Salonta. 

Coordonat de Sebastian Silaghi, Centrul Regional de Box al Federaţiei cu sediul în Salonta şi-a deschis o filială la Arad, unde a găsit câţiva oameni pasionaţi și implicați, precum Florin Delamarian sau Gabriel Sala. După organizarea Memorialului „Dionisie Szekely-Florian Barna”, competiţie care a consemnat un număr record de meciuri într-o singură gală (57), ambiţiile au crescut. Având susţinerea viceprimarului Aradului, Ilie Cheşa – împătimit al boxului – se pun bazele unui important eveniment pugilistic. Este vorba despre cel mai mare turneu de box internaţional pentru amatori organizat vreodată în România. „Dracula Open” va aduna la start peste 300 de boxeri din peste 25 de ţări de pe patru continente, la sala de sport „Mihai Botez-UAV” (21-28 februarie), urmând a se boxa pe două ringuri!

Președintele Federației, Vasile Cîtea a dat undă verde competiției

După vizita în orașul Arad a preşedintelui Federației Române de Box, Vasile Cîtea și discuţiile avute cu reprezentanţii administraţiei locale, „Dracula Open” a fost inclus în calendarul Federaţiei Internaţionale de Box Amatori. Explică viceprimarul Ilie Cheşa: „Am primit vizita președintelui Federației Române de Box, Vasile Cîtea, care este în același timp și deputat PSD în Parlamentul României. Am discutat în principal despre organizarea la Arad, în parteneriat cu Primăria, a celui mai mare turneu internațional de box din România, Dracula Open 2023. Este vorba despre un turneu la care sunt așteptați să participe peste 300 de sportivi din 25 de țări, o competiție care ar aduce multe beneficii de imagine Aradului și sportului în general”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button