Arhivă articole

ianuarie 2023
LMaMiJVSD
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Un atacant sudanez, noutatea de la reunirea ACB-ului! Ineuanii îi recuperează pe frații Mâneran și Hulbăr, dar rămân – probabil – fără Florea și Udrescu!


Vacanța de iarnă a luat sfârșit și pentru cea mai nouă divizionară terță arădeană. Promovată în vara anului trecut după ce a câștigat campionatul Ligii a IV-a și a trecut și la baraj cu 11-2 la general de Recolta Dănceu, ACB Ineu s-a acomodat destul de greu cu aerul eșalonului terț. Zărăndanii au pierdut puncte importante pe naivitățile tinerilor săi jucători, multe dintre ele pe finaluri de meciuri, așa că după 15 etape ocupă poziția a 8-a în plină luptă pentru evitarea locurilor retrogradabile.

Trei loturi valorice la ACB Ineu pentru partea a doua a sezonului

A fost mult „trafic” la reunirea ineuanilor și asta pentru că s-a schimbat strategia din acest început de an. „Am discutat și cu colegii mei din stafful tehnic al Academiei și am decis că e oportun să ne organizăm pe trei grupe valorice pentru partea a doua a acestui sezon. În procesul de selecție și testare vom include fotbaliștii născuți în 2008 și mai mari, urmând să decidem loturile cu care vom aborda competițiile de Liga 3-a, Liga a 4-a și cele de juniori, cu mențiunea că prioritate va avea grupa Under 17, unde vom încerca să mergem până la capăt atât în campionat, cât și în Cupă. Așadar, e greu să vorbim acum de un lot pentru partea a doua a sezonului de Liga a 3-a, referindu-ne – bineînțeles – la jucătorii tineri care vor fi cu noi”, menționează Cristian Sculici, antrenorul ACB-ului și șeful Academiei din Țara Zărandului.

Patru jucători în probe la Craiova, Florea și Udrescu – pe alte căi

Față de prima parte a sezonului, din „garnitura” Ineului va lipsi aproape sigur David Florea. Experimentatul mijlocaș ofensiv s-a făcut pompier și îi este greu, dacă nu imposibil să mai rămână în fotbal la nivelul Ligii a 3-a. Totodată, Laurențiu Udrescu a ales să joace la Beliu, el având – însă – contract cu „satelitul” din Bocsig. Apoi, trebuie văzut ce se va întâmpla cu cei patru jucători plecați în probe la CS U Craiova II, fundașii de 20 de ani, Radu Șerban și Jean Baptiste Mendy, mijlocașul de 19 ani, Dan Rucăreanu și atacantul de 20 de ani, Nonzo Banam. „Cazul lui Florea încă nu e tranșat, trebuie văzut exact ce vom face cu el, cert este că nu s-a prezentat la reunire. De Udrescu ce pot spune? Urma să devină component constant al echipei de Liga a 3-a, dar dacă el a ales altceva…În fine, așteptăm răspuns de la Craiova cu privire la cei patru băieți și apoi vom decide de câte întăriri mai avem nevoie, dacă avem. Mai e o discuție cu Ungheniul privind transferul lui Cahill, dar nimic sigur. A mai plecat și Codrea la Unirea Alba Iulia, sub formă de împrumut până la vară”, ne-a mai mărturisit Sculici.

Un sudanez în probe, revin accidentații

Dar, Ineul recâștigă trei fotbaliști pentru partea secundă a sezonului, care revin în circuit după probleme medicale. Este vorba despre căpitanul Georgian Hulbăr și fostul divizionar secund în tricoul lui U. Cluj, Denis Mâneran, care s-au antrenat normal ieri, dar și despre Dănuț Mâneran, care – însă – a făcut doar alergări ușoare la prima mișcare a anului. Dar, există și o față nouă în lotul ACB-ului, un nou jucător de culoare care-și încearcă șansa în „alb-albastru”. „Mubarak Suleiman Turcu Alurcu ne-a contactat încă de anul trecut, spunând că vrea să dea probe de joc. El lucrează la Ineu și susține că a evoluat în prima ligă din Sudan în urmă cu puțin timp în urmă. Este atacant, are 25 de ani, urmează să ne edificăm asupra calităților sale în perioada ce urmează. Pe Hulbăr și frații Mâneran ne bazăm în parte a doua a sezonului, sunt fotbaliști de calitate care ne vor aduce un plus evident”, mai afirmă Cristian Sculici.

Va fi o săptămână destinată testelor de tot felul la Ineu, pentru toți fotbaliștii de la 2008 în sus. Pe 28 ianuarie e programat și primul amical, cu UTA U18, după care, pe 30, „alb-albaștrii” ar trebui să plece în cantonament la Moneasa. La revenirea acasă, e programată oprirea la Sebiș, pentru testul cu Naționalul, restul adversarilor din amicalele iernii fiind următorii: Viitorul (11 februarie), Cermei (18 februarie), CAO Oradea (22 februarie), Aurul Brad (25 februarie), Podgoria Pâncota (29 februarie) și Lotus Băile Felix (4 martie).

4
0


2 thoughts on “Un atacant sudanez, noutatea de la reunirea ACB-ului! Ineuanii îi recuperează pe frații Mâneran și Hulbăr, dar rămân – probabil – fără Florea și Udrescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.