Șoimii Lipova

Amical sub privirile lui Laszlo Balint: UTA U18 – Șoimii Lipova 1-5





După ce au cedat cu divizionara secundă din Dumbrăvița (1-4), junorii mari ai UTA-ei au întâlnit-o în amical pe Șoimii Lipova, una dintre favoritele la promovarea din Liga a III-a. Pe terenul „Motorul”, „alb-albaștrii” s-au impus cu 5-1, dar una-două reușite s-au născut din faze suspecte de offside. Fiindcă, oricum, rezultatul avea mai puțină importanță, amicalul a avut doar arbitru de centru, pe Ciprian Pătroi, directorul sportiv al lipovanilor, care nu avea cum să sesizeze posibilele poziții în afara jocului.

Dar, cel mai important a fost antrenamentul bun susținut prin joc de cele două formații, chiar sub privirile lui Laszlo Balint și ale staffului său de la prima echipă a UTA-ei. Se știe că după accidentarea musculară a lui Isac și problemele lui Șteau, antrenorii „roș-albilor” au apelat la Marrone, un mijlocaș lateral de 21 de ani ce vine de la FC Voluntari, cu acceptul celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc, clubul proprietar al fotbalistului. La UTA s-a întors și Patrick Pașcalău, atacantul de 17 ani care a evoluat în ultimul an la Crișul (Liga a 3-a) și Dumbrăvița (Liga a 2-a). Dar, Balint încearcă să fie atent și la alți jucători din propria pepinieră, care se clasează cu formația U18 pe primul loc al seriei de Vest a Ligii Tineretului. În a doua parte, pe teren s-a aflat și Denis Rusu, fotbalist adus chiar de Gyuszi Balint de la Lipova în vara lui 2020, după care cariera tânărul mijlocaș a luat-o în jos după transferul la CFR Cluj și împrumuturile la Chindia și Ungheni.

În prima repriză a testului de azi, „principalul” utist a avut ce vedea, căci puștii lui Sandu Gaica i-au dat o replică Lipovei. După ce Andrei Rusu a deschis scorul pentru Șoimi, după pasa lui Modan, UTA U18 a egalat după o acțiune extrem de frumoasă. Ekmekci a protejat un balon pe linia de fund, a pasat cu călcâiul pentru Raul Popa, care a pătruns din dreapta și a marcat la colțul lung. Scorul pauzei a fost 2-1 pentru divizionara terță, pentru care a punctat și Modan, care a driblat și portarul. Popa și Andreaș au mai avut situații pentru „roș-albi” înainte de odihnă.

Ambele formații și-au schimbat „garniturile” la pauză, dar Adrian Abrudean a avut pe teren destui fotbaliști cu experiență, printre care și Alex Popovici, fotbalist cu 110 meciuri de Liga 1 în carieră. Chiar atacantul timișorean a marcat pentru 4-1, autorul reușitei cu numărul trei fiind Clej, ambii după șuturi bine plasate. Tabela a închis-o David Pop I la 5-1, după combinații ale lipovanilor în ultima treime.

Gaica: „Mulțumit în special de prima repriză”

Sandu Gaica, Adrian Ungur și Costel Bogoșel sunt la mijlocul celei de-a treia săptămâni de pregătire la cârma echipei de tineret a „roș-albilor” și sunt, în general, mulțumiți de cum răspund elevii lor. „Și cu Dumbrăvița, dar și astăzi, cu o echipă ce s-ar putea să joace și ea la anul în Liga 2-a, chiar am avut un joc destul de consistent. Azi mai mult în prima repriză, când am fost pe teren aproape cu formula de bază, fără Bota, cu o ușoară problemă medicală și Cibi. Eu zic că în prima parte chiar am evoluat destul de bine, am marcat după o fază lucrată, am stat bine în teren și am mai avut ocaziile noastre. După schimbări, când am fost pe teren și cu jucători de 2006 și 2007, meciul a fost puțin cam dezeechilibrat. Dar, rezultatul chiar nu este important acum, iar de antrenamentul prin joc al băieților suntem mulțumiți de cum a decurs”, a menționat Sandu Gaica.

Abrudean: „Sunt mulțumit de cum s-au încadrat noii veniți în procesul de pregătire, sunt băieți de mare caracter care ne vor ajuta cu siguranță”

Pentru Lipova a fost primul test al iernii și el a fost unul convingător. Pe teren s-au aflat și 6 dintre cele 7 achiziții ale iernii, Angheli, Grigoriu, Enciu, Jichici, Popovici și D. Rusu, în timp ce portarul I. Poiană va ajunge doar luni la echipă. „Am început seria amicalelor, am rulat toți jucătorii, ne-am atins obiectivele propuse. A fost un joc cu multe situații de poartă de amble părți, îi felicit pe băieți pentru abordare, pentru efort, mă bucur că nu au fost accidentări și ne putem parcurge programul în condiții normale. Am avut un joc destul de consistent, pe lângă cele cinci goluri am avut și două bare prin Popovici și D. Pop I plus, șuturi bune ale lui Denis Rusu respinse de Mociu. Per total, mi-a plăcut per total jocul ofensiv și modul în care ne-am creat situații multe de a marca în compania unui adversar bun. Am avut în față tineri foarte bine pregătiți, ne dorim să-i avem în continuare ca adversari în meciurile de pregătire, de câte ori se va putea. Sunt mulțumit și de modul în care cei veniți s-au încadrat în procesul de pregătire și în jocul de astăzi. Sunt băieți de mare caracter care ne vor ajuta cu siguranță. Atâta timp cât perioada de transferuri este deschisă și poate apărea ceva avantajos de ambele părți, e posibil să mai facem o achiziție”, a spus Adrian Abrudean, antrenorul Lipovei.

Sâmbătă, UTA II întâlnește Ineul, pe „Motorul” (ora 11), în timp ce Lipova s-ar putea deplasa până la Cermei, pentru a-și măsura forțele cu echipa lui Cristian Todea.

Formații:

UTA U18: Mociu (65 Bârlădeanu) – Manoilă (46 Iurasciuc), Iurasciuc (65 Calotă), Bokse, Anișorac (65 Manoilă) – M. Salka (46 Fukenhauzen), Ristin (46 Mircea) – R. Popa (46 Temian), Ekmecki (46 Țintaș), Ronai (46 Bădău)  – Andreaș (46 Morar).

Lipova (repriza I): R. Buta – Cristiu, Sabău, A. Popa, Angheli – O. Bulza, Susan, Gavrilă, Pamfile – Modan, A. Rusu

Lipova (repriza a doua): Buta – Clej, Al. Nagy, Giosu, D. Pop II – Grigoriu, Jichici, D. Pop I, D. Rusu – Popovici, Enciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button