Baschet

Urban rămâne optimist în ciuda eșecului cu Rapidul: „Și anul trecut am avut o perioadă proastă, dar ne-am revenit”





FCC UAV Arad a pierdut cu 72-83 duelul cu Rapid din runda a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin și riscă enorm să piardă locul 2 înainte de play-off. În Sala Giulești, arădencele au plătit tribut  startului dezastruos de meci, pierzând primul sfert la 20 de puncte diferență (7-27). Degeaba, „galben-albastrele” și-au mai revenit apoi, câștigând restul de trei sferturi, căci bucureștencele scăpaseră în câștigătoare.

Din acest moment, vicecampioanele României nu mai sunt la mâna lor pentru încheierea sezonului regular pe poziția a doua, ci depinde – în proporție de 99% – de rezultatul partidei dintre Rapid și Constanța. Dacă trupa de le Litoral învinge va fi ea a doua forță a LNBF înainte de partidele eliminatorii, dar Marcel Urban rămâne optimist cu privire la șansele echipei arădene de a juca pentru titlu și în acest sezon. „Nu am dorit să ne găsim în această situație, dar s-a întâmplat și chiar avem deja experiența campionatului trecut. Și acum un an, am avut o perioadă proastă, dar ne-am revenit când a trebuit și se știe că ne-am bătut până în meciul cinci al finalei. Sunt și cauze obiective pentru eșecurile cu Constanța și Rapid. În primul rând, a trebuit să ne descurcăm fără căpitanul echipei și principalul nostru conducător de joc. Așa a vrut soarta, să o avem pe Branki Hadzovic accidentată la mână chiar în luna cu dificilele deplasări cu Constanța și Rapid, echipa i-a resimțit absența. Apoi, avem patru baschetbaliste noi în lot, ultima dintre ele, Nina Bogicevic sosind la Arad doar de câteva zile. Antrenorul are nevoie de timp pentru a lega relațiile de joc, eu zic că peste o lună, vom arăta mult mai bine. Asta nu înseamnă că nu ne gândim la trofeu la Final 8-ul Cupei României, de peste 10 zile, la Sfântu Gheorghe”, susține Marcel Urban, președintele FCC UAV Arad.

Sâmbătă, de la ora 17, „galben-albastrele” revin după aproape o lună de zile în fața propriilor susținători, cu disputa cu Alexandria, în care ar trebui să se pună doar problema diferenței de scor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button