Șoimii Lipova

Lipova, patru (victorii) din patru (meciuri) cu Ghiroda! Abrudean: „Am controlat tactic meciul și am fost mai pragmatici decât în alte partide”







Șoimii Lipova a ajuns la patru victorii stagionale cu Ghiroda și Giarmata Vii, echipa cu care se bate pentru locul 2, de baraj pentru promovarea în Liga 2-a. După 4-1 și 2-0 în sezonul regular, au urmat un 1-0 și un 3-1 în play-off, ultimul astăzi, pe arena „Emilian Pavel”. Popovici (43), Modan( 61) și Clej (87) au marcat pentru trupa de pe Mureș, în timp ce Făgărășanu stabilise la un moment dat (53) egalitatea.



Abrudean: „Victorie meritată, toți băieții s-au sobordonat planului tactic”

Dincolo de cele trei puncte extrem de importante, e pentru prima oară în 2023, când „șoimii” marchează mai mult de un gol pe meci. „O victorie meritată din punctul meu de vedere, venită într-un moment foarte important. Cred că am controlat jocul tactic, am fost mai eficienți decât în alte partide, mult mai pragmatici. Băieții au depus un efort considerabil, interpretând jocul într-un mod pozitiv de cele mai multe ori, fără să le dăm șanse prea multe celor de la Ghiroda. Jucătorii merită din plin toate felicitările pentru modul în care au abordat partida. Mai trebuie spus  că puteam închide jocul mai repede, în minutul 45, la două minute după ce am deschis scorul, având o situație importantă de a marca prin Popovici singur cu portarul, dar nu a fost să fie. Așa s-a întâmplat ca imediat după pauză, la un corner al lor, am fost surprinși de un penalty ușor acordat la un presupus henț la Jichici. Dar, echipa a avut reacție, nu ne-am pierdut din organizare, ba mai mult am reușit să mai înscriem două goluri. Partida nu a fost deloc una ușoară, Ghiroda este o echipă puternică, condusă de un antrenor experimentat, nu întâmplător au bătut Reșița etapa trecută. Din păcate pentru ei,  noi astăzi am fost o echipă care a știut exact ce-și dorește, iar asta s-a concretizat în rezultatul final. Vom rămâne cu picioarele pe pământ, gândindu-ne de luni la meciul cu Reșița, de vineri, pentru că ne dorim foarte mult să câștigăm și acest joc”, a comentat Adrian Abrudean succesul din județul Timiș.

Pentru prima oară de la transferul de la Unirea Slobozia, Cristian Poiană a fost titularizat între buturile Lipovei. „Când l-am transferat pe Poiană ne-am gândit la mai multe aspecte, aveam nevoie pe lângă un junior să fim acoperiți cu un portar cu experiență. Astăzi i-a venit rândul lui Cristi Poiană care s-a pregătit bine și a făcut o treabă excelentă, dând o siguranță foarte mare echipei, dar toți băieții, începând cu atacanții noștri, au contribuit la această victorie extrem de importantă, subordonându-se planului tactic”, a adăugat antrenorul principal al „șoimilor”.



Bălu: „Un meci pe care nu am fi meritat să-l pierdem niciodată”

După succesele cu Crișul și Reșița, Ghiroda spera să o bată în meci direct și pe Lipova și să o deposedeze de locul de baraj, dar a rămas cu mâna goală. „Meciul ni l-am făcut greu singuri. Ne îndreptam spre un 0-0 la pauză, greșete și apărarea și portarul, care nu trebuie să iasă în situația aia…În loc să intrăm cu 0-0 la pauză și să gestionăm altfel rezultatul, intrăm cu 0-1. La pauză am vorbit cu băieții, am reglat anumite lucruri, am egalat, am avut ocazii mari și iarăși luăm gol pe o minge lungă aproape din careul lor, în care din nou ne pierdem duelul în apărare. Incredibil, după care luăm și roșu ca să fie treaba liniștită și am pierdut un meci pe care, din punctul meu de vedere, nu am fi meritat să-l pierdem niciodată. Dar, la fotbal detaliile mici fac diferența și astăzi au făcut în defavoarea noastră”, a spus Sorin Bălu, tehnicianul ghirozenilor.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Şoimii Lipova 1-3

0-1 Min. 42: Modan deviază balonul cu capul pentru Alexandru Popovici, care-l lobează elegant pe Mosoarcă de la 20 de metri

1-1 Min. 54: Andrei Făgărășanu marchează de la punctul cu var, bară-gol!

1-2 Min. 63: Nicu Modan i-a luat fața lui Hecsko după pasa lungă a lui Gavrilă și a trimis printre picioarele lui Mosoarcă

1-3 Min. 88: Daniel Clej marchează cu un „șiret” curat de la 16 metri după pasa lui Popovici

Cartonaș Roșu: Hecsko (Ghiroda) 74

Formații:

Ghiroda: Mosoarcă (Ciocan 67) – Bîrlovean, Stupu, Hecsko, Velcan – Mancaș, Sporin, Schinteie, Coroiu (60 Bădăuță) – Vasluian (67 Mura) – Făgărășanu. Antrenor: Sorin Bălu

Lipova: Poiană – Petruț, Sabău, A. Popa – Gavrilă (64 Clej), D. Pop (67 Susan), Jichici (84 Giosu), Pamfile (84 Nagy) – Popovici, Modan, O. Bulza (84 Angheli). Antrenor: Adrian Abrudean

Arbitri: Andrei Nagy (Măhăceni – Alba) – Alexandru Turian (Zalău), Vasile Gogu (Reşiţa)

Observatori: Dorin Voina, Mihail Boru (ambii din Reşiţa)

FOTO: CSC Ghiroda și Giarmata Vii (facebook)

Un comentariu

  1. Bravo voua tuturor celor care ati transpirat azi la Ghiroda. Si aici ma refer la.antrenori jucatori conducatori si chiar si sustinatorii soimilor care au fost in tribune.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button