Baschet

Bianca Voica Nagy e noul fundaș al FCC UAV Arad, experimentata jucătoare a mai evoluat sub comanda lui Popov!







După Boglarka Biszak, FCC UAV Arad a oficializat și a doua achiziție a verii și este vorba tot despre o jucătoare româncă. Bianca Voica Nagy va îmbrăca maioul „galben-albastru“ în noul sezo, fiind una dintre vechile cunoștințe ale antrenorului Miroslav Popov.


Nagy are 32 de ani și 1.70 metri și poate evolua ca fundaș și extremă și a mai jucat un sezon și jumătate sub comanda Popov la Constanța. Vine de la Olimpia CSU Brașov, unde în ediția precedentă a Ligii Naționale a evoluat în 27 de jocuri și a strâns medii de 5.3 puncte, 1.4 recuperări, 1.7 pase decisive pe meci, în 20:21 minute. Procentajele sale: 34.3% la aruncările de două puncte, 25.6% la cele de la distanță și 72.5% la libere.


Bianca Voica Nagy a impresionat la formația brașoveană în Cupa Federației (competiția rezervată româncelor), înregistrând în cele 8 meciuri medii de 16.5 puncte, 5.3 recuperări și 2.8 pase decisive în 32:09, jucând finala mică.

De-a lungul timpului, Voica Nagy a mai evoluat în prima ligă pentru CET Govora, CSU Alba Iulia, CSM Satu Mare, Universitatea Cluj-Napoca, CSM Târgu Mureș și Phoenix CSU Constanța.

A fost votată în echipa ideală la Cupa României 3×3 indoor în acest an, unde a jucat pentru CS Vâlcea și a ajuns în semifinală. În această vară a concurat la mai multe turnee cu naționala de 3×3 a României.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button