Șoimii Lipova

Care sunt obiectivele Lipovei la finalul verii marilor schimbări? Stamate: „Pregătiți să ne batem din nou pentru un loc de play-off într-o serie mai puternică!”





Vineri seara se dă startul noii ediții de campionat în Liga a 3-a. După colapsul Crișului, în seria a 8-a au rămas cinci echipe arădene, iar Șoimii Lipova pare – cel puțin la prima vedere – din nou candidată cel puțin la un loc de play-off. Și asta chiar dacă clubul de pe Mureș a trecut printr-o vară a marilor schimbări.

Radu Pop a renunțat la șefia grupării lipovane după 11 ani, iar odată cu el au mai plecat și antrenorul Adrian Abrudean, directorul sportiv Ciprian Pătroi și toți jucătorii care veniseră de la Crișul Chișineu Criș. Noul președinte, Virgiliu Stamate, a apelat la Cristian Todea, cu care a mai lucrat la Zăbrani, dar care o antrenase ultima oară pe Gloria Lunca Teuz Cermei, de unde i-a adus cu el pe Salka, Vlad, Șimăndan și Puta. Restul achizițiilor sunt: Bain (Dumbrăvița), Candreanu (Ripensia), Obbina (împrumut de la UTA), Said (Malta), Bulboacă (Viitorul), Gavra (Poli), D. Ciubăncan (împrumut de la CFR Cluj) și – probabil – Adamcsik (Padova).

Șoimii Lipova începe noul campionat sâmbătă, de la ora 18, pe arena inaugurată toamna trecută în orașul de pe Mureș, contra nou promovatei din Socodor. Dar, despre cele aproape două luni calde ale verii lipovane, dar mai ales perspectivele stagiunii ne vorbește președintele Virgiuliu Stamate.

– Ați preluat clubul după demisia lui Radu Pop și sunteți în mare parte cel care a luat marile decizii legate de banca tehnică și lotul de jucători.

– Trecerea de la ceea ce a fost și ceea ce este acum a fost destul de grea. Au plecat antrenorii și aproape tot lotul de jucători și – practic – am luat-o de la zero, cu Jichici, Petruț, Chelea și Buta, iar ultimul se pare că e pe picior de plecare. Am avut mai multe variante de antrenor, pe unii i-am pus eu pe listă, alții și-au oferit ei serviciile și am ales, cred eu, cea mai bine pregătită persoană care să ocupe funcția de antrenor principal, Cristian Todea. Să nu uităm că el este unul dintre cei doi tehnicieni arădeni care au Licența Pro. Spre bucuria mea, Cristi a acceptat necondiționat să vină la Lipova pentru, probabil, cea mai mare provocare a lui din scurta carieră de antrenor. Bienînțeles, după cea de la UTA. Împreună cu el, secundul Norbert Polgar și Flore Rusu, antrenor cu portarii, sprijiniți de domnul primar Florin Pera și consilierii locali ai Lipovei, dar având și susținerea totală a prietenului nostru Freddy Pletl, am trecut rapid la alcătuirea noului lot. Am avut și certitudini imediate, am mai avut și băieți în probe. Chiar și acum pe final de campanie de transferuri am mai găsit piese importante pentru angrenajul echipei și consider că avem un lot bun, pregătit pentru a lupta în noul sezon pentru un loc în play-off. Acesta este primul obiectiv după care mai vedem ce va fi. Mai trebuie să spun că noul președinte al clubului Șoimii Lipova, care cuprinde și alte secții pe lângă fotbal, este domnul Ovidiu Paveliuc. El este un cunoscut om de afaceri din Lipova care dorește să ajute și dânsul cu tot ce poate pentru a dezvolta sportul în orașul nostru.

– Cum ați caracteriza noua configurație a seriei cu numărul 8?

– Eu cred că pare a fi mai puternică decât anul trecut. E clar că cele două echipe de tradiție, Poli Timișoara și FC Bihor nu concep să nu fie în fruntea seriei, dar și Progresul Pecica sau echipa din Peciu Nou sunt clar niște adversari de temut cu care ne vom bate pentru unul dintre primele patru locuri la finalul sezonului regular. Să nu uităm că în fiecare an au cochetat cu play-off-ul și echipe surpriză, deci nu este clasamentul dinainte stabilit. Cred că nici Ineul sau Cermeiul nu mai sunt ușor de bătut, cum poate s-a întâmplat anul trecut, sigur vom avea meciuri grele și vor apărea și rezultate surpriză.

– Care ar fi atuurile „șoimilor” în noul sezon?

– Lipova mizează pe forța grupului construit în jurul lui Cristi Todea și are încredere că obiectivul va fi îndeplinit. Șoimii vor fi și în acest sezon pe culmile seriei, așa cum și-a obișnuit suporterii și susținătorii în ultimii ani. Mă mai bucur că am alături foste glorii și vechi susținători ai Șoimilor, cunoscători ai fenomenului, oameni care vor ajuta cu tot ce pot ca să ducem mai departe tradiția fotbalului lipovan.

– Începeți sezonul cu un derby arădean, în fața celor de la CS Socodor. Vorbim despre o echipă ce are ambiția unei nou promovate, debutante chiar în Liga a 3-a…

– Primul meci este întotdeauna cel mai greu. Jucăm acasă, este o presiune suplimentară și vom avea un adversar imprevizibil. E o echipă nou promovată, dar care are și jucători cu experiență care pot face diferența. De exemplu, Dumitru Copil sau George Pirtea sunt nume grele în fotbalul arădean. Dar, eu zic că putem începe cu dreptul, dar pentru asta am avea nevoie și de susținere în tribune. Chiar vreau să adresez o chemare tuturor suporterilor și iubitorilor de fotbal din Lipova și împrejurimile ei să vină pe cochetul nostru stadion, să încurajeze echipa cel puțin cum au făcut-o anul trecut. Sperăm să nu-i dezamăgim și le promitem că vom da tot ce putem, de la președinte la ultimul jucător din lot, pentru a avea rezultate bune și a face cinste orașului Lipova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button