CS Socodor

Ex utistul Popa o ajută pe Poli să bată Socodorul! Codrea: „Trebuie să ne adaptăm la Liga a III-a” v.s. Cameniță: „Au avut foame și și-au luat toate măsurile”

Calcule respectate la Timișoara, acolo unde Poli, în ciuda startului slab de sezon,  nu a avut probleme cu CS Socodor, nou promovata din județul Arad, care – altfel – debutase perfect pe scena eșalonului trei. Încurajați de aproape o mie de oameni, între care și fidela lor galerie, „alb-violeții” au fost mereu la controlul meciului și au câștigat după „dubla” fostului utist, David Popa (22 și 78) și reușita lui Pureca (45+1).

Codrea: „Mă bucur că David Popa a acceptat să vină la noi”

Cu 4 puncte din 9 posibile, Poli nu se află într-o poziție fruntașă în clasamentul seriei a 8-a a Ligii a 3-a, dar este un start pentru formația de pe Bega, retrogradată în această vară din eșalonul secund. „Băieții au fost foarte bine înainte de meci, cred că nu meritam să avem un singur punct după două etape, dar asta a fost situația. Trebuie să ne adaptăm la Liga a III-a, să nu mai facem erorile pe care le-am făcut, băieții să joace cu mai multă încredere, pentru că potențial au. Bineînțeles că orice meci are istoria și istoricul lui și astăzi acestea au fost în favoarea noastră. Ne bucurăm, dar nici prea tare, pentru că e doar un meci acasă și era normal să câștigăm. L-am debutat azi pe Sebi Avramescu, un copil talentat care la academie a marcat în primele patru etape ale campionatului și am zis că merită să-i dăm o șansă. Oricum, nu prea avem rezervă la postul de atacant și atunci am zis să-l aduc la echipa mare. El e doar de trei antrenamente la noi și azi, dacă era puțin mai inspirat la centrarea lui Haloș și ataca poarta, poate reușea să înscrie.  David Popa este jucătorul pe care m-am bazat foarte mult de când am venit la club, a fost primul transfer, prima opțiune și mă bucur că a acceptat să vină la noi. Este un băiat deosebit, se pregătește foarte bine, foarte talentat și eu zic că încă nu e la potențial maxim. Poate să dea mult mai mult, este un jucător care poate să facă diferența și va face diferența”, a spus Paul Codrea la finalul disputei cu formația din județul nostru.

Cameniță: „Poli și-a dorit mai mult victoria, arbitrajul nu-l comentez”

Ca și la primele partide stagionale ale Socodorului, lângă Tiberiu Darazs a stat mult mai experimentatul tehnician, Gigi Cameniță. „Am întâlnit o echipă tânără, dornică de afirmare, în reconstrucție, care și-a dorit mult victoria. Dacă eram puțin mai atenți, puteam evita primul gol, iar al doilea l-am luat după o mare ocazie irosită de noi. Am intrat cu 2-0 la pauză, era cam târziu și greu să remontăm. A mai apărut și acel cartonaș roșu, arbitrajul nu-l comentez, nu sunt eu în măsură. Una peste alta, eu zic că se putea mai mult azi, dar am întâlnit o echipă care a avut foame de puncte, și-a luat toate măsurile, pregătindu-se bine pentru a câștiga acest joc. Suntem o echipă nou promovată și eu sunt venit la Socodor de câteva săptămâni, încet, încet, sper să ne punem la punct, să câștigăm experiență. Sunt mulți jucători talentați, care – însă – de abia acum dau nas în nas cu Liga a 3-a”, a spus tehnicianul de 63 de ani al celor de la CS Socodor.

Ambele formații joacă pe teren propriu în runda ce urmează. Dacă Poli va găzdui liderul FC Bihor, Socodorul va primi vizita conjudețenei din Pecica.

SSU Politehnica Timișoara – CS Socodor  3-0

Cum s-au marcat golurile:

1-0 (min. 22): După un corner, mingea ajunge la marginea careului la I. Rotariu, care trage pe jos, iar David Popa înțeapă balonul din 6 metri în dreapta lui Mucha

2-0 (min. 45+1): Tudoran pasează din dreapta pe partea opusă, Dan Pureca preia, driblează scurt și trimite din 13 metri puternic, sub transversală

3-0 (min. 76): David Popa primește în adâncime în dreapta și trimite plasat, din întoarcere, lângă bara de la colțul lung

Cartonaș roșu: Doru Turcuș 65 (CS Socodor)

Formații:

Poli: Murariu – Haloş, Bocşan, Huminic (75 Vlaicu), Taub – Tudoran (50 Ciurel),  Pureca (75 Oprea), I. Rotariu, Marincu (67 Prună) –  D. Popa, Pașcalău (67 Avramescu).  Antrenor: Paul Codrea

Socodor: Mucha – Ciornei (46 Copil), Pele, Țoca, Clej – Turcuș, Șerengău (46 C. Covaci) – Lezeu, Mintaș (46 Șulea), Pirtea (86 Chiș) – Câmpan (67 D. Covaci). Antrenori: Gigi Cameniță și Tiberiu Darazs.

Arbitri: Claudiu Filip (Craiova) – Daniel Nagy (Mediaş), Bogdan Vasile (Sibiu)

Observatori: Florin Marcu (Oradea), Mihail Boru (Reşiţa)

FOTO principal: Titus Emanuel Ilieș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button