Șoimii Lipova

Buziașul o găzduiește pe Lipova cu gândul la locul 4, dar portarul Buta avertizează: „Mergem să-i batem, nu avem altă variantă”





Seria pozitivă a celor de la Șoimii Lipova s-a încheiat după patru meciuri, în care s-au făcut punctele ce îi plasează și acum pe „alb-albaștri”, cu o etapă înainte de finalul turului, pe loc de play-off. Nou promovata din Peciu Nou a fost cea care s-a impus cu 4-2 pe noua arenă a orașului de pe Mureș.

Cristian Todea a invocat absența fundașilor centrali titulari, iar în poartă a intrat Raul Buta, cel care îi ține locul titularului Adelin Iliescu, care s-a și operat luni la menisc. „M-am pregătit la fel, profesionist, chiar dacă nu am jucat. Știam că s-ar putea să-mi vină din nou rândul, bineînțeles că regretăm cu toții accidentare alui Adelin și chiar aș vrea să-i transmit pe această cale în numele meu și al echipei sănătate maximă și-l așteptăm cât se poate de repede din nou pe gazon. Eu am apărat deja la Pecica și acum, cu Peciu Nou. Am pierdut cu o echipă experimentată, cu jucători valoroși, care au venit cu o determinare foarte mare. A fost și conjunctura legată de absențele noastre, e clar că nu am reușit să ne ridicăm la nivelul lor de motivație. Și, totuși, am fost aproape de revenire după 2-3, dar nu a fost să fie”, a spus goal-keeperul de 20 de ani al divizionarei terțe arădene.

Lipova trebuie să respingă asaltul celor de Phoenix Buziaș, care ar putea ajunge pe loc de play-off, dacă învinge în meci direct, iar Bihorul câștigă la Pecica. „Pe Buziaș îi cunoaștem foarte bine, am fost colegi la Lipova cu mulți jucători de-ai lor, mergem să batem la Carani, nu avem altă variantă. Din păcate, va lipsi Bain care pleacă la Campionatul Mondial al Universităților, dar ia cu el, ca să ziceam așa, și doi jucători de la Buziaș. Va fi o luptă foarte grea pentru play-off, trebuie să legăm victoriile. Sunt șase echipe care sunt în cărți pentru unul dintre cele patru locuri”, a adăugat Buta, care nu a renunțat la gândul să facă pasul într-un eșalon superior: „Am fost în vară la probe la Chiajna, dar nu am fost reținut. Acum mă pregătesc serios, vreau să fiu sănătos, să joc cât mai mult și, dacă sunt oferte, voi vedea dacă pot să le dau curs”.

Așadar, vineri (ora 15), la Carani, Buziaș – Lipova se joacă fără Mitre și Grancea, la gazde, respectiv Bain și Iliescu la Lipova. Cosmin Petruescu antrenează nu mai puțin de 6 foști jucători ai Lipovei, Angheli, Nicolescu, Pamfile, Nagy, Românu și Bădăuță.

Formații probabile:

Buziaș: Lăpădat – Angheli, P. Nicolescu, Mada, Pamfile – Nagy, Ferțu, Horcea, Românu – Bădăuță, Pădurariu.

Lipova: Buta – Bickling, Candreanu, Petruț, Franklin – Brad, Said, Jichici, Șimăndan – Dinu – Gavra.

Arbitri: Costinel Iacob (Craiova) – Adrian Enache, Claudiu Gogu (ambii din Reșița)

Observatori: Filon Mărginean (Alba Iulia), Mihail Boru (Reşiţa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button