ACB IneuSocodor

Ineul încearcă să scape de „lanternă” în compania conjudețenei din Socodor! Șerban: „Trebuie să mai facem neapărat puncte” v.s. Mucha: „Va fi care pe care!”





Ultimul derby arădean al turului Ligii a III-a se joacă vineri, de la ora 15, la Ineu, între ACB și CS Socodor. Cele două echipe nu o duc prea bine în seria a 8-a, așa că miza e destul de importantă în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Gazdele  ocupă chiar ultimul loc în clasament după eșecul (0-2), de la Periam, iar nou promovata e pe poziția a 7-a, cu două puncte peste partenerul de întrecere.

Șerban: „Toți am ajuns la concluzia că nu avem constant o atitudine bună”

Așadar, ineuanii au șansa să o depășească pe echipa din Socodor dacă o înving vineri, dar pentru asta trebuie să-și schimbe modul de abordare al meciurilor. „La Periam am fost încrezători, am vrut să câștigăm, era foarte important pentru noi, dar în atac nu ne-a ieșit nimic. În schimb, am luat goluri dintr-o fază fixă și dintr-o greșeală personală. Am alergat, ne-am dorit dar nu a fost să fie. Toți am ajuns la concluzia că nu avem constant o atitudine bună, nu găsim alt răspuns la situația din clasament pe care nu ne-am dorit-o sub nici o formă. Avem banii aproape la zi, ne pregătim serios, nu ar fi motive să ne plângem sau să găsim scuze. E adevărat că suspendările și accidentările dau mari bătai de cap antrenorilor. Avem cartonașe roșii meci de meci, acum revine Susan dar vor sta Udrescu și Banam care a luat roșu la Pâncota. Spătaru se operează de menisc și va lipsi și el. Pe cei din Socodor îi cam știm din Liga 4-a, am avut meciuri grele cu ei dar, acum vrem să ne facem jocul și să câștigăm. Sperăm să dovedim că avem experiența anului în plus în Liga 3-a, trebuie neapărat să mai punem la păstrare ceva puncte în clasament și să terminăm în picioare acest an”, afirmă Radu Șerban, fundașul de 20 de ani al Ineului, care a fost și în curtea celor de la FCSB o jumătate de an.

Mucha: „Suntem de valori apropiate, dar suntem mai experimentați”

CS Socodor a întrerupt seria de cinci eșecuri la rând cu o remiză internă cu Phoenix Buziaș. Scorul a fost 0-0, grație intervenților portarului Lucian Mucha, considerat jucătorul meciului chiar de antrenorul Tiberiu Darazs. „Am ajuns la Socodor pentru că e vorba despre Liga a 3-a, cunoșteam și jucătorii, formăm-un grup frumos. La fiecare meci încerc să apăr cât mai bine, să ajut echipa, să dau ce e mai bun și mă ajută și atmosfera. Din păcate, mă antrenez doar o dată pe săptămâna pentru că lucrez. Cu Buziaș a fost greu, dar vorbisem între noi că trebuie să fim curajoși, să dăm totul și ne-a ieșit. Cu șansă, e adevărat, dar fiecare a dat ce a avut mai bun, nu doar eu am fost în zi mare. Urmează un nou meci greu, un duel direct, cu o formație de lângă noi. Nu i-am văzut pe ineuani jucând, dar știu că sunt împreună de anul trecut, dar cred că avem fotbaliști mai experimentați în lot și avem nevoie de puncte pentru că vom avea apoi un program foarte greu. Dar, și ei au nevoie de puncte exact ca și noi, suntem de valori apropiate ca echipe, va fi care pe care”, a spus portarul de 32 de ani al celor din Socodor, care recunoaște că: „Fotbalul este pe planul doi, dar îmi aduce satisfacții, este o plăcere să joc. Mă sim bine, chiar foarte bine, dacă nu mă accidentez o țin liniștit în continuare. Sper să-mi ajut echipa să mne clasăm undeva la mijlocul clasamentului”.

Așadar, Ineul va scăpa de ultima poziție în clasament la finalul turului doar în cazul unui succes, în timp ce Socodorul poate fi doar penultima dacă pierde, căci avem parte și duelul direct al locurilor 9 și 8, Cermei – Periam.

Formații probabile:

Ineu: Merșca – Voștinar, Clipotă, Șerban, Bekono – Zdrențan – Ndoye, N. Călin, Susan, Miculaiciuc – Toure.

Socodor: Mucha – Ciornei, Gherheș, Pele, Țoca – Clej, Turcuș – Șulea, Lezeu, D. Covaci – Câmpan.

Arbitri: Eniko Kopriva Biro (Odorheiu Secuiesc) – Alexandru Bogdănel, Stelian Belenesi (ambii din Oradea)

Observatori: Nicolae Grigorescu, Dorin Micșa (ambii din Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button