Șoimii Lipova

Lipova, curentată de liderul FC Bihor! Todea: „Luăm prea multe goluri, e și o problemă de încredere, dar ne-au prins și cu probleme mari de efectiv”


Liderul FC Bihor a avut un meci mai simplu la Lipova, decât pe teren propriu în tur, cu „șoimii”, când a marcat golul de trei puncte doar în minutele de prelungire, prin Popa. Pe terenul mocirlos de pe malul Mureșului, orădenii au avut ceva dificultăți până ce au deblocat tabela, după care și-au și rotunjit golaverajul cu un sec 4-1.

Todea: „Am suferit pentru că am lăsat un adversar experimentat să gândeasca o secundă sau două în plus”

Pentru „alb-albaștrii” confruntarea a venit și în cel mai prost moment posibil, adică după un 1-6 la Timișoara, cu Poli, dar și pe fondul unor absențe importante. „Cu siguranță, era greu să ne revenim după meciul de la Timișoara, dar am avut și absențe importante: Blickling și Iliescu, operați, Dinu a avut cununie, Șimăndan era suspendat, iar Petruț a avut probleme cu inghinalii și a trebuit din nou să modificăm în apărare. Am suferit pentru că am lăsat un adversar experimentat să gândeasca o secundă sau două în plus. Chiar dacă terenul e mai rău, au avut timp să-și creeze acțiuni și prin din schimbări de direcție, cu mingi lungi de 50-60 de metri prin care ne-au surprins pentru că nu am avut o poziționare bună. Nu este întâmplător că Bihorul este neînvinsă și, din păcate, ne-a prins cu probleme mari de efectiv, după ce în meciul tur de la Oradea am pierdut abia în prelungiri. E supărător că dacă luăm un gol ne dezechilibrăm cu totul în apărare, luăm imediat alt gol. Încercăm să ne revenim, dăm semne bune, goluri, după care luăm și alte goluri. E de lucru aici, trebuie să știm să ne strângem după 1-0 pentru adversari. Astăzi am avut o reacție destul de bună la 1-3, am fost aproape de 2-3, dar pe un contraatac am luat golul 4, după un scenariu similar cu cel de la Timișoara”, a fost analiza lui Cristi Todea, antrenorul principal al „șoimilor”, după meciul cu liderul seriei a 8-a a Ligii a III-a.

Toți suntem implicați în rezultate, vina e colectivă, nu a unui om sau compartiment”

Șoimii Lipova a încasat nu mai puțin de 18 goluri în ultimele cinci meciuri, după ce în primele șapte runde încasase doar 6. Iar efectul asupra clasamentului e foarte neplăcut, căci trupa „Dulăului” a ajuns pe locul 6, la 6 puncte de locul 4 (de play-off) al celor de la Pecica. „Avem mult prea multe goluri luate în ultimele partide. Dezastrul a început după problemele de la Pecica, cu cele două roșii la fundașii centrali, după ce înainte a căzut Iliescu și a plecat Bain în China. Săptămânal pierdem câte un jucător-doi și e de datoria celor care sunt în lot să își facă treaba. Este și o problemă de încredere, care e pierdută după cele două înfrângeri și de obicei durează până îți revii, dar noi nu avem timp. Mergem mai departe, în fiecare săptămână avem șansa să ne revenim după momentele mai puțin bune. Toți suntem implicați în rezultate, vina e colectivă, nu a unui om sau compartiment. Trebuie să conștientizăm problemele și să le îmbunătățim, putem să fim supărați maxim o zi după care să ne întoarcem mai hotărâți și concentrați pentru a pregăti și a face meciuri bune cu rezultate pozitive pentru noi. Mai avem trei etape abordabile anul acesta și alte trei cu contracandidate la play-off la anul. Trebuie să ne regrupăm rapid dacă vrem în play-off, important e să fim aproape ca puncte de echipele care vor să fie acolo”, a adăugat Todea, care a fost în tribună la meciul cu orădenii, fiind suspendat. În runda ce vine, lipovanii se deplasează la Periam, echipă aflată pe locul 8 în clasament, la 7 lungimi de undă în spate.

Farcaș: „Am fost foarte bine organizaţi, am pus stăpânire pe joc și ne-am creat foarte multe ocazii”

Bihorul pare a face un campionat aparte în seria a 8-a și a ajuns la cota 30 de puncte din 36 posibile. „Am avut un joc la discreţia noastră timp de 70 de minute, pe un teren foarte, foarte greu, dar băieţii au răspuns exact aşa cum ar trebui să facă o echipă mare. Am fost foarte bine organizaţi, am pus stăpânire pe joc și ne-am creat foarte multe ocazii, chiar dacă la pauză am intrat numai cu 1-0. Per ansamblu a fost o victorie muncită şi meritată. Pe un teren greu, băieții au depus un efort fantastic şi echipa a făcut poate cel mai bun joc al nostru din acest sezon”, a declarat antrenorul orădenilor, Florin Farcaş, pentru colegii de la bihon.ro.

Pentru FC Bihor Oradea urmează ultimul joc de pe teren propriu din acest an, și ce meci, derby-ul cu Poli Timișoara, programat sâmbătă 18 noiembrie, de la ora 17:00, la lumina reflectoarelor.

Șoimii Lipova – FC Bihor Oradea 1-4

Cum s-au marcat golurile:

0-1 (min. 43): După o lovitură liberă de la 16 metri, executată în bară, mingea ajunge la Ricardo Farcaș, care trimite cu capul în poarta goală

0-2 (min. 53): Florin Chitaș îi driblează pe Candreanu și Puta și a înscris sub bară

0-3 (min. 69): Florin Chitaș a însris de la 25 de metri, bară-gol, Buta doar a privit mingea ce s-a dus în plasă

1-3 (min. 76): Pasă lungă al Candreanu, un fundaș respinge în 11 metri la David Ciubăncan, care înscriedin drop

1-4 (min. 90+3): Vadim Calugher face 1-4, după ce a pus latul din 6 metri la o contră 3 contra 1 a orădenilor

Formații:

Lipova: Buta – Candreanu, Bain, Puta, Franklin – Bulboacă (73 Chelea), D. Salka, Said, Jichici (64 Brad) – Ciubăncan, Gavra (64 Vlad). Antrenor: Cristian Todea

FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Sg. Bactăr (71 T. Paublusztig), R. Farcaș, Al. Stoian – V. Calugher (71 L. Ioviță), B. Vasile (67 Al. Sorian) – R. Gunie (67 I. Ban), A. Moga, Fl. Chitaș – Sg. Jurj (77 M. Hosu). Antrenor: Florin Farcaș

Arbitri: Răzvan Lădar (Zalău) – Ștefan Birjac (Păuşa – Sălaj), Adrian Iancău (Zalău)

Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara), Mihail Boru (Reşiţa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button