Șoimii Lipova

Bokse, Țurcanu și Andrieș – noutățile de la reunirea Lipovei! Chiar și fără golgheterii din tur, Șoimii încă vor în play-off, dar fără a pune presiune!

După ani de-a rândul în care a fost mai mereu în „careul de ași”, ba chiar și la barajul de promovare în Liga 2 în două rânduri, Șoimii Lipova are șanse mici să intre în play-off într-un sezon de austeritate. Chiar și mutările din această iarnă vorbesc despre o reducere a cheltuielilor la gruparea de pe malul Mureșului, atâta timp cât Cristian Todea și Norbert Polgar sunt nevoiți să se despartă de principalii marcatori ai echipei.

Cel puțin pentru moment, David Ciubăncan a fost reținut în lotul lui CFR Cluj, iar Cristian Gavra se întoarce în Liga 2, la CSC Dumbrăvița. Cei doi atacanți înscriseseră 14 dintre golurile „șoimilor” în prima parte a sezonului și, deocamdată, nu au fost înlocuiți. Au mai plecat și juniorii Denis Blickling și Flavius Bulboacă la Viitorul Arad, club de care – de altfel – aparțin, în timp ce în cazul portarului Adelin Iliescu există temeri că nu va putea reveni pe gazon din cauza durerilor la genunchi ce persistă.

Patru noi jucători sub comanda lui Todea

Până acum, la Lipova au venit foștii mijlocași de 20 de ani ai Cermeiului, Raul Țurcanu și Mario Andrieș, dar și Alex Bokse (foto 2, 18 ani). Acesta din urmă este vicecampion național en-titre în Liga de Tineret cu UTA, în prima parte a sezonului a evoluat la SCM Zalău, dar s-a repatriat și a ales Lipova în detrimentul Cermeiului. De meserie fundaș, Bokse poate evolua și la mijlocul terenului. În probe se mai află și portarul Jasper Laurovics, fotbalist revenit din Spania acasă, care activează și la Șoimii Șimand, în Liga 1 la futsal.

La reunirea de azi ce a avut loc la Lipova, au participat 19 jucători. Brad și Petruț sunt ocupați cu sesiunea și au lipsit motivat, dar sunt așteptați la restul antrenamentelor săptămânii. Deocamdată, acestea se vor desfășura la sala de sport din oraș, dar și în sala de forță, iar din weekend și pe terenul din Lipova. Cristi Todea și-a încărcat perioada de pregătire cu nu mai puțin de zece partide de verificare, cu următorii adversari: UTA U18 (31 ianuarie), Felnac (3 februarie), Cermei (7 februarie), Ghiroda și Giarmata Vii (10 februarie), Periam (14 februarie), Sântana (17 februarie), Viitorul Arad (21 februarie), Crișul Sânandrei (24 februarie), Socodor (28 februarie) și Lotur Felix (2 martie).

Stamate: „Suntem conștienți că va fi greu să jucăm în acest an în play-off”

Conducerea clubului e conștientă că șansele de play-off sunt destul de mici, ținând cont de programul finalului de sezon regular, dar și a pierderilor suferite la nivel de lot. „Vă dați seama că vom încerca să scoatem maximum din meciurile cu Pecica, Peciu Nou și Buziaș, însă suntem conștienți că va fi greu să jucăm în acest an în play-off. Dar, cum am mai spus, nu avem nicio presiune, e un an special în care am redus și mai reducem cheltuielile, sperăm să-l terminăm cât mai bine și din punct de vedere sportiv. E clar că am mai avea nevoie de doi-trei jucători, neapărat de un atacant bun, de careu, să vedem cum ne înțelegem și cu cei de la Dumbrăvița în schimbul plecării lui Gavra”, a spus președintele „șoimilor” Virgiliu Stamate.

După primele 15 runde disputate în C8, Lipova e pe locul 6, cu 23 de puncte, la cinci lungimi de undă în spatele Progresului Pecica, echipa de pe locul 4. Între ele se mai află și Buziașul, la cota 26.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button