Socodor

Utistul Mercioiu a contribuit cu o „dublă” la primul succes al Socodorului după o jumătate de an: „Vreau să mă remarc și poate Mister (Rednic) mă va rechema la echipa mare”





Sorții, prima oară și acum parcursul din sezonul regular au făcut ca Șoimii Lipova și CS Socodor să deschidă atât sezonul în seria a 8-a a Ligii a 3-a, cât și faza play-outului. În vară, pe 26 august, nou promovata producea surpriza în orașul de pe Mureș și părea că nu va avea probleme mari în a-și îndeplini obiectivul, menținerea în eșalonul terț. Doar că de atunci, Socodorul a mai câștigat doar două partide, una în etapa secundă, cu Cermeiul și cealaltă, de abia în weekendul trecut, în fața Ineului, ambele pe teren propriu.

A fost 3-0 în favoarea trupei pregătită de Tiberiu Darazs și Gigi Cameniță, cu „dublă” Paul Mercioiu, atacantul împrumutat de la UTA, care în stagiunea de toamnă a evoluat (foarte puțin) cu Dumbrăvița în Liga a 2-a. „După experiența de de la Dumbrăvița, unde nu mi s-au dat foarte multe șanse, am venit să joc mai mult la Socodor și să-mi ajut echipa. Am coborât la Liga 3-a știu că este cu două tăișuri, ori mă relansez și revin sus, ori ramân la acest nivel. Mi-am asumat acest risc, ca să zic așa și sunt decis să fac tot ce ține de mine pentru a reveni rapid în fotbalul mare. Am întâlnit niște băieți de nota 1000, inclusiv antrenorul și conducerea, nu am fost primit la nici o echipă ca la Socodor. Sunt jucători destul de tineri, am fost coleg cu Șerengău, Caia și David Covaci la juniori, la UTA”, afirmă atacantul de 20 de ani.

Mercioiu îl înlocuiește în atacul celor din Socodor pe Lucas Câmpan (17 ani), care a urcat în Liga a 2-a, la Corvinul, după cele patru goluri reușite în 15 etape. Fotbalistul care a debutat cu o bară în SuperLigă într-un meci cu fosta campioană a României, CFR Cluj, are deja trei în tot atâtea runde trecute, ce au pus punct sezonului regular al eșalonului trei. „La primul meci, cel cu Periamul de acasă, am fost răcit și am intrat de abia pe final. La Carani, cu Buziașul, am fost titular și am marcat un gol din penalty pe final, dar cu Ineul mi-am dat drumul. Pe lângă cele două goluri, am avut două ocazii destul de mari și m-am simțit extraordinar. Am fost lăudat și încurajat de toată lumea, a fost o descătușare, pentru mine și pentru echipă. Mă bucur mult că din nou la Socodor este încredere și moral bun pentru meciurile care vin”, a mai punctat Paul Mercioiu.

Acesta se anunță principalul pericol al celor din Socodor în deplasarea în deplasare de sâmbătă (ora 15), de la Lipova, acolo unde echipa gazdă nu se simte prea bine după eșecuri pe linie în startul lui 2024. „E un meci greu ca toate celelalte, în care mă reîntâlnesc cu Mario Andrieș, Raul Țurcanu, David Petrut, Alex Bokse și Emanuel Puta, foștii mei colegi de la UTA. Avem obiective diferite, ei vor să câștige play-outul, noi vrem să mai urcăm un pic, să nu retrogradăm. Va fi un meci disputat, noi avem antecedentul victoriei din toamnă, să sperăm că ne vor lua de sus și îi vom surprinde și vom face o nouă surpriză”, mai transmis Paul Mercioiu, care vrea să-i atragă atenția lui Mircea Rednic pentru sezonul ce vine: „Sper să fiu sănătos, să joc cât mai mult, să marchez și să-mi ajut echipa în atingerea obiectivului. Evident, vreau să mă remarc prin evoluții foarte bune și poate mă va chema Mister înapoi la prima echipă a UTA-ei”.

Pentru deplasarea de la Lipova, Socodorul rămâne cu probleme la mijlocul terenului, din moment ce Andrei Șerengău e accidentat, iar Teodor Turcuș, suspendat. Prin urmare, un prim „11” gândit de tandemul Darazs – Cameniță ar putea arăta astfel: Mucha – Clej, Gherheș, Pele, C. Covaci – Țoca, Daina – Ciornei, Lezeu, D. Covaci – Mercioiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button