Șoimii Lipova

Cristian Todea nu mai este antrenorul celor de la Șoimii Lipova, Polgar va asigura „interimatul”! „Echipa parcă s-a blocat, iar suporterii erau nemulțumiți”

Mandatul de antrenor al lui Cristian Todea (45 de ani) la Șoimii Lipova s-a încheiat oficial astăzi, înainte de startul play-outului Ligii a III-a. „Dulăul” nu se mai prezentase deloc la antrenamentele echipei de pe Mureș în această săptămână, însă doar astăzi a semnat rezilierea contractului în prezența președintelui Virgilius Stamate.

Acesta din urmă afirmase înainte de primele meciuri oficiale ale anului 2024, când echipa mai avea șanse matematice a play-off, că nu va fi nicio problemă dacă Lipova va juca de această dată în play-out, doar că cele trei eșecuri la rând au schimbat puțin datele problemei. 0-3 cu Pecica, 2-4 cu Peciu Nou și 1-3 cu Buziaș au fost rezultatele „șoimilor” din uultimele trei runde ale sezonului regular, iar după confruntarea de sâmbătă „pisica s-a rupt în două”.

Câțiva suporteri lipovani nu au agreat bucuria celor de la Buziaș, care au sărbătorit chiar pe noua arenă de pe Mureș calificarea în play-off și conducerea clubului și-a reconsiderat poziția. În plus, Cristian Todea a dorit să programeze un antrenament duminică, o partea a jucătorilor au refuzat să vină pe motiv că aveau un alt program și s-a anulat totul. Evident, episodul a mărit și mai mult ruptura. „Din păcate, ne-am despărțit de Cristian Todea, un antrenor în care eu am crezut și cred în continuare, doar că au fost niște conjuncturi nefericite. Am și pierdut câțiva jucători în iarnă (n.a. Cristian Gavra, David Ciubăncan sau Petrișor Jichici), nu prea am reușit să-i înlocuim și au venit aceste trei rezultate slabe și odată cu ele și nemulțumirile suporterilor noștri. A existat, astfel, o presiune, autoritățile locale își doresc liniște și s-a ajuns la această soluție. Parcă și echipa s-a blocat, nu a jucat ceea ce trebuia să joace. Eu îl înțeleg perfect și pe Cristi, chiar aș vrea să-i mulțumesc pe această cale, sper să rămânem prieteni și poate într-o zi vom mai lucra împreună în alte condiții. Se știe că la Lipova am fost nevoiți să reducem cheltuielile, sunt posturi în echipă cu probleme, de exemplu în apărare avem, poate, prea mulți jucători tineri, iar acolo e – de obicei – nevoie de experiență”, ne-a declarat președintele Lipovei.

Echipa a fost deja încredințată Norbert Polgar (34 de ani), „secundul” lui Cristi Todea, care devine antrenor interimar până la finalul sezonului. În curând va fi găsit și un tehnician dispus să ajute cu licența până în vară, când – probabil – va fi numit un alt antrenor principal. „Norbi a fost lângă mine încă de la începutul mandatului meu de președinte, când, în vară, nu mai rămăsese aproape nimeni la echipă. Consider că e cel mai potrivit să continue munca lui Todea, avem totală încredere în el, îl vom sprijini cu tot ceea ce putem pentru a încheia bine acest sezon, cu o clasare pe locurile 5 sau 6”, a adăugat Stamate.

Șoimii Lipova a terminat sezonul regulat pe locul 6 în seria a 8-a a Ligii a 3-a, cu 23 de puncte, după 7 victorii, două egaluri și 9 înfrângeri. De la înființarea sistemului cu play-off/out, lipovanii au jucat mereu în „careul de ași”, însă în vară fostul președinte Radu Pop și-a dat demisia, a plecat și antrenorul Adrian Abrudean, iar conducerea orașului și clubului au anunțat tăieri la nivel de buget.

2 comentarii

  1. Am mai tot citit articole scrise aici si comentarii si constat ca vesnic agheti in Pascalau. Mi se pare ca esti un pic las. Daca ai ceva sa ii spui omului de ce nu te vezi cu el si ii spui in fata ce ai de zis.

    3
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button