Baschet

FCC UAV Arad se alege cu medaliile de argint pentru a doua oară în ultimii trei ani! Urban: „Eu zic să fim mulțumiți, îmi scot pălăria în fața publicului minunat”FCC UAV Arad nu și-a putut depăși condiția în finala Ligii Naționale de Baschet Feminin, cu CSM CSU Constanța și, după cele două eșecuri, de pe Litoral, a urmat și înfrângerea decisivă din partida cu numărul trei, ceea ce ar fi trebuit să fie prima în fața publicului arădean. Dar, a fost prima și ultima, căci formația lui Alexandru Olteanu a dominat dal capo al fine ostilitățile și s-a impus fără probleme, cu 71-56.


„Nu ne așteptam să ne lovească soarta chiar într-un meci atât de important prin absența Terezei”


De parcă diferența dintre cele două loturi nu era deja mare, Miroslav Popov nu a putut conta nici pe cel mai valoros pivot al său. Tereza Vitulova a acuzat o entorsă la genunchi după antrenamentul de duminică și șansele „galben-albastrelor” scădeau din start. „A fost o surpriză nefericită, nu ne așteptam să ne lovească soarta chiar într-un meci atât de important, în meciul trei din finală. După cum s-a văzut, Tereza era o piesă importantă în angrenajul echipei noastre și nu am mai putut face lucrurile pe care le-am pregătit, să jucăm și sub panou. Ea este un pivot de forță, care ne aducea foarte multe puncte și i-am simțit lipsa din plin. Felicit jucătoarele care au înlocuit-o, pentru că au făcut tot ce le-a stat în putință ca să lupte pentru a o suplini”, a spus după meci Marcel Urban.

„Suntem o echipă fericită că am ajuns vicecampioanp în acest sezon”Președintele FCC UAV Arad a ținut să îi mulțumească publicului arădean pentru cum și-a încurajat favoritele pe tot parcursul meciului din această seară, cu toate că deznodământul era scris încă din primele două sferturi. „Mi-am făcut speranțe că putem să prelungim această finală, mi-am dorit foarte mult să servim publicul spectator din Arad cu o victorie. Am vrut să împingem lupta pentru titlu în meciul patru, oferind o recompensă acestui public incredibil, care a făcut cinste baschetului feminin românesc. Echipa campioană a României, CSM Constanța a fost aplaudată la scenă deschisă la Arad. Noi le recunoaștem superioritatea, pentru că au o echipă foarte bună. Au meritat acest campionat și le felicit pentru primul titlu din istorie. Nu vreau să las la urmă jucătoarele echipei noastre, care au luptat de la început până la sfârșit. Ne-am dorit foarte mult să ajungem în finală, știam că aceasta se tratează într-un mod diferit. Asta a fost istoria acestei finale din 2024, suntem vicecampioni, iar pentru acest lucru vreau să mulțumesc sponsorilor, spectatorilor, jucătoarelor și staff-ului tehnic. Suntem fericiți, chiar dacă suntem pe locul 2. Tot timpul se spune că echipa campioană și echipa de pe locul trei sunt cele fericite, dar și noi suntem o echipă fericită că am ajuns vicecampioni în acest sezon. Nu mă mulțumesc cu puțin, dar trebuie să le felicităm pe CSM Constanța în acest an”, a adăugat Urban.

„Ne dorim de 11 ani să luăm și al zecelea titlu de campioană, cu srijinul sponsorilor putem face lucruri frumoase pentru acest public minunat”

Printre spectatori s-a aflat și primarul Călin Bibarț, care nu a ratat nici ocazia de a-și face câteva poze și a strânge câteva mâini, așa ca de precampanie. Primăria susține baschetbalistele Aradului, dar fără implicarea Clubului Sportiv Universitatea, finala ar fi fost un miraj. Asistând la meci alături de Ovidiu Șerban, Teodor Cilan, noul rector al UAV le-a înmânat medaliile de argint „galben-albastrelor”. „Eu zic să fim mulțumiți și cu cele două titluri de vicecampioni în ultimii trei ani, cu toate că ne dorim de 11 ani să luăm și al zecelea titlu de campioană. Muncim în continuare, ne ambiționează asta, iar cu sprijinul susținătorilor noștri financiari putem să facem lucruri frumoase pentru acest public minunat, în fața căruia îmi scot pălăria. Urmează o binemeritată vacanță, după care, din nou, o organizare și o implementare a unei strategii la care noi lucrăm de ceva timp. Bineînțeles că aceste lucruri se pot întâmpla doar cu un buget mai consistent decât în sezonul precedent. Îmi doresc ca acest lucru să se întâmple din partea sponsorilor noștri principali”, a adăugat conducătorul formației arădene.

Așadar, sezonul se încheie cu medaliile de argint pentru FCC UAV Arad, care pornea cu șansa a treia la titlu și a reușit să producă surpriza. Însă, doar în semifinale, învingând campioana ultimelor sezoane, Sepsi Sfântu Gheorghe, nu și în ultimul act, când bugetul de patru ori mai mare al Constanței și-a spus cu vârf și îndesat cuvântul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button