Șoimii Lipova

Lipova le produce primul eșec din play-out pecicanilor: „Am intrat cu atitudinea corectă, la ce ocazii am avut puteam câștiga și mai clar”







Victoria obținută la Socodor, în minutele de prelungire, au adus încrederea și moralul după care Șomii Lipova tânjea în acest play-out. Iar etapa de după Paști le-a fost favorabilă „alb-albaștrilor”, care au reușit să repună ocupanta locului 5, cu un sec 2-0, semnat Andrieș (min. 8) și A. Nica (min. 24).


Trupa de pe Mureș a răzbunat parțial și eșecurile dure în fața Progresului din acest an, 0-3 și 0-5, dar mai ales ia trei puncte importante în lupta pentru locul 6. „Știam că vom întâlni o echipă bună, pe care însă trebuia să o luăm tare de la început, ca să ne manifestăm din start dorința noastră pentru un rezultat pozitiv. Băieții au intrat pe teren cu atitudinea potrivită și aveam 2-0 după 25 de minute. Ceea m-a mai mulțumit apoi a fost faptul că ne-am bătut pentru fiecare minge, am rămas concentrați și nu am luat gol pentru a doua etapă la rând. Cam de la începutul acestui an am cam tot luat, cel puțin două-trei goluri pe meci și acum teminăm 180 de minute fără gol primit. A contat mult și sprijinul spectatorilor noștri, au fost vreo 300, care ne-au încurajat mereu și le mulțumim pentru asta și le dedicăm victoria. Nu vrem să ne oprim aici, avem trei puncte de luat și de la Ineu, unde să vedem peste ce echipă vom da, ținând cont de faptul că de azi nu se mai pot salva și matematic. Dar, ne interesează mai ales de noi și de momentul bun în care suntem și pe care vrem să-l continuăm până la finalul sezonului, dacă se poate”, a spus Norbert Polgar.


În absența accidentaților Dinu și Passi, tânărul tehnician a apelat la Mario Andrieș ca și pereche pentru Șimăndan în atacul Lipovei și acesta i-a răplătit încredere cu un gol de autor, dar și o prestație solidă. „A jucat chiar bine pe un post nu prea pentru familar pentru el, dar eram incompleți în atac și Mario a răspuns prezent. Dar, toți băieții au fost la înălțime, am câștigat mai mult decât meritat, în ultimele 20 de minute am mai avut vreo două-trei ocazii clare, rezultatul putea fi și mai rotund. La fel de adevărat a fost că și ei au avut ceva ocazii importante, dar, din nou, îmi felicit băieții că am închis poarta pentru a doua etapă la rând”, a adăugat Polgar.

Acesta e conștient că terenul din Lipova nu se prezintă în cele mai bune condiții, dar: „Era și mai rău când Pecica ne-a bătut cu 3-0 în primul meci al anului și noi nu am dat vina pe el. Noi suntem primii care ne-am dori un gazon mai bun, dar astea sunt condițiile în momentul de față, nu avem decât să ne adaptăm cu toții la ceea ce avem”, a mai punctat fostul fundaș lateral al UTA-ei.

Şoimii Lipova – Progresul Pecica  2-0



Cum s-au marcat golurile:

1-0 (min. 8): Pe o contră, mingea ajunge la Mario Andrieș la marginea careului și acesta trage puternic în dreapta lui Burtic

2-0 (min. 24): Adelin Nica prinde un voleu frumos de la 13 metri lateral stânga și Burtic nu mai are ce face

Formații:

Lipova: Iliescu – Petruț, Bain, Fieraru (93 Candreanu), Vlad – Brad, Bălașa, D. Salka, A. Nica (80 Bokse) – Șimăndan (79 Chelea), Andrieș. Antrenor: Norbert Polgar

Pecica: Burtic (46 Gakos) – Moraru, Nasiru, Wild, F. Nortey (46 Bănățan) – A. Iuga (34 Shiaondo), Arsene – M. Salka (34 Pășcălău), L. Bodri, Răchită – Borcea (72 Bozian). Antrenori: Dan Stupar și Bogdan Bozian

Arbitri: Raul Chiorean (Satu Mare) – Alexandru Turian (Zalău), Lazăr Seiche (Sânmihaiu Almaşului – Sălaj)

Observatori: Zaharie Ciev, Dorin Micșa (ambii din Timişoara)

Un comentariu

  1. In sfarsit!!! Omul in spatele acestui articol trebuie felicitat!! Altfel vorbim cand se recunoasc meritele unei victorii indiferent de miza!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button