Fotbal judeteanLiga a 2-aLiga a 3-a

Aradul are campioană națională universitară! Fotbaliștii de la UAV au luat titlul în județul Alba și biletele pentru „europene” + FOTO


Titlu de vicecampioană națională cucerit anul trecut au ambiționat-o pe echipa Universității Aurel Vlaicu Arad la ediția din această primăvară și „argintul” s-a transformat în „aur” pentru băieții pregătiți de Claudiu Bulzan. Performanța a venit la capătul a patru zile de foc, la propriu și la figurat, petrecute pe terenurile sintetice din Vințu de Jos și Sebeș-Alba (stadionul „Pielarul”), acolo unde cele mai bune opt echipe studențești din toată țara și-au disputat titlul. Meciurile turneului organizat de Federația Română de Fotbal, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din România, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea din Oradea au avut o durată de 60 de minute, cu excepția finalelor, care au avut durată normală, de 90 de minute.

Arădenii și-au câștigat grupa la golaveraj

Din Grupa A au făcut parte Univesitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, Universitatea din Oradea, Universitatea Valahia din Târgoviște și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, în timp ce din Grupa B, arădenii de la Universitatea „Aurel Vlaicu” i-au avut parteneri de întrecere pe formațiile Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatții „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București.

Bazându-se pe divizionarii secunzi, Ionuț Anișorac (împrumutat de UTA la Chindia) și Damian Isac (plecat de la UTA la CSM Reșița) sau pe Sergiu Sabău și Andrei Gavrilă (ambii fotbaliști în Liga a 3-a, la CSM Deva), dar și fotbaliști din eșalonul patru, echipa UAV Arad și-a câștigat grupa cu 6 puncte și un golaveraj mai bun decât adversarii săi. Ambele succese au fost cu scorul de 2-0, în fața celor de la „1 Decembrie Alba Iulia” (goluri Gavrilă și Isac), respectiv Poli București (goluri Gavrilă și Sechel), plus înfrângerea, 0-1, cu „Babeș-Bolyai” Cluj)-Napoca, semnată de autolgolul lui Sabău.

S-au distrat în finala cu Târgu Jiul, sub privirile rectorului Cilan

Având același punctaj cu clujenii și bucureștenii, diferența s-a făcut la golaveraj, așa că arădenii au jucat astăzi finala. La aproape 35 de grade Celsius la nivelul terenului sintetic și în fața Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Încurajați de pe margine și de Teodor Cilan, noul rector al UAV Arad, Isac și colegii săi au avut cel mai simplu meci al competiției. S-au impus cu un sec 4-0, după reușitele semnate Andrei Gavrilă (2), Damian Isac și Adrian Stoianovici. Și asta în condițiile în care Gavrilă și Sabău s-au deplasat ieri și la Filiași, pentru a câștiga cu 2-0, în tricoul Devei, în play-offul Ligii a 3-a, iar Stoianovici și Catanzariti au venit la Curtici, pentru succesul (1-0) al Viitorului cu Frontiera.

Bulzan: „Rămânem cu o performanță extraordinară, suntem fericiți și că vom reprezenta România la Campionatul European Universitar”

Așadar, Aradul are campioni naționali universitari, care vor juca și la „europenele” din Ungaria, de la Debrecen, în perioada 12-24 iulie. „A fost un turneu echilibrat, de nivel foarte ridicat față de anul trecut când am fost vicecampioni. Am avut o grupă dificilă, băieții s-au comportat foarte bine, am scris istorie pentru UAV. Mi-aș dori instituirea unei burse universitare de performanță sportivă. Au fost la alte universități și jucători de Superligă și foarte mulți de liga a doua. Nou, am contat doar doi jucători de Liga a 2-a,  pe Isac și Anișorac, în rest doar din Liga a 3-a și a patra. Suntem fericiți și că vom reprezenta România la Campionatul European Universitar, urmând a avea susținerea Federației Române de Fotbal. Vor putea juca simultan mai mulți jucători legitimați la echipe din ligile trei, doi și SuperLigă, pe când la naționale am avut să folosim doar trei în același timp. Va fi greu de făcut un lot competitiv, vor fi începute ligile mari în România, încercăm să ne descurcăm cât putem de bine. Le mulțumesc băieților pentru efort, cluburilor de care aparțin și Universității Aurel Vlaicu. Rămânem cu o performanță extraordinară, ne-am propus să câștigăm, am fost favoriți după ce anul trecut am fost finaliști și prin muncă și sacrificii am reușit”, ne-a declarat profesorul Claudiu Bulzan.

Universitatea Aurel Vlaicu Arad – la primul titlu, Isac a fost desemnat fotbalistul turneului

Lotul campionilor naționali universitari a fost format din: Vlad Tirian, Beniamin Sîrb – Sergiu Ianc, Sergiu Sabău, Raul Stoin, Adrian Stoianovici, Călin Gruiescu, Andrei Gavrilă, Vlăduț Gîrna, Andrei Sechel, Damian Isac, Robert Ursoi, Antonio Savin, Roberto Nagy, Raul Dochița, Vlad Hrîncescu, Alessandro Catanzariti, Raul Hera, Ionuț Anișorac și Raul Borhan. Cel mai bun fotbalist al turneului a fost desemnat Damian Isac.

Finala pentru ultimul loc de pe podium (locul 3) a fost câștigată de Universitatea ”Babes Bolyai” din Cluj-Napoca, 6-1 cu Universitatea din Oradea. Campioanele edițiilor de până acum au fost Universitatea Constantin Brâncuși Târgu-Jiu (2015), Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (2016, 2018) și Universitatea de Vest Timișoara (2017, 2019, 2022, 2023).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button