Baschet

Baschetbalistele de la CS Universitatea Arad – pe locul 3 la primul turneu al „naționalelor” de 3×3, Popov are treabă toată vara pe banca naționalei U18!

La Târgoviște au avut loc meciurile primului turneu din cadrul Campionatului Național de Baschet 3×3 – senioare. Printre cele 14 competitoare, s-a aliniat și Aradul, dar nu prin FCC UAV, ci prin echipa CS Universității Arad, formată din jucătoare legitimate doar pentru această competiție.

Sau, mai precis, lângă Anamaria Ciotir, care tocmai și-a reînnoit înțelegerea cu vicecampioana României, au apărut: Anamaria Pop (Agronomia, 21 de ani), Ecaterina Armanu (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, 25 de ani) și Mihaela Panait (18 ani, Rapid). Pe margine a stat Brankica Hadzovic, antrenoarea formației de 3×3 care câștiga Cupa României în stagiunea precedentă.

CS U Arad a făcut parte din grupa B, unde a câștigat ambele meciuri: 19-5 cu Sportul Studențesc și 17-7 cu Poli Timișoara. În sferturile de finală, „galben-albastrele” au trecut cu 14-13 de CSU Târgu Mureș, dar s-au oprit în semifinale de CSM CSU Constanța. Echipa de pe Litoral s-a impus cu 19-15, având în rândul ei două foste componente ale FC UAV Arad, Teodora Manea („tricoloră” în competiția de 3×3) și Laura Vaida. Campioana primului turneu al „naționalelor” 3×3 a fost Agronomia București, care s-a bazat pe Alexandra Chitanu, Anca Șipoș, Sonia Ursu Kim, Anamaria Vîrjoghe, ultimele două fiind componente ale lotului național de 3×3.

Când s-a tras linia, CS Universitatea Arad s-a ales cu un pozitiv loc 3, ținând cont de faptul că Ciotir, Armanu, Pop și Panait nu au făcut nici măcar un antrenament împreună înainte de juca la Târgoviște.

Turneul al doilea al „naționalelor” de 3×3 va avea loc pe 29 și 30 iunie, la București.

Miroslav Popov are treabă până în luna august cu naționala U18 a României

La rândul său, Miroslav Popov și-a întrerupt vacanța de vară pentru a conduce naționala U 18 a României, totul începând cu un stagiu de pregătire la Mediaș. Reprezentativa de junioare mari „tricolore” a început pregătirile pentru FIBA U18 Women’s EuroBasket 2024 Division B, competiție programată la Ploiești, între 2 și 11 august la Ploiești. Din stafful echipei naționale U18 mai fac parte „secunzii” Alexandru Radu și Volha Tămîrgeanu, Vlad Dogaru (preparator fizic) și Iulian Samoilă (kinetoterapeut). Antrenorul FCC UAV Arad are la dispoziție 16 jucătoare, niciuna dintre ele neavând legătură cu orașul nostru.

Sportivele se vor pregăti la Mediaș până pe 30 iunie, cu precizarea că în perioada 21-23 iunie echipa se va deplasa la Cluj-Napoca pentru primele meciuri-test, programate în compania reprezentativei U20. „Cartierul general” al naționalei feminine U18 se va muta apoi la Ploiești până la momentul debutului campionatului european FIBA U18 Women’s EuroBasket 2024 Division B (2 august). Până la debutul turneului final, lotul național are programate următoarele jocuri de pregătire: cu Grecia (11-14 iulie, în deplasare, la Florina), cu Cehia (18-22 iulie, Praga) și cu Bulgaria (26-28.07, Ruse).

La FIBA U18 Women’s EuroBasket Ploiești 2024, Division B, competiție programată între 2 și 11 august, România este repartizată în Grupa D, alături de Suedia, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina și Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button