UTA Arad

Meszar susține că bugetul UTA-ei în noul sezon e de 6 milioane de euro și e 80% deja acoperit! Obiectivul? „Automat înseamnă play-off”

UTA se află în fața unui sezon de SuperLigă, cel de-al cincilea consecutiv de la promovarea din 2020. Arădenii vin și după cea mai bună clasare din 1974 încoace, locul 7 pe prima scenă a fotbalului românesc, astfel că – teoretic – ar trebui să ridice și mai mult ștacheta în noul campionat. Alexandru Meszar a vorbit despre țintele clubului pe care-l conduce, raportat și la buget, dar și lotul de jucători care a suferit, din nou, schimbări importante.

„Propunere de cedare a clubului nu am avut niciodată”

În primul rând, șeful arădenilor a și făcut o afirmație surprinzătoare când a fost întrebat dacă a mai avut oferte de cedare a clubului în ultima perioadă. „Propunere eu nu am avut niciodată, zvonuri și așa mai departe. Concret, să vină cineva și să spună că îți dau un leu, îți dau doi, nu am avut de când sunt aici”, cu referire și la grupul Next Gen, care a intrat în negocieri pentru preluarea UTA-ei în prima parte a anului 2022.

Datorii sunt permanent la orice club din lumea aceasta, oriunde, dar avem stabilitate totală”

Pe de altă parte, Alexandru Meszar nu se arată deloc îngrijorat de situația financiară a clubului. Acesta recunoaște că sunt datorii, dar că astăzi 80% din bugetul clubului pe sezonul 2024-2025 este asigurat. Iar valoarea bugetului este undeva la 6 milioane de euro. „Datorii sunt permanent la orice club din lumea aceasta, oriunde. Ca de obicei, avem 80% din buget acoperit. Avem stabilitate totală, nici mai mică, nici mai mare decât anii trecuți. Ca și până acum, mergem înainte. Avem o colaborare cu Primăria, nu o comentăm, este bine. S-a vorbit azi despre sponsorul principal de echipament, dar primăria, orașul, este totuși susținătorul numărul unu. Adică, numărul doi, căci numărul unu este clubul, pentru că 70-80% din buget îl produce clubul. În jur la 15% îl produce orașul și restul sponsorii. Dar 70% ni-l facem noi. Bugetul de salarii este un pic majorat, dar sub control. Așadar, este un pic mai mare, având în vedere că pretențiile cresc. Cum crește tot ceea ce înseamnă UTA, așa cresc și pretențiile jucătorilor, antrenorilor și așa mai departe”, a declarat Meszar.

„În acest an vom avea  mai multe abonamente vândute decât în anul precedent”

Apropo despre banii asigurați de club, o felie importantă o reprezintă abonamentele, iar șeful grupării arădenilor se declară mulțumit de cum a decurs până acum campania de reînnoire și vânzare a lor. Și asta în ciuda faptului că prețurile s-au mărit în ceea ce privește noile abonamente. „Peste 95% din vechii abonați și-au reînnoit abonamentele și au fost și există solicitări pentru abonamente noi. Deci asta înseamnă că în acest an vom avea  mai multe abonamente vândute decât în anul precedent. Campania nu s-a încheiat, pentru că este o perioadă de vacanțe, depinde și de primul rezultat..Acum toată lumea, în ultima perioadă, după tragerea la sorți, și-a manifestat dorința să-și ia un abonament că vine Rapidul. Dar, acum vor sta, adică își vor lua bilet la meciul cu Rapidul, după care își pot cumpăra abonament”, a mai afirmat Alexandru Meszar.

S-a gândit la transformarea clubului în SA, dar: „Am fi pierdut două surse de finanțare destul de mari”

Acesta a mai recunoscut că s-a gândit să renunțe la actuala formă de organizare a clubului, dar că nu și-a dus „ideea” până la capăt și a spus și de ce: „Ne-am gândit la un SA, am avut discuții și la nivel de federație și ei ne-au sprijinit. Cam acesta este viitorul, așa sunt organizate 3-4 cluburi din România sau poate chiar 5 și în țările europene majoritatea. Vorbim despre fotbalul mare. Dar, așa am fi pierdut două surse de finanțare destul de mari. În primul rând, un SA nu poate fi sponsorizat de nimeni și nu poate accesa fonduri publice. Deci am pierde aproximativ 25% din buget și nu știm ce ar însemna în plus”.

 „Să declari ca obiectiv câștigarea titlului sau atacarea lui este mult…”

Vorbind despre obiectivul stagional la UTA, Alexandru Meszar a dat de înțeles că acesta este accesarea play-offului. „Cel puțin de când suntem noi la conducere, de 13 ani sau 12 ani, politica clubului se bazează pe pași mărunți, step by step. Locul șapte este un record din ultimii 50 de ani, dar să declari ca obiectiv câștigarea titlului sau atacarea lui este mult. În schimb, nu ne opunem, dacă aceasta este ambiția echipei sau a stafului tehnic, cu mare drag o sprijinim, cum i-am sprijinit și în celelalte obiective. În schimb, obiectiv declarat este un loc în clasamanet mai bun decât anul trecut, care automat înseamnă play-off”, a mai punctat conducătorul de facto al arădenilor.

4 comentarii

 1. Nu e prima dată când domnul Meszar eludează realitatea. A mai făcut-o.
  Au fost situații când una zicea iar peste efemeride secunde lua decizia exact pe dos. Dar dacă ii iese, foarte bine. Dacă se consideră că a avea datorii nu numai că e normal, ci e de dorit, iarăși foarte bine. Până la urmă rezultatele vorbesc, iar domnul Rednic are stofa. De calitate.
  Transferuri reușite, umila mea părere, așa ca nu mai rămâne decât să vina punctele și bănuții.

  19
  6
 2. Minte cu nerușinare grupul NextGen avea obligație prin contract achitarea creditarilor către el și restul creditorilor, până la 31 decembrie anul respectiv.
  Bani care nu ii adusese Meszar de acasă pt echipă erau taxa de smecher către Atletico cei 50% comision din transferuri.
  De ce nu la întrebat nimeni de amenda primită de la Oficiul pt combaterea spălării banilor pt scoaterea acelei sume uriașe cash din casieria clubului?
  A declarat-o în declarația de avere?
  Probabil le era frica ca le anulează acreditarile și la restul.

  15
  14
 3. Nu a avut nicio ofertă de preluare a clubului?
  Te bate Dumnezeu să minți așa când știi bine că au fost făcut chiar și contractele ,urmau să fie semnat și nu ai primit girul de la falcă, așa a căzut totul.
  Pentru cei care nu știu oferta a fost de a rămâne în club și Meszar cel puțin un an.
  Investitorii voiau un SA , tu nu vrei pentru că nu ai bani și dacă faci un SA adio păpat bani de la primărie!
  Pe cei pentru care contează doar rezultatele ( și nu datoriile) îi poți prostii , dar pe cei care se gândesc și la viitorul clubului UTA nu ii poți prostii!
  Cei care au interes, Lucian, susținătorii lui Bâlcea, a lui Falcă, cei care fac afaceri cu clubul îți vor da mereu dreptate, adevărații suporteri nu!

  11
  10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button