UTA Arad

Meszar a spus câți jucători mai ia UTA în această vară și de ce contractele nu se semnează pe termen lung: „Nu ne permitem să riscăm!”

Chiar dacă a obținut cea mai bună clasare din ultimii 50 de ani, UTA a trecut din nou printr-u proces de reîmprospătare a lotului de jucători. Alexandru Meszar nu agreează acest lucru, dar, pe de altă parte, îl consideră necesar la realitățile fotbalului românesc. Totodată, conducătorul de facto al UTA-ei susține că Mircea Rednic are  libertate totală la transferuri, dar că pe masa sa ajung jucători „filtrați” și de o comisie tehnică ce activează la sediul de pe Calea Victoriei. „Ultimul cuvânt îl are domnul Rednic, dar trebuie să știți că la clubul UTA se primesc propuneri pentru aproximativ 500 de jucători în perioada de mercato. Așa că nu o să-i prezentăm domnului Rednic toți acești jucători, pentru că nu are timp fizic să-i analizeze, așa că filtrul nostru, al comisiei de la birouri, trec să zicem 100 sau 50, iar dânsul va avea ultimul cuvânt. Noi nu îi trimitem pe toți, și așa sunt discuții, trece de comisia noastră, nu trece de a dânsului, nu. Deci meciuri există și în perioada intercompetițională, noi avem meciuri”, a spus Meszar.

Acesta mai susține că UTA va mai transfera în această vară maximum trei fotbaliști: „În afară de cei anunțați, vor mai veni între 1 și 3 jucători. Noi ne-am fi dorit ca această perioadă de mercato și de pregătire să fie de două luni. Într-adevăr, să fie toată lumea în cantonament, așa cum a fost pe vremuri și să-ți pregăteti ca lumea echipa pentru noul sezon. Dar, având în vedere că sezonul începe în 13 iulie, iar mercato ține până în septembrie, jucătorii de valoare nu au prioritatea să vină în România pentru UTA, nici pentru FCSB poate nu vin”. 

Revine Luckassen?

Iar unul dintre aceștia ar putea fi chiar Kevin Luckassen. „Având în vedere minutele jucate, are cifre bune. Dacă o luăm pe tot campionatul, nu este wow. Dar, ar putea să revină, nu ni-l dorim cum ni l-am fi dorit acum două luni”, a adăugat Meszar, care a vorbit la general și despre jucătorii, unii dintre ei titulari, care au părăsit Aradul în această vară: „În primul rând, clubul își dorește jucători care vor să joace la UTA. Cine dorește să plece sau își condiționează rămânerea de nu știu ce ne determină și pe noi să nu îi mai dorim. Poate fi orice jucător, nici eu nici domnul Mircea nu are nevoie în echipă de un fotbalist care a venit doar pentru că nu știu ce a primit în plus și apoi stă accidentat pe aici. Așadar, jucătorii care au dorit – într-adevăr – să rămână, iar discuția e valabilă și pentru cei care am dorit noi să rămână”.

De ce l-a pierdut UTA pe Otele gratis?

Plecând de la plecarea gratuită a lui Philip Otele de la UTA la CFR Cluj și vânzarea fotbalistului nigerian pentru 3,5 milioane de euro în Emiratele Arabe Unite, Alexandru Meszar a vorbit pe larg și despre ceea ce riscă un club ca cel arădean în cazul în care contractele se întind pe o perioadă mai lungă. „Jucătorii nu vin în probe, nu este timp de așa ceva. Noi transferăm jucătorii în urma unui raport prezentat de impresarul lor și de niște imagini pe care le analizăm de pe o platformă specializată. Iar securizarea contractelor unor astfel de fotbaliști este un risc enorm.  Dacă îi oferi un contract pe trei sau patru ani unui fotbalist și tu vrei să scapi de el, trebuie să-l plătești în tot acest timp. Nu ai de unde să știi cât e de bun, fiindcă nu aducem jucători care au demonstrat la nivel internațional, ca  să știm exact cine vine. Tu îi iei pe trei sau patru ani și, de exemplu, după două luni se schimbă antrenorul și el vrea altceva. Tu trebuie să-l dai afară și asta te costă contractul lui pe 3-4 ani. Așa am pățit cu mulți dintre jucătorii aduși anul trecut și acesta a fost și unul dintre motivele pentru care nu am mai accesat licența UEFA, ca să nu pățim tot așa. Revenind la Otele, el a început foarte bine, după care a avut probleme de acomodare și în ultima perioadă nu a mai fost titular la UTA. Depinde de foarte mulți factori ca să știi că dai peste jucătorul potrivit, Dar, de fapt, procentul ăsta de 100% nu există nici la nivel de cluburi foarte mari la nivel european, unde nu două comisii, ci sunt sute de căutări, scouteri, seinvestesc în jucători zeci sau sute de milioane și peste jumătate de an îl transferă sau îl dau împrumut și au pierdut banii. Noi nu ne permitem treaba asta. Deci nu ne permitem să riscăm să semnăm din start pe termen lung, poate în afara jucătorilor. Cu jucătorii tineri din propria pepinieră sau aduși de afară avem curajul să semnăm pe termen mai lung, având în vedere că și salariile lor sunt mai micuțe”, a mai precizat Meszar.

2 comentarii

  1. și 20% pot sa vina din abonamente, dacă arădenii chiar țin la UTA!!!! NU, DOAR BLA..BLA…EU AM DOUA ABONAMENTE, ADEVĂRAT DOAR LA TRIBUNA A II SUCCES, MESZAR SUCCES MISTER REDNIC!!! acolo la video foto trebuie oameni mai cu experiență, trebuie o promovare agresivă și oameni pro! experiență și sa fie cunoscuții, pot aduce sponzori noi!!!

    8
    8
  2. Dar pardon de ce ai tu 2 abonamente?! Nu îți încape fundul pe un scaun sau vrei asa sa te dai tu mare?! Nu vreau sa te jignesc dar nu prea are noima chestia asta cu 2 abonamente! Hai sa ne luam fiecare câte unul dar sa fim acolo cel puțin 5000 de suporteri ca altfel despre ce vorbim?!

    4
    9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button