Fotbal judetean

Trupa lui Ciba face un pas apăsat spre finala regională a Cupei României: Păulișana Păuliș – CS Gloria Moșnița Nouă 2-0

Păulișana Păuliș a făcut un pas mare, poate decisiv, spre finala regională a Cupei României. În deschiderea jocurilor în Grupa 1 – Regiunea 4 Vest, formația din Podgorie a trecut cu 2-0 de CS Gloria Moșnița Nouă, pe terenul „Otto Greffner”, din Șiria. Regulamentul competiției prevede și executarea penalty-urilor în cazul în care cele trei echipe (din grupă mai face parte Magica Balta Caransebeș) vor fi la egalitate de puncte și golaveraj identic la final, iar timișenii au avut câștig de cauză cu 5-3.

Brândușe a taxat o eroare a defensivei timișene

Cu noutățile Andrei Morar (ex. Curtici și Zimand) și Alexandru Mitu (ex. Felnac), gazdele au părut mai decise să preia controlul partidei încă din start și chiar au avut mai mult mingea. După 9 minute, s-a născut și prima ocazie a meciului, după ce Ștefan a deviat pentru Brândușe și acesta l-a evidențiat pe Boja cu un șut din 12 metri ușor lateral dreapta. Oricum, la cele 35 de grade Celsius la nivelul gazonului, cele două echipei au făcut eforturi supraomenești să lege acțiunile în jumătate de teren adversă, astfel că. Păulișana s-a dovedit pragmatică și după o jumătate de oră de joc a deschis tabela. P. Varga a centrat din stânga, Ștefan a fost pe fază la respingerea eronată a unui adversar, a așezat pentru Flavius Brândușe, care a înscris plasat, cu latul, din 11 metri. În ultimele minute ale mitanului ambii portari au avut treabă. Mai întâi, Bota a scos de sub bară un șut-centrare a lui Morar, din dreapta, iar Toma a intervenit prompt la „capul” lui Melinte ce mergea la rădăcina barei.

Varga risipit emoțiile pe final

Timișenii au operat două modificări la pauză și Moșnița a început partea secundă cu situația ex. utistului Melinte. Acesta a tras de la 13 metri de puțin pe lângă poartă. Timișenii au avut o perioadă de joc bună, iar Toma a avut o paradă bună la șutul lui P. Niță care a avut o acțiune personală pornind din bandă. Păulișul s-a trezit în ultimele 12-13 minute, mai precis după ultima pauză de hidratare, când și-a creat destule ocazii, iar una dintre ele avea să o și fructifice. Brândușe (reluare peste poartă, talonat de un fundaș) și N. Marc („scăriță” peste poartă după ce scăpase în 11 metri lateral dreapta) au anunțat reușita de 2-0. Aceasta a căzut în minutul 82, când Marc s-a revanșat cu o pasă liftată pentru Paul Varga, care l-a executat cu sânge rece pe Bota, cu o execuție în plasa laterală. În prelungiri, Morariu putea mări avantajul gazdelor, dar a reluat peste din poziție ideală.

După cum spuneam, s-a trecut la lovituri de departajare și aici Moșnița a avut nervii mai tari. Au marcat pe rând Melinte, Costescu, Șchiopu, A. Pârjol și I. Pârjol, iar pentru echipa lui Ciba au marcat Gavrilaș, Pop și Morariu, iar ratarea lui Schinteie nu l-a mai dus și pe Brândușe la punctul cu var. Cert este că Păulișul ia trei puncte mari în economia grupei și sâmbătă, de la ora 18, se deplasează la Caransebeș, pentru duelul cu Magica Balta, echipa cea mai slab cotată din grupă.

Ciba: „Îmi felicit jucătorii pentru modul în care au jucat azi și concentrarea lor, au dat dovadă de caracter”

Așadar, Lucian Ciba își continuă parcursul excelent în Cupă pentru Păulișana și este aproape de disputa finala zonală, cel mai probabil în fața celor de la Minerul Lupeni, care în primul meci al Grupei 2 – Regiunea 4 Vest a trecut cu 4-0 de Jiul Rovinari. Viitorul Severin e cealaltă formație din grupă. „Nu a fost foarte ușor jocul, am avut niște situații sau chiar ocazii bune la început, dacă reușeam să marcăm, lucrurile se mai așezau. Moșnița e o echipă bună, știam că este o echipă matură, cu o posesie foarte bună. Am avut și puțină șansă, am marcat primii și după aia am știut cât de cât să gestionăm, cu toate că în startul reprizei a doua am fost puțin debusolați. Apoi, am revenit în joc și pe final ne-am jucat cu ocaziile. Când ai 2-0, până la urmă totul e ok. Am câștigat primul meci, să vedem câte mai urmează. Deocamdată, știm că mai avem unul sâmbătă, încercăm să-l tratăm și pe acesta la fel de serios încercăm să mergem mai departe. Asta dorește conducerea clubului, băieții vor să jucăm cât mai mult, până unde putem merge, mergem. Chiar vreau să-mi felicit jucătorii pentru modul în care au jucat azi și concentrarea lor. Băieții au dat dovadă de caracter, ne-am antrenat la peste 30 de grade, am avut o singură săptămână de pauză, în rest am muncit și vrem să mergem mai departe. Acum o să văd cum îi refac și pe băieți până sâmbătă, să vedem ce facem la Caransebeș și de acolo o să vedem”, a spus tehnicianul celor din Păuliș.

După cum se știe, soarta Păulișanei este incertă, atâta timp cât s-a schimbat conducerea comunei și – deocamdată – nu există un pact cu noua administrație locală. „Săptămâna viitoare va fi și data de 15, ar trebui să știm mai multe. Băieții sunt în stand-by, au oferte, momentan stau în loc. Eu, la fel, sunt la dispoziția lor până în momentul în care se va spune stop, dar sper să mergem mai departe. Jucătorii au oferte din alte părți, momentan văd și îi simt aici cu gândul și pentru asta le mulțumesc. Nu știu ce se va întâmpla, noi avem speranță, am vrea să rămânem toți împreună, dar să vedem sub ce formă, ori la Șiria, ori la Păuliș. Totul depinde de alte aspecte, nu de fenomenul fotbalistic”, a adăugat Ciba.

Formații:

Păuliș: Toma – Morar, Becheș, Pleșca, P. Varga – Mitu (71 N. Marc), G. Pop, Schinteie, Gavrilaș – Brândușe, D. Ștefan (60 C. Morariu). Antrenor: Lucian Ciba

Moșnița Nouă: Boja – Grunță, Cazmir, I. Pîrjol, E. Ștefan – I. Popa, Melinte, Duțu, P. Niță – Buza, Andriuca. Au mai jucat: Șchiopu , A. Pârjol, Costescu, R. Matiș, Gyaluș. Antrenori: Daniel Rupă și Ovidiu Vîlceanu

Arbitri: Raul Chiorean Raul Gabriel (Satu Mare) – Cristian Mureșan (Cavnic – Maramureş), Șerban Buie (Baia Mare)

Delegat: Petru Boroș (Oradea)

Minigalerie foto de la meciul Păuliș – Moșnița Nouă 2-0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button