UTA AradzTOP ARTICOLE

Ultimele participante la barajul de promovare în Liga 1 își reiau duelul în Cetatea Chindiei! Popa: „Sperăm să ne ridicăm la nivelul lor!”





UTA a revenit pe linia de plutire odată cu succesele cu Pandurii și Metaloglobus. Șase puncte și un golaveraj de 8-2 sunt „activele” cu care arădenii se prezintă la Târgoviște, pe terenul uneia dintre echipele, care ca și Campioana Provinciei, încearcă să promoveze de trei sezoane încoace. De altfel, în stagiunea 2015-2016, „roș-albii” și „roș-albaștrii” s-au bătut pentru locul de baraj până în ultima etapă a play-offului, deznodământul fiind cunoscut în cazul  utiștilor atât în acea vară, cât și în următoarea, cu Voluntari și ACS Poli păstrându-și pozițiile în elită. În urmă cu 4 luni, Chindia nu a mai întâmpinat opoziția „Bătrânei Doamne”, s-a bătut ea la baraj, dar concluzia a fost aceeași, divizionara secundă a rămas pe loc.

După cum au început combatantele și acest sezon, nu este exclus să asistăm la un alt „duel” pentru un loc pe podium. Mai stabil din punct de vedere financiar, teamul din Cetatea Chindiei are dreptul să viseze parcă mai mult decât rivala sa din ultimii ani, iar Ionuț Popa oferă și explicații de ordin tehnico-tactic pentru asta. „Întâlnim o echipă formată în jurul a 7-8 fotbaliști, care evoluează de câțiva ani împreună, un antrenor cu nume, joacă un fotbal adevărat. Pe de altă parte, am auzit și eu că UTA a cam bătut-o în ultimii trei ani, sperăm să se întâmple la fel și acum. Va fi un meci tare el etapei, mai sper că vom prinde o zi bună duminică și să ne ridicăm la nivelul lor. Cheia la noi va fi felul în care vom vom reuși să înlocuim jucătorii accidentați. Ne lipsesc 4-5 cu pretenții de titulari, ca și Enescu, El Hasni, Costin și Stahl, iar Matei are și el probleme”, a menționat experimentatul tehnician al Bătrânei Doamne, care se află la primul duel cu Viorel Moldovan și la al doilea cu Chindia, după cel din Cupă cu ACS Poli.

Târgoviștenii vin după 5 rezultate pozitive, un egal și patru succese, ultimele dintre ele împotriva formațiilor timișorene Ripensia și ACS Poli. Încă 3 puncte cu UTA ar însemna pentru formația lui „Moldo-gol” atacarea cu toate pânzele sus a locurilor promovabile. „Am văzut câteva meciuri ale UTA-ei, pare o echipă solidă. Nu știu dacă există vreo favorită la acest meci, echipa care își va impune jocul și va fi mai pragmatică va câștiga, evident că sper să fim noi aceia”, ne-a mărturisit Daniel Florea, experimentatul atacant care în toamna anului trecut a îmbrăcat cu succes tricoul UTA-ei.

Gazdele au o singură absență pentru meciul de mâine, cea a golgheterului Cristi Cherchez (suspendat).

Formații probabile:

Chindia: Aioani – Martac, C. Dinu, Dudea, D. Dumitraşcu – D. Novac, A. Lungu, L. Mihai, A. Şerban – Neguț, D. Florea

UTA: Bodea – R. Iuga, Manea, Benga, Copaci – Cubleșan, Oprea, Coulibaly, Vădrariu – Rus, Pop.

Confruntarea dintre Chindia și UTA începe duminică la ora 13 și va fi transmisă în direct pe Digi Sport1, Telekom Sport și Look TV, dar și în format live-text pe sportarad.ro.

5 comentarii

  1. FCM Tirgoviste,Chindia-UTA in Liga 2

    13.09.2008 FCM-UTA 0-0
    12.11.2011 Chindia-UTA 0-0 23.03.2016 Chindia-UTA 3-0
    4.05,2016 Chindia-UTA 0-0 in play-off
    27.11.2016 Chindia-UTA BD 0-3 Curtuius,Andor,Adrian Petre
    5.08.2017 Chindia-UTA 0-1 Curtuius
    14.10.2018 Chindia-UTA….

    Cele doua formatii s-au intilnit si in prima liga Metalul,CS Tirgoviste.Portarul care a debutat la UTA in A, Narcis Radut Coman a fost fotbalistul anului in 1978 cind a jucat in tricoul echipei CS Tirgoviste Emeric Ienei care a debutat in categoria A la UTA a antrenat CS Tirgoviste in prima liga

    14 octombrie alta data

    14.10.1951 Flamura rosie UTA-Locomotiva Bucuresti 2-2 Adalbert Kovacs 2
    In anii 50 toate categoriile- asa le zicea atunci,Campionatul Categoriei A,B sau C,nu divizie,nu liga- erau pline de echipe cu numele de Energia,Flacara,Flamura rosie,Minerul,Metalul,Constructorul,Stiinta ,Avintul, Locomotiva care sa trebuia sa duca Progresul pazite de echipa securitatii Dinamo,nume de sorginte bolsevic,sovietic si echipa armatei poporului,CCA,a carei mama a fost Ana Pauker, tata Iosif Chisinevski si putin mai tirziu Nicolae Ceausescu. Cine nu ma crede sa ia Anuarul fotbalului romanesc ,primul volum, 1909-1967 si sa se uite la perioada 1950-1957 ce echipe au jucat.
    14.10.1978 UTA-FC Arges 3-1 Schepp, Kucla 2
    14.10.1979 UTA-Gloria Bistrita 1-0 Cura
    14.10.1981 Poli Timisoara-UTA 0-0
    14.10.1984 Metalurgistul Cugir -UTA 2-0
    14.10.1990 UTA-Unirea Alba- Iulia 3-0 Gaica 2, Tirtau
    14.10.1995 UTA-Jiul Petrosani 0-0
    14.10.2000 UTA-UMT 3-2 Mogosanu,Drida Adrian Popescu
    14.10.2011 UTA-Gaz metan T.Severin 3-1 Draghici,Purece,AS Gligor
    14.10.2017 ASU Poli Timisoara-UTA 2-1 Asani
    14.10.2018 Chindia Tirgoviste-UTA…
    Succes UTA !

    0
    0
  2. HAI UTA!HAI BAIETI!SE POATE,nu ar fi imposibil!Faceti un mic cadou lui Enescu si lui Zamfir macar,daca nu noua,tuturor!!!
    Priviti scorurile de astazi!Nu-i pacat acum sa privim in urma cu putin si sa meditam asupra meciurilor cu Snagov,Balotesti,Braila….cel putin?
    Nu stiu cati suporteri aradeni, sau pro-UTA,vor fi prezenti la stadion,dar despre doi stiu sigur ca vor fi acolo:Nelu Targoviste si dl.Nicu din Campina.Dar totusi sper ca mai multi,poate ca(si de ce nu)cativa din galeria aradeana…ar fi frumos si bine pentru echipa noastra….
    PS: am reusit sa iau in sfarsit legatura cu @Nelu Targoviste…Omul este pur si simplu „bolnav”,in sensul bun al cuvantului…pur si simplu anabolizat cu steroizi alb-rosii!M-a impresionat!Doar un sfert sa fim noi,care ne pretindem mari suporteri,ca si el.. si UTA ar juca pe Motorul mereu cu casa inchisa,indiferent de adversar!
    Nu s-ar mai opri din a vorbi despre UTA.Cred ca ar putea vorbi ore intregi,fara pauza,pana i s-ar descarca acumulatorul telefonului….Si nu numai atat….Mai are un frate,aproape la fel de infestat cu virusul UTA!
    Incomparabil este faptul ca una ar fi ceea ce scrie,de multe ori la suparare din pacate si cu totul alta cand vorbesti personal cu el!Si asta o spun,avand in vedere ca se informeaza din ce citeste,aude la radio si TV,nu ca si noi care suntem aici in Arad!
    Jos colopul!
    @Nelu Targoviste!Atentie aici la mine ce iti scriu:nu am sa-ti mai dau niciodata dislike(negativ),indiferent ce scrii.Daca nu imi place,mai bine ma abtin de astazi incolo!
    Stima si respect!
    HAI UTA!

    0
    0
  3. Multumesc GIRO pt. cuvintele frumoase si iti spun ca, intradevar ,asa este precum ai scris despre mine ,pur si simplu UTA. este in mintea mea zi de zi urmarind toate evenimentele care se desfasoara in jurul acestei echipe si nu deacuma ci inca de foarte multi ani de cand aveam 13 -14 ani de prin 1973-74 cand UTA. era mare cu jucatori foarte valorosi, nescapand pe timpul erei lui Ceausescu ,niciun meci transmis la radio minut cu minut si meciuri transmise de TV.-ul deatunci cu UTA. atatatea meciuri care erau putine , ce vremuri !!! Voi fi la stadion cu o ora mai devreme si ma voi intalni cu Nicu din Campina si vom fi alaturi de echipa si cred ca vor mai fi suporteri din Arad la meci Forta UTA UTA UTA. si urandu-le baietilor mult succes si sa intre pe teren increzatori pe teren pt. un rezultat cat mai bun !!! Sanatate si respect GIRO ! HAI UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!! HAI BAIETII !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button