Șoimii Lipova

Lipova și-a bătut în cuie locul pe podium după derby-ul cu Cermeiul! Abrudean: „Puncte esențiale în acest moment, știam că dacă nu luăm gol…”





Șoimii Lipova nu a mai repetat evoluțiile bune cu Buziaș și Pobeda Star Bîșnov, dar tot a reușit să se impună în fața Cermeiului, în prima rundă a returului Ligii a 3-a. Sergiu Românu a fost omul de trei puncte al „alb-albaștrilor” cu 3 minute înainte de final, fost mijlocaș al Ghirodei venind de pe bancă chiar înainte de gol.

Cel mai important este că noi ne-am atins obiectivul”

În economia rezultatului a contat și penalty-ul ratat de Michel Vlad, în debutul reprizei secunde. „Sincer, mă așteptam să avem o partidă dificilă pentru că această echipă, chiar dacă este formată în mare parte de tineri, e bine pregătită. Jucătorii pot să alerge, au pierdut multe meciuri sau puncte in extremis. Știam că vom avea o partidă grea dacă nu vom marca devreme și asta s-a și întâmplat. Degeaba am controlat în mare parte jocul dacă nu am încris, iar Cermeiul, o echipă preocupată de joc, ne-a și pus probleme pe contraatac. Una peste alta, cel mai important este că noi ne-am atins obiectivul și am luat cele trei puncte puse în joc, care sunt esențiale în acest moment. Era și o zi importantă pentru președintele Radu Pop, căci a sărbătorit chiar azi 28 de ani căsnicie cu doamna Corina și le dedicăm această victorie”, a spus Adrian Abrudean, la finalul disputei cu „sămădăii”.

Românu și Buta, eroii lipovanilor: „Mă bucur pentru ei”

Românu a intrat pe gazon în minutul 83 și 4 minute mai târziu l-a bătut pe Bodea. „Fiindcă Filimon e accidentat, aveam puține variante ofensive pe bancă. Românu era unul dintre jucători de atac și mă bucur că a avut încredere în el, a fost unde a trebuit și chiar a avut o execuție frumoasă și ne-a adus o victorie foarte muncită”, a adăugat „Știli”, care l-a remarcat și pe Buta, cel care a apărat penalty-ul comis tot de el: „Au primit penalty pe greșeala noastră, pe o neatenție în apărare, dar – până la urmă – Raul Buta a reușit să scoată acea lovitură de la 11 metri. A fost momentul cheie al jocului, mă bucur pentru el, dar  mă bucur pentru întreaga echipă că nu a luat astăzi gol. De multe etape le-am spus băieților că aici încă suferim și astăzi, ca un aspect pozitiv pe lângă această victorie, este și faptul că nu am luat gol. Sper ca jucătorii să prindă încredere și să-și dea seama că această organizare de joc este foarte importantă, în special la acest nivel. S-a dovedit faptul că atâta timp cât este 0-0 poți câștiga chiar în ultimul minut sau în prelungiri o partidă”.

Forma de moment, concentrarea jucătorilor și execuțiile lor sunt decisive

„Apele” încep să se așeze în seria a 8-a a Ligii a 3-a, atâta timp cât Reșița, Ghiroda și Lipova s-au distanțat puține pe podium. „Din punctul meu de vedere, toate partidele sunt foarte grele, au fost foarte multe rezultate imprevizibile. Echipele sunt, ca să zic așa, apropiate valoric și cred că forma de moment, concentrarea jucătorilor și execuțiile lor sunt decisive. Suntem acolo sus, ne așteaptă două partide dificile. Prima oară, mergem cu încredere la Ghiroda, vom avea o partidă grea, dar ne pregătim bine. Venim după trei victorii consecutive, avem un moral bun și important este să ne refacem din toate punctele de vedere, să începem săptămâna viitoare așa cum trebuie pregătirea și sunt convins că vom face un joc bun și vom reuși un rezultat pozitiv. Apoi, găzduim liderul și vrem să ne revanșăm”, a mai afirmat Abrudean.

Șoimii Lipova – Gloria Lunca Teuz Cermei 1-0

Cum s-a marcat golul:

1-0 (min.87): O minge aruncată în careu din dreapta de Clej, ajunge cu noroc la Sergiu Românu, care reia în vinclu, din întoarcere, din 11 metri

Formații:

Lipova: R. Buta – Clej, Sabău, A. Popa, Cristiu (90 Giosu) – Gavrilă (83 Românu), Susan (78 D. Pop I), Salhi, O.Bulza – Bădăuță, Modan. Rezerve neutilizate: Jianu – Nagy, Hațegan, D.Pop II, A. Rusu Antrenor: Adrian Abrudean

Cermei: Bodea – Balazs, Clipotă, E. Pascu, R. Iuga (57 Mateucă), Deta (75 P. Varga) – Lazăr, D. Salka (39 Piț) – Gruiescu, Novac (75 Șimăndan),  Vlad. Rezerve neutilizate:: Zamfir – I. Pașcu, Calotă, M. Salka. Antrenor: Cristian Todea

Arbitri: Adrian Pal Adrian – Cosmin Andrei, Cristian Gozman Pop  (toți din Oradea)

Observatori: Ciprian Tranca (Timişoara), Vasile Marian Meşinschi (Anina – Caraş Severin)

Galerie foto Șoimii Lipova – Gloria Lunca Teuz Cermei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button