Gloria LT Cermei

Cermeiul dă bătălie la Dumbrăvița din postura liderului: „Să fim aceiași din meciul cu Lipova!”





Prima intermediară a returului Ligii a 3-a la fotbal nu o mai găsește pe Șoimii Lipova pe primul loc, ci pe conjudețeana Gloria Lunca Teuz Cermei. Rocada s-a făcut chiar în urmă cu trei zile după meciul direct, câștigat cât se poate de clar de „sămădăi”, cu scorul de 5-1.

Doar că „roș-albii” trebuie să-și apere rapid poziția de lider, iar riscurile sunt extreme. Cermeiul joacă pe terenul unei alte pretendente la promovare, care acasă pierde foarte greu puncte. CS Dumbrăvița e a cincea în clasamentul seriei a IV-a, dar la doar două puncte distanță de adversarul de mâine și unul de viceliderul Lipova. Așadar, în cazul unui succes, coroborat cu remize în Lipova – Criș și Reșița – Cugir, timișenii pot fi ei primii la finele rundei ce începe azi și se încheie mâine.

Așadar, Varga et. comp. sunt puși în gardă de dificultatea întâlnirii. „Întâlnim una dintre formațiile din plutonul fruntaș, care va încerca să ne învingă pentru a ne lua locul sau a rămâne bine înfiiptă în lupta pentru promovare. Au destui fotbaliști în lot care au evoluat mai sus și sunt obișnuiți cu întâlnirile cu miză, dar tot ce avem de făcut noi este să repetăm prestația cu Lipova. Dacă vom fi aceiași, vom da dovadă de aceeași ambiție și determinare, sunt sigur că putem scoate maxim și din acest duel. Am mai vrea să demonstrăm și că înfrângerea din tur, singura de pe teren propriu din acest an, a fost întâmplătoare, nemeritată. Ne-au dat un gol de la 30 de metri, iar apoi s-au apărat tot meciul. Și acum cred că apărarea e punctul lor forte, câteodată joacă și cu 5 oameni în spate. Acum s-ar putea să fie altfel, mai ales că, din câte știm noi, le lipsesc doi fundași, Podină și Boancă. Tot două absențe avem și noi, Vezan și Vlad, sper să fiu inspirat în alegerea unei formule de joc mâine. Altfel, le-am spus băieților că vreau să jucăm la fel ca și până acum, locul 1 nu are de ce să fie o presiune pentru noi într-un campionat în care se poate încă întâmpla orice în atâtea etape rămase până la final”, a menționat Radu Anca, antrenorul Cermeiului.

Într-adevăr, Ovidiu Vezan este indisponibil după ce i-a sărit cotul în derby-ul cu Lipova, iar Michel Vlad a văzut avertismentul ce-l suspendă pentru meciul de mâine, de la ora 17, de pe arena Ștefan Dobay, din Dumbrăvița.

Formații probabile:

Dumbrăvița: Miklos – Soare, Telescu, Gălan, Jinga – Briciu, Stancu – Udrea, Birău, Silaghi – Voinea

Cermei: Gârlea – Polgar, Dolga, Varga, Nistor – Mihuța, Ciubotariu – Mager, Prună, Deta – Capătă.

Arbitri: Rareș Vidican (Satu Mare) – Cosmin Bojan (Târgu Mureș), Radu Pascu (Satu Mare).

Observatori FRF: Luis Moisesc (Drobeta Turnu Severin), Viorel Lolea (Reșița)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button