Alte sporturi

Doi arădeni, pe lista competitorilor la Cupa de Aruncări Lungi din week-end





Cupa Europei de Aruncări Lungi are loc pe 12 și 13 martie, pe arena Gloria şi pe terenul CSȘ din Subcetate. Sute de sportivi se vor întrece pentru medalii, printre ei aflându-se și doi arădeni.

Unul dintre ei este Raul Rusu (CSM Arad), proaspăt vicecampion naţional de seniori la aruncarea suliţei.  El se va afla într-o companie selectă pe teren propriu, în care favoriţii probei sunt bielorusul Uladzimir Kazlou şi ucraineanul Mykola SShama, ambii cu peste 76 de metri în acest sezon. Rusu are cel mai bun rezultat personal 75,89 m.

La aruncarea greutăţii principal favorit este Andrei Gag (foto, CSM Arad-CSU Suceava), cel care în acest sezon are o cifră de 20,96 m, de altfel cea mai bună performanţă personală. Andrei este şi participant la Jocurile Olimpice de la Rio. „La Cupa Europei de la Arad sunt favorit şi sper sa fac un concurs bun la nivelul meu de pregătire. Apoi, plec la Portland la Mondialele de sală şi acolo sper la un rezultat cât mai bun. Cât despre Jocurile Olimpice, mi-am dorit enorm să fac baremul de calificare. Ştiu că timpul trece foarte repede, mă pregătesc intens, sunt concentrat pe antrenamente având barmeul de calificare. Rio necesită un antrenament atent. Eu sper să trec de calificări, vreau să dau cel mai bun rezultat al meu”, a declarat Andrei Gag.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button