CS INEU liga 3 arhivă

Din postura ex-ului în derby-ul Țării Zărandului, Bier afirmă: „Sebișului îi lipsește continuitatea, îi putem bate sâmbătă”





Tiberiu Bier este printre puținii fotbaliști cu experiență din lotul lui CS Ineu. Fundașul a sosit sub comanda lui Cristi Sculici în vara anului trecut, chiar de la Național Sebiș, consideră că derby-ul de sâmbătă e puțin dezechilibrat ca și forțe concentrate, dar absența unui obiectiv real de-o parte și de cealaltă deschide posibilitatea oricărui rezultat.  „Sebișul e mai experimentată decât noi și are jucători ceva mai bine cotați. Din acest punct de vedere, s-ar putea spune că ne mulțumim și cu un egal, dar am demonstrat în aceste două etape că putem face față oricui. Am bătut Pandurii, iar la Hunedoara am pierdut pe final, pe fondul lipsei de experiență. Fiindcă nu cred că se mai gândesc la promovare, iar noi suntem departe de retrogradare, miza clasamentului ar putea face din acest meci unul în care se poate întâmpla orice. De aceea, eu zic că îi putem și bate, dacă vom fi mai motivați decât ei”, consideră Bier, care a absentat în deplasarea de la Hunedoara din pricina unei răceli, dar care va reveni la dispoziția antrenorilor în această săptămână.

Apreciat la Sebiș

Recent, Bogdan Bozian, căpitanul sebișenilor în stagiunea trecută a susținut că Naționalul ar fi promovat la pas în acest campionat dacă s-ar fi rămas în vechea formulă. Tibi Bier nu îl aprobă întru totul pe fostul său coleg, dar: „Se știe că principala problemă la Sebiș e lipsa continuității. Se schimbă prea des antrenorii, jucătorii, e greu să faci performanță în aceste condiții. Nu spun că noi am fost cei mai buni, sau cei mai frumoși, dar să schimbi întreg lotul…În fine, nu mai e treaba mea ce se întâmplă acolo, eu și așa voiam să vin ceva mai aproape de casă. Cred că am lăsat loc de bună ziua la Sebiș, cred că am fost apreciat de toată lumea, păcat că nu am reușit să promovăm anul trecut. Neșansa noastră a fost că a trebuit să ne batem chiar cu UTA…”.

„Scântei” cu Cojocaru

Întrebat dacă are o ambiție în plus pentru disputa de sâmbătă, fundașul de 33 de ani, a spus: „Am ambiția obișnuită, acela de a câștiga un meci oficial pentru echipa la care joc. În rest, nu am cu nimeni nimic de la Sebiș, deși în vară, la meciul de cupă, domnul Călin Cojocaru mi-a vorbit cu un aer de superioritate pe care nu l-am înețeles. Poate că am fost nervos la acea dată, dar mi-a trecut, mai ales că eu nu pun la suflet chestii din astea”.

În siguranță lângă Iaroș

Unul dintre atuurile ineuanilor pentru disputa de sâmbătă ar putea fi chiar cuplul de fundași centrali, foarte experimentat la acest nivel. Lângă Bier ar putea apărea Dușan Iaroș, și el un fost fotbalist al Sebișului, ajuns la 36 de ani. „Îl știam după nume, dar nu am jucat niciodată împreună. Contra Pandurilor am făcut cuplul de fundași centrali după numai două antrenamente și am realizat că vorbim despre un fotbalist foarte bun, cu știința jocului. E un transfer util pentru noi, cum și debutul jucătorilor olandezi ar fi un mare plus pentru noi la câți copii avem în echipă”, a încheiat Bier, care mai crede că o rămânere a Ineului pe actualul loc în clasament (9-10) ar fi o performanță bună, iar: „Orice poziție mai bună ar fi ca un bonus pentru noi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button