National Sebis

Cu Deva, trei puncte esențiale pentru proiectul Cojocaru – Neaga la Sebiș

Este limpede pentru toată lumea că Sebișul nu va avea echipă nici în viitoarea ediție a Ligii a II-a. Pasivului de 8 puncte din iarnă față de liderul ASU Poli i s-a mai adăugat 4 în tot atâtea etape disputate în retur, iar pe malul Crișului Alb se vorbește din nou despre reconstrucție. Deocamdată, la butoane e managerul Călin Cojocaru și antrenorul Rică Neaga, dar ei au nevoie de pași înainte din punct de vedere al prestațiilor și rezultatelor pentru a fi girați și pe mai departe de autoritățile locale.

„Pregătim din timp sezonul următor”

…recunoaște Călin Cojocaru, care – oricât ar vrea să fie de optimist – trebuie să privească și să se confrunte cu realitatea. Tocmai de aceea, managerul „alb-albaștrilor” pune bazele de pe acum formulei cu care se va da restart din vară. „Nu mai vrem să pățim ca în această iarnă, jucătorii să vină pe rând, să trebuiască să renunțăm la unii, ca apoi să luăm alții…Acest lucru nu se va mai întâmpla în vară, când vom demara pregătirile vom știi exact pe cine vom conta. Dar, în același timp, suntem datori să facem cât mai multe puncte în actuala stagiune și mai ales să demonstrăm că avem caracter și calitate fotbalistică. Din punctul meu de vedere, eu zic că avem toate astea, însă la fotbal vorbesc mereu rezultatele. Chiar dacă ne lipsește obiectivul de clasament, atâta timp cât ne pregătim zilnic, suntem datori să finalizăm săptămâna cu jocuri bune și rezultate”, explică managerul Naționalului.

„Ne-au lipsit doar rezultatele”

…mai crede Cojocaru legat de faptul că jucătorii nu au cel mai bun moral înainte de meciul de mâine (ora 17), din cadrul etapei a 20-a a Ligii a 3-a, cu CNS Cetate Deva. „Știm că altele au fost așteptările de la noi, dar dacă judecăm la rece, poate doar la Hunedoara nu meritam mai mult decât rezultatul de egalitate. Cu Ighiul chiar am jucat bine, am atacat în valuri, iar la 2-2 ne-a fost refuzat un penalty clar ca lumina zilei. Am pierdut acel meci în minutele de prelungire total nemeritat, pentru ca săptămâna trecută la Ineu să reușim performanța să ratăm de pe linia porții. Faza se întâmpla în minutul 90+3, ar fi fost golul victoriei. Jucătorii și noi de pe margine știm ceea ce am dat fotbalului în aceste prime etape și nu avem probleme cu moralul. Practic, ne-au lipsit doar rezultatele”, susține „Motanul”.

„Deva, printre surprizele returului”

Adversarul de mâine al Sebișului a luat 7 puncte din 9 posibile în această primăvară. Succesul concludent (4-0) în fața rivalilor județeni, FC Hunedoara, spune multe despre forța devenilor, care par capabili să încurce și socotelile trupei lui Neaga. „Întâlnim o echipă bună, schimbată în bine față de tur, practic una dintre surprizele returului. Au destui jucători experimentați, dar și tineri interesanți, însă  vrem și putem să-i batem”, a adăugat Cojocaru, care anunță rămânerea în tribună a accidentaților Mihuța și Cherecheș și a suspendatului Stupu dar și revenirea în echipă a lui Susan.

Poftă de revanșă

În meciul tur, sebișenii au câștigat cu 2-0 la poalele Cetății devene, astfel că CNS-ul îşi doreşte o revanşă. „Ne aşteaptă un meci foarte greu cu o echipă puternică a seriei, care s-a întărit în această iarnă, are jucători de calitate şi un antrenor cu o carieră importantă ca fotbalist. Chiar dacă nu au un început bun de retur suntem conştienţi că vor încerca să câştige, pentru ei fiind ultima şansă de a rămâne în lupta de promovare. Noi vom încerca să facem un joc bun şi să continuăm în linia ultimelor două partide. Meciul cu Hunedoara a trecut, suntem echilibraţi şi trebuie să tratăm cu seriozitate partida”, a spus Marius Sîrbu, antrenorul devenilor, preluat de hunedoarasport.ro. Acesta are tot lotul valid, Saucă revenind după suspendare iar Doda este aproape în totalitate refăcut după fractura de piramidă nazală.

Formații probabile:

Sebiș: Tomșa – Rosenblum, Petrovici, Neacșu, Bogdanovici – Avramescu, Zurbagiu – Radu, Keita, Susan – Velici.

Deva: Raţ – Doda, Dosan, Mintaş, Doboş – Vajda, Săucă – Făgărăşanu, Pribac Buzducea – Lintaru.

Arbitri: Marius Omuț (Oradea) – Gyorko Torok (Cluj), Paul Pojar (Cluj)

Observatori FRF: Iulian Spătaru (Timișoara), Ion Lupșa (Caraș Severin)

Comentarii Facebook

0
0

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close