National Sebis

E derby pe Crișul Alb! Vremea alibiurilor a trecut pentru sebișeni, Galda vine la „ciupeală” pentru a rămâne prima





Național Sebiș a avut două săptămâni negre, cu o serie de trei înfrângeri consecutive, una în Cupă și două în campionat. Trecând pe lângă puncte, Sebișul a și cedat fotoliul de lider chiar în favoarea adversarei de mâine (ora 15). Mobilizarea e cu atât mai necesară, chiar imperativă, altfel Industria Galda de Jos ia o opțiune serioasă cel puțin la câștigarea titlului neoficial de campioană de toamnă.

Jucând un derby de clasament, sebișenii simt o anumită presiune pe umerii lor. Călin Cojocaru nu e îngrijorat din acest punct de vedere, dimpotrivă am spune. „Viața în sine înseamnă presiune și responsabilități, doar persoanele puternice răzbesc . La ce condiții oferă clubul nostru, ești sub presiunea rezultatelor tot timpul, antrenori și jucători. Dai randament și câștigi rămâi, pierzi, poți pleca în orice moment de la Sebiș. Așa că presiunea ar trebui să fie ceva pozitiv în cazul nostru, al tuturor. Cel puțin la Timișoara ne-am cam bătut joc de fotbal timp 60-70 de minute, nu mai avem voie să ne prezentăm vreodată cu o astfel de atitudine. Și nu vorbesc neapărat doar meciul cu Galda, ci și de cele care vor urma. Național Sebiș e nevoită să câștige împotriva oricui la ce calitate au jucătorii și condițiile de performanță de care beneficiază”, a menționat managerul-antrenor al formației de pe Crișul Alb.

Studindu-și adversara din județul Alba, Cojocaru a venit cu următoarea concluzie: „Întâlnim o echipă foarte incomodă, care nu degeaba e sus în clasament. Evoluează cam de trei ani în aproximativ aceeași formulă, deci omogenitatea ar fi de partea lor. Au și doi atacanți foarte buni, dar avem calitatea și motivația să trecem de ei”, a mai punctat tehnicianul „alb-albaștrilor”, care trebuie să se descurce fără Monel Cârstoiu (suspendat).

Industria Galda de Jos ajunge la Sebiș după cinci victorii consecutive ce au propulsat-o în fotoliul de lider. E chiar un moment istoric pentru gruparea din județul Alba. „Întâlnim principala pretendentă la promovare, meci în care pornim cu şansa a doua. Este limpede că presiunea este în tabăra adversă, noi ne mulţumim şi cu remiza. Un asemenea, un derby între primele două clasate nu poate fi decât un motiv de sărbătoare pentru o echipa noastră”, a menționat Paul Ciucă, antrenorul găldenilor, penru ziarulunirea.ro, completat fiind de căpitanul echipei, Claudiu Haiduc: „Ne aşteaptă un derby, un meci de şase puncte, presiunea este pe gazde, noi mergem să ne jucăm şansele şi ne convine această postură. În condiţiile în care Naţional Sebiş evoluează acasă şi este obligată să câştige, avem şansele noastre să-i surprindem pe contraatac”.

Singura absență certă a Industriei este fundașul Alexandru Man, accidentat din debutul stagiunii, în timp ce Frențiu și Goronea s-au antrenat separat până azi.

Formații probabile:

Național Sebiș: Fișteag – Rosenblum, Stupu, Suciu, Siminic – Avramescu, Fuchs – Săulescu, Iuga, Susan – M. Ion.

Unirea Alba Iulia: Ştef – Olar, Haiduc, Cioplântă, Boancă – Frenţiu , Lupşan, G. Goronea, Bodea – S. Mureşan, Cernea.

Arbitri: Dorian Barzuca (Lugoj) – Radu Pascu și Rareș Lakatos (ambii din Oradea)

Observatori FRF: Vasile Balaj (Drobeta Turnu Severin). Teodor Biriș (Hunedoara)

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button