National Sebis

De la Brad, în Țara Zărandului pentru a pune piedici Devei! Ciocan: „Mă așteptam să avem un tur și mai bun la Sebiș”





Mijlocaşul de 20 de ani al echipei Naţional Sebiş, Darius Ciocan, este un tânăr fotbalist ce a făcut primii paşi în fotbal la Aurul Brad. În acest sezon, el este însă adversarul unei grupări din judeţul natal, CNS Cetate Deva,  trupa din reşedinţa judeţului şi formaţia arădeană fiind contracandidate la promovarea în Liga a II-a.

A avut oferte de la Deva, dar a jucat pentru arădene

Deşi a început fotbalul în judeţul Hunedoara, Darius Ciocan nu a evoluat în zona natală decât la nivelul Ligii a IV-a, la Aurul Brad. De anul trecut, tânărul fotbalist brădean evoluează în judeţul Arad, urcând şi un eşalon. Astfel, dacă în sezonul trecut a jucat pentru CS Ineu, din acest campionat apără culorile grupării Naţional Sebiş, liderul seriei a IV-a din Liga a III-a şi principala favorită la promovare în eşalonul secund. Atât în vara anului 2015 cât şi în cea a acestui an, tânărul brădean a fost aproape să semneze cu CNS Cetate Deva. De ce nu s-a întâmplat acest lucru, a explicat chiar jucătorul: „Am avut ofertă de la Deva şi în 2015, dar şi în vara aceasta. Dar devenii s-au trezit prea târziu. Dacă anul trecut semnasem cu Ineul, în această vară am semnat cu Sebişul, înaintea discuţiilor cu Deva.”

„La Sebiş, dorinţa de performanţă e foarte mare”

Chiar dacă nu a ajuns la CNS Cetate, Darius Ciocan nu regretă alegerile sale. „La Ineu am evoluat aproape 90 la sută din meciuri şi am marcat patru goluri, la primul meu sezon din Liga a III-a, eu fiind junior anul trecut. În acest an am ales Sebişul, pentru că este o echipă la care lucrurile stau foarte bine şi dorinţa de performanţă este mare. Mă aşteptam să avem un tur bun aici, chiar mai bun, pentru că avem o echipă foarte bună, cu jucători de valoare care îşi doresc performanţa. Nu am mai jucat la fel de mult ca la Ineu, dar de câte ori am fost folosit, cred că mi-am făcut treaba şi am ajutat echipa”, a spus Darius Ciocan, cel care evoluează pe posturile de mijlocaş dreapta şi stânga, dar a fost folosit şi ca fundaş dreapta.

„Ripensia e principala rivală la promovare”

Referitor la lupta pentru promovare, mijlocaşul de 20 de ani nu o vede ca principala contracandidată a Naţionalului pe CNS Cetate Deva. „Cred că principala contracandidată a noastră la promovare este Ripensia Timişoara, chiar dacă noi i-am învins în tur cu 3-0. Timişorenii au o echipă omogenă şi condiţii financiare bune. Deva este o echipă cu jucători de valoare dar le lipseşte omogenitatea. În acest tur nu ne-au pus probleme, dar nu juca la ei N’Doye. El a resuscitat echipa şi în retur se pot implica la promovare”, a afirmat Darius Ciocan. Mijlocaşul de 20 de ani a început fotbalul la Aurul Brad, primul antrenor fiindu-i Alin Gomoi. A mai trecut pe la Ardealul Cluj, CS Ineu iar din vara lui 2016 joacă la Naţional Sebiş.

Ovidiu Mănăstire (mesagerulhunedorean.ro)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button