National Sebis

Din derby în derby: Sebișul coboară în Valea Domanului pentru a…domoli elanul echipei lui Doană





Returul a început perfect pentru Național Sebiș. Și-a mărit cu 5 puncte avansul față de principala urmăritoare, Școlar Reșița și a redimensionat șansele unei alte contracandidate la locul 1, Ripensia Timișoara. Dacă mai luăm în calcul și cele trei puncte pe care trupa de pe Crișul Alb mai trebuie să le primească după ce a dovedit că senegalezul Keita nu ar fi trebuit folosit de Ighiu în meciul direct (o decizie în acest caz a fost amânată ieri de FRF), este clar că partida din runda a doua devine aproape una de totul sau nimic pentru bănățeni.

Pornind de aici, Călin Cojocaru și-a montat elevii toată săptămâna, încercând să-i facă să pătrundă importanța meciului. „E un derby al etapei, dar e mult spus un derby pentru promovare, cât timp mai sunt atâtea puncte puse în joc. Nu ne așteptam ca Reșița să piardă cu Pandurii II, dar asta o face și mai periculoasă la meciul cu noi. Împotriva echipelor rănite este mereu greu să joci. Dacă mai punem la socoteală și că au destui jucători buni, cu experiența ligii secunde, este clar ce ne așteaptă sâmbătă la Reșița. Dar, eu pariez pe băieții mei, care nu sunt cu nimic mai prejos, iar dacă-și păstrează atitudinea și ritmul de joc din cele 70 de minute ale meciului cu Ripensia, când practic s-a făcut diferența tabelă,   nu le stă nimeni în cale. Pe adversarii de sâmbătă i-am studiat cu ocazia unui amical al lor la Timișoara, cu ACS Poli și știu de ce sunt capabili, dar continui să susțin, cheia e la noi”, a spus team-managerul liderului din C4.

Înainte de startul returului, Leontin Doană era foarte optimist cu privire la șansele echipei sale de a recupera rapid ecartul față de sebișeni. „Dacă e să ne luăm după transferurile făcute, echipa e mai puternică decât în prima parte a campionatului, dar asta rămâne să arătăm și în teren. Acolo e important să se vadă acest lucru. Trebuie să ne exprimăm bine în teren ca să putem afirma că suntem mai puternici. Sunt mulțumit, chiar foarte mulțumit de transferurile făcute. Poate un fundaș central cu experiență ne-ar mai fi fost de folos, dar una peste alta sunt mulțumit. Eu spun că am făcut cele mai importante transferuri din Liga a III-a. Am luat cei mai buni fotbaliști, am făcut niște achiziții foarte bune. Am urmărit ce s-a întâmplat și la celelalte echipe și de asta pot spune că noi ne-am mișcat cel mai bine. La prima vedere, am avea un lot foarte valoros, dar astăzi nu mai joacă numele, toată lumea trebuie să demonstreze în teren”, a declarat tehnicianul site-ului oficial al clubului din Valea Domanului, csmresita.com.

Eșecul de la Rovinari l-a determinat pe directorul sportiv al Școlarului să afirme pentru aceeași sursă că partida cu „alb-albaștrii” depășește limitele normalului. „Meciul de sâmbătă, cu Sebișul, e capital. Nu e nimic pierdut, dacă vom câștiga ajungem la aceeași situație care era înainte de meciul cu Pandurii, dar nu ne mai ajută decât victorie. Se vor mai întâmpla probabil surprize, dar dacă nu câștigăm ar trebui să stăm prea mult la mâna altora, vom depinde prea mult de alte rezultate”, a declarat Gheorghe Popa.

Sebișenii vor pleca de mâine la Reșița și vor trage la Hotelul „Dușan și Fiul”. Din lot vor absenta Bârsănel, Avramescu și – posibil – și Turcan, toți cu probleme de ordin medical.

Formații probabile:

Reșița: Zimmerman – Săndescu, Opriș, Banac, Liuba – Szijj, Costachi, Poiană, Keita, Muselin – Beloescu.

Sebiș: Fișteag – Ronsenblum, Stupu, Suciu, Siminic – Mihuța, Fuchs – Săulescu, Iuga, Susan – Velici.

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button